BSC Unisson JO19-1 doet zichzelf te kort tegen TVO/De Hoeve JO19-1 (3-3)

Op zaterdag 11 februari stond voor BSC Unisson JO19-1 de uitwedstrijd bij TVO/Hoeve JO19-1 op het programma. Bij BSC Unisson ontbraken Dion Morsink (weekend weg) en Tjeerd Overbeek (opendag voor de studie). Op het vrijdagavond werd de JO17-1 afgelast en van hen werden Martijn Jorritsma en Thomas van Ham aan de wedstrijdselectie toegevoegd. De wedstrijd stond ingepland in de Hoeve en dat was ook gecommuniceerd naar de spelers toe, maar toch stond er nog een auto in Beckum bij het sportcomplex van TVO.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Alessandro Aksu, 3.Ilya Stemerdink, 4.Guus van Aalst (c), 5.Sem Weterholt, 6.Martijn Jorritsma, 7.Bart Scholten, 8.Niels Barels, 9.Thomas van Ham, 10.Mees Oude Egberink en 11.Leonardo Aksu

12.Dirk Wolf, 14.Alexander Zivak, 15.Stan Weterholt en 16.Siep Roessink

BSC Unisson begon sterk aan de wedstrijd en wist in het eerste kwartier maar liefst drie keer te scoren. In de vijfde minuut is het Martijn Jorritsma die Bart Scholten alleen voor de doelman zet en Bart rondt doeltreffend af (0-1). Gelijk vanaf de aftrap lijkt Bart zijn tweede te maken, maar deze keer belandt zijn inzet op de paal. In de achtste minuut wordt de marge alsnog verdubbeld. Een voorzet van Martijn Jorritsma wordt ingekopt door zijn teamgenoot van de JO17-1; Thomas van Ham (0-2). Binnen het kwartier maakt Thomas van Ham zijn tweede van de middag. Een voorzet van Bart Scholten neemt Thomas van Ham voortreffelijk aan en vervolgens rondt hij koelbloedig af (0-3). Gelijk na de derde Boekelose treffer moet de bal op de stip voor BSC Unisson, want de verdediger van TVO/De Hoeve heeft de armen ver van zijn lichaam af en krijgt daar de bal tegenaan. Iedereen is van mening dat de bal op de stip moet, behalve de scheidsrechter. Vervolgens gaat het teampo bij BSC Unisson omlaag en heeft iedere spelers ineens veel meer balcontacten nodig. Hierdoor komen de jongens van Arjan Wissink en Joep Timmers veel meer in de duels en deze worden vaak verloren van de fysiek sterkere spelers van de tegenstander. BSC Unisson liet de tegenstander zelfs helemaal terugkomen in de wedstrijd, want twee schoten van buiten het strafschopgebied leverden twee treffers op (2-3).

In de rust kwamen Stan Weterholt, Dirk Wolf en Alexander Zivak in de ploeg voor Niels Barels, Alessandor Aksu en Bart Scholten. In de eerste helft was Siep Roessink al ingevallen voor Leonardo Aksu. Leonardo moest zich noodgedwongen met een blessure laten vervangen. In de tweede helft gaat TVO/De Hoeve op jacht naar de gelijkmaker, maar weet het vrij weinig te creëren. BSC Unisson weet het niveau van het begin van de wedstrijd niet te halen en zodoende wordt het wedstrijd van een laag niveau. Een kwartier voor tijd weet de thuisploeg toch op gelijke hoogte te komen (3-3). TVO/De Hoeve was deze middag uiterst effectief, want zij hebben vijf doelpogingen gehad en dit leverde hen drie doelpunten op. In de slotfase was BSC Unisson nog dichtbij de overwinning. Siep Roessink werd vrijgespeeld en hij kon afwerken, maar zijn inzet belandde op de paal. In de rebound was er een grote kans voor Dirk Wolf, maar zijn inzet met links belandde op de knie van de doelman van de opponent. Na ruim negentig minuten fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en staat er een teleurstellende 3-3 eindstand op het scorebord. Als je met drie doelpunte verschil voorkomt dan mag je de wedstrijd natuurlijk nooit meer uit handen geven.

Aankomende twee weekenden is BSC Unisson JO19-1 vrij i.v.m. de caranaval en krokusvakantie. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 4 maart. Dan komt Suryoye-Mediterraneo op bezoek op Sportpark De Zweede en zal er om 15:00 uur afgetrapt worden.