BSC Unisson begint 2023 met 4-1 overwinning op Sportclub Enschede

Na een paar weken winterstop is BSC Unisson op donderdag 5 januari weer begonnen met trainen voor de tweede seizoenshelft. Op dinsdag 17 januari stond de eerste (oefen)wedstrijd van het kalenderjaar op het programma. Sportclub Enschede kwam op bezoek in Boekelo. Bij Sportclub Enschede is in de persoon van Rene Belt een oud-trainer van BSC Unisson actief. Bij BSC Unisson ontbraken Luuk van Ham (blessure), Hendrik Nijenhuis (blessure), Pascal ter Meer (feestje), Bram Klein Poelhuis (werk) en Martijn Brinkman (vakantie). Jelle Koreman (2e elftal) en Rens Boerkamp (JO19-1) waren bij de wedstrijdselectie gehaald voor deze oefenpot.

21.Dave Voogtsgeerd, 8.Joep Timmers, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 5.Matthijs Nagel, 20.Willem Hoitzing, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 11.Mick Koenderink, 10.Arjan Wissink © en 17.Pim Ratering

1.Jelle Koreman, 7.Rens Boerkamp, 18.Julian Weber en 19.Dennis van Ommen

BSC Unisson speelde een sterke eerste helft met vele mooie aanvallen. Uit een cornerbal na enkele minuten ziet Arjan Wissink een bal voor de lijn weggehaald worden. Hierna is er een goede mogelijkheid voor Pim Ratering. Als collectief wordt er goed druk gezet en dit zorgt ervoor dat Pim een scoringskans krijgt in het strafschopgebied, maar zijn inzet wordt geblokt.De eerste Boekelose treffer wordt alsnog binnen de tien minuten gemaakt. Pim Ratering liet de bal vallen op Huub Hassink en met een bekeken lob legde Huub de bal achter de defensie op de doorgelopen Arjan Wissink. Met het hoofd promoveerde Arjan deze uitstekende aanval tot een doelpunt (1-0). De aanvalsdrang blijft er bij de thuisploeg, maar op sommige momenten was er meer uit te halen. Daarnaast is het soms ook de kunst om even de rust te bewaren en de bal rond te spelen. Na ongeveer twintig minuten spelen komt Sportclub Enschede uit het niets op gelijke hoogte. Een licht duwtje buiten het strafschopgebied van BSC Unisson wordt bestraft en er volgt een vrije bal voor Sportclub Enschede. Deze wordt hard langs de muur in het zijnet geschoten (1-1). BSC Unisson is echter niet van z’n a propos te krijgen en bleef de bovenliggende partij. Het was Pim Ratering die BSC Unisson na een half uur weer op voorsprong zette. Snelheidsduivel Mick Koenderink was zijn directe tegenstander aan de rechterkant te snel af en wilde Arjan Wissink bij de tweede paal bedienen. De laatste man wist deze voorzet te blokken, maar hierdoor kreeg Pim Ratering een 100% scoringskans en deze moet je de topschutter van BSC Unisson niet geven. Met een bekeken schuiver maakte Pim er 2-1 van. Drie minuten later is dezelfde Pim Ratering alweer trefzeker. Arjan Wissink ontneemt de centrale verdediger de bal in het strafschopgebied en legt deze net voor de doelman breed op de goed meegelopen Pim (3-1). De defensie van BSC Unisson houdt in de eerste helft eenvoudig stand en maakt verdedigend geen fouten. BSC Unisson is dan wel driemaal trefzeker in de eerste helft, maar had veel vaker het net kunnen vinden. Er waren meerdere mooie combinaties die goede kansen opleverden, maar die werden onbenut gelaten.

In de rust wilde trainers Michel Weiss en Han Dijks wat nieuws proberen. De formatie werd aangepast naar de welbekende 3-5-2 van het Nederlands Elftal en naast Robert Roossink en Jeroen Assink werd Arjan Wissink opgesteld als derde centrale verdediger. Verder werden alle wisselspelers in het veld gebracht. Huub Hassink, Lennart Weber, Matthijs Nagel en Dave Voogtsgeerd verlieten het veld. In de tweede helft was het zeker het eerste kwartier heel erg aftasten hoe eenieder moest lopen in aanvallend, maar ook in verdedigend opzicht. Hierna krijg BSC Unisson wel weer een veldoverwicht, maar was het niet in staat meerdere kansen te creëren. BSC Unisson kreeg slechts één grote kanse en deze was voor Mick Koenderink, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman van Sportclub. Sportclub Enschede was in de tweede helft ook eenmaal gevaarlijk, maar Jelle Koreman was tijdig zijn doel uit om de bal voor de voeten van de aanvaller van Sportclub weg te tikken. In de slotfase weet BSC Unisson nog eenmaal te scoren als van achteruit een vrije bal snel wordt genomen op de voortreffelijk spelende rechtsback; Joep Timmers. Joep loopt op randje buitenspel, maar krijgt het voordeel van de twijfel en mag door. Zijn voorzet wordt binnengeschoven door de ingevallen Dennis van Ommen. Na exact 90 minuten fluit de scheidsrechter voor de laatste keer. Bij vlagen werd er goed gevoetbald, maar er was ook nog veel ruimte voor verbetering. BSC Unisson heeft in ieder geval weer wat minuten in de benen.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson om 11:00 uur een oefenwedstrijd bij Diepenheim.