BSC Unisson wint eerste oefenwedstrijd van Achilles Enschede (2-1)

Na een viertal trainingen stond voor BSC Unisson de eerste oefenwedstrijd op dinsdag 22 augustus op het programma. Bij BSC Unisson ontbraken Luuk van Ham, Mick Koenderink, Bram Klein Poelhuis, Dennis van Ommen en Matthijs Nagel.

Op Sportpark De Zweede werd er om 20:00 uur afgetrapt. BSC Unisson stond goed georganiseerd opgesteld en liet Achilles de bal. De gasten wisten geen enkele kans te creëren, maar waren toch eenmaal dicht bij een treffer. Een mislukte voorzet leek over doelman Dave Voogtsgeerd heen te vallen, maar met z’n vingertoppen weet hij de bal via de paal tot cornerbal te verwerken. BSC Unisson was meermaals gevaarlijk met snelle uitvallen. Zo kreeg Lennart Weber enkele schietkansen, was Pim Ratering de defensie enkele keren te snel af en had Arjan Wissink een kopkans. Vlak voor rust weet BSC Unisson op voorsprong te komen als Pim Ratering een cornerbal van Pascal ter Meer tegen de touwen schiet (1-0).

In de rust komt Joep Timmers binnen de lijnen voor Lennart Weber. In de tweede helft is het spelbeeld hetzelfde. Achilles heeft meer balbezit, maar enkel op eigen helft. Trainer Michel Weiss brengt ook Jeroen Assink en Joost Aalpol in het veld voor Pascal ter Meer en Rens Boerkamp. Na een uur spelen komt Achilles een beetje uit het niets op gelijke hoogte. Een afgeslagen vrije bal wordt opnieuw ingebracht en komt voor de voeten van een Achillesspeler die vervolgens vrij kan afronden (1-1). Tien minuten later is er een tweede voorsprong voor BSC Unisson na een goede aanval over de linkerkant. Een inzet van Pim Ratering wordt nog geblokt, maar de rebound van Willem Hoitzing wordt onberispelijk binnengeschoten (2-1). Tien minuten voor tijd lijkt BSC Unisson op een marge van twee doelpunten te komen als Arjan Wissink een cornerbal van Martijn Brinkman binnenkopt. Een verdediger van Achilles Enschede haalt de bal achter de doellijn weg, maar de scheidsrechter geeft geen doelpunt. Achilles probeert met een slotoffensief nog een gelijkmaker te forceren, maar weet niet meer gevaarlijk te worden. Na ruim 90 minuten fluit de scheidsrechter voor de laatste keer.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson een viertal wedstrijden van een half uur op een toernooi bij De Tubanters. Om 12:30 uur wordt er zondag voor het eerst afgetrapt.