BSC Unisson JO19-1 begint 2023 met overwinning op vv Haaksbergen JO19-1 (6-3)

Op zaterdag 21 januari stond voor BSC Unisson JO19-1 de eerste oefenwedstrijd van het kalenderjaar op het programma. Bij BSC Unisson ontbraken Niels van de Steeg, Alessandro Aksu en Leonardo Aksu. Om dit op te vangen werd doelman Job Homeijer van de JO19-2 bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Job Homeijer, 2.Tjeerd Overbeek, 3.Ilya Stemerdink, 4.Guus van Aalst (c), 5.Sem Weterholt, 6.Rens Boerkamp, 7.Alexander Zivak, 8.Niels Barels, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Stan Weterholt

12.Dirk Wolff, 14.Siep Roessink en 15.Bart Scholten

BSC Unisson begon ondermaats aan de wedstrijd tegen vv Haaksbergen JO19-1. De intentie van de ploeg van Arjan Wissink en Joep Timmers was er om van achteruit op te bouwen, maar veel verkeerde keuzes en foutief inspelen zorgde ervoor dat Haaksbergen de eerste twintig minuten het initiatief in de wedstrijd had. De gasten wisten achter geen uitgespeelde kansen te creëren. Na 21 minuten voetballen komt BSC Unisson JO19-1 uit het niets op voorsprong. Het is Mees Oude Egberink die goed druk zet op de centrale verdediger van vv Haaksbergen JO19-1 en de bal blokt. De bal komt voor de voeten van Dion Morsink en die schuift de bal langs de goalie van Haaksbergen (1-0). Vijf minuten later wordt de marge verdubbeld als Tjeerd Overbeek over de rechterkant een fantastische actie maakt en de bal meegeeft aan Dion Morsink. Dit keer omspeelt Dion de doelman van Haaksbergen en schuift de bal in het lege doel (2-0). Vanaf de openingstreffer is BSC Unisson veruit de betere ploeg en krijgt het ook nog meerdere kansen op een derde treffer. Mees Oude Egberink schiet een rebound niet goed in en een treffer van Alexander Zivak wordt wegens buitenspel afgekeurd.

In de rust komen Dirk Wolf en Siep Roessink in de ploeg voor Ilya Stemerdink en Alexander Zivak en hierdoor worden er enkele positiewisselingen gedaan.

De thuisploeg begint goed aan de tweede helft en zet Haaksbergen gelijk onder druk. Binnen twee minuten is de derde Boekelose treffer er. De aanval zet druk op de achterste linie van Haaksbergen en de doelman komt vervolgens met zijn uittrap niet verder dan vijfentwintig meter. Hier kan Stan Weterholt de bal opvangen en die passeert hierna vrij eenvoudig een verdediger van Haaksbergen. Net buiten het strafschopgebied besluit Stan te schieten en zijn inzet gaat via de vingertoppen van de doelman in de bovenhoek (3-0). Na een uur voetballen komt Bart Scholten in de ploeg voor Dirk Wolf die te veel last van zijn voet had om door te kunnen spelen. Gezien de stand geen vuiltje aan de lucht… totdat na tien minuten in de tweede helft de bal op de stip gaat voor Haaksbergen. Deze strafschop wordt onberispelijk binnengeschoten. BSC Unisson is weer helemaal de weg kwijt en met een mooi afstand schot wordt het al snel 3-2. Hierna maakt de spits van Haaksbergen een prima individuele actie en schuift de bal in de korte hoek (3-3). Gelukkig is BSC Unisson JO19-1 op tijd wakker en kan het in het laatste kwartier de wedstrijd nog naar zich toe trekken. Eerst is het Stan Weterholt die met zijn linker doeltreffend uithaalt na goed voorbereidend werk van Tjeerd Overbeek en Niels Barels (4-3). Vijf minuten voor tijd maakt Dion Morsink zijn derde van de middag op aangeven van Tjeerd Overbeek (5-3). In de laatste minuut van de officiële speeltijd is het Siep Roessink die op aangeven van Bart Scholten de eindstand op 6-3 bepaald.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO19-1 nog een oefenwedstrijd. Dan komt Buurse/HSC JO19-2 op bezoek op Sportpark De Zweede. Er wordt dan om 15:00 uur afgetrapt.