BSC Unisson 2 klopt Victoria’28 (2-1)

Na een teleurstellende nederlaag in Lonneker vorige week(4-1), besloot trainer Joost van Goor om de koppen bij elkaar te steken. Hij wilde doorgaan op de voet die de weken ervoor waren ingezet na 2 verdiende overwinningen en een gelijkspel tegen een sterk W.V.V. De volgende driepunter moest op zondag 27 maart komen tegen Victoria’28.

Opstelling: Daan Weterholt; Sjors Roescher, Michel Tieberink, Jordy Wijnsma & Jesse Hinnen; Coen Swidde, Matthijs Nagel & Dennis van Ommen; Sjaak Klein Wentink, Sven oude Groen & Robin Winters.

Wissels: Alessandro Woudstra, Florian Busscher, Michel ter Meer & Pascal ter Meer

Diverse spelers ontbraken om verschillende redenen of hielpen andere teams uit de brand. Op deze manier kwam iedereen zoveel mogelijk aan het voetballen afgelopen zondag. Luc Nibbelink was geblesseerd, maar gelukkig fit genoeg om 90 minuten lang verdienstelijk langs de zijlijn te rennen met een vlag in zijn hand.

Om 11:30 werd er afgetrapt op een zonnig sportpark De Zweede. Die zon leek de heren uit Boekelo wel te bekoren en er werd scherp aan de wedstrijd begonnen. Na goed werk van Sjaakie wordt Coen gevloerd in de 16 van Victoria en al na 5 minuten mag Michel Tieberink aanleggen vanaf de welbekende stip. De keeper dook katachtig de linkerhoek in en zou een ware wereldredding hebben verricht met zijn actie, ware het niet dat Michel rechts schoot en er dus alsnog 1-0 op het scorebord stond. Hierna volgden er meer kansen voor de Boekeloërs maar hier wisten ze niet uit te scoren. Victoria kwam echter ook beter in de wedstrijd en wist gevaarlijk te worden over de flanken. Hoewel Sjors en Jesse meer dan degelijk stonden verdedigen was er soms simpelweg geen antwoord aan de stortvloed aan snelheid op de Victoriaanse flanken. Dit resulteert halverwege de eerste helft in een kans waarbij eerst de paal wordt geraakt achter doelman Daan, waarna de rebound tegendraads en tergend langzaam alsnog wordt ingeschoten; 1-1. Het verdere verloop van de eerste helft blijft enigszins hetzelfde waarbij het centrale blok de verdediging van Victoria bestookt met hoge ballen, rekening houdend met de erg felle zon. Het idee hierbij is om de 2e bal te winnen om vervolgens aan het voetballen te komen, soms lukt dit aardig en in de ploeg heerst zeker het idee dat er vandaag 3 punten op het menu staan.

Al aan het eind van de eerste helft kampt Jordy met evenwichtsproblemen en duizeligheid, en daarom wordt hij in de rust vervangen door Michel ter Meer. Hoewel Jordy’s verschijning de indruk kan doen wekken dat er alcohol in het spel is, was dit zeker niet het geval. Jordy was fit en speelde goed, en eenieder is dan ook teleurgesteld wanneer Jordy vroegtijdig de strijd moet staken.

De tweede helft gaat verder waar de eerste gebleven was. De jongens van Joost van Goor creëren een klein aantal meer kansen dan de heren van Victoria, en de verwachting is dat dit verschil in de loop van de wedstrijd groter zal worden gezien de conditioneel gezien fittere staat van BSC Unisson 2. Pascal ter Meer mag de taken van Robin Winters dan overnemen op rechtsbuiten. Robin – goed spelend – maar niet bepaald een snelheidsduivel is een ander type dan Pascal, en met deze wissel hoopt van Goor wat meer diepgang te krijgen in zijn ploeg. Robin is echter niet de speler die het spel verlaat, hij vervangt Dennis die op zijn beurt weer verplaatst wordt naar de dug-out.

Na een aantal kansen over en weer is het dan toch juichen geblazen in Boekelo. Nadat de keeper een bal loslaat en een verdediger mistast, weet Sven de bal tegen de touwen te werken. Of hierbij ook een been van Victoria beroerd wordt laat ik in het midden, echter is er wel een behoorlijke klaagzang van de mannen in het groen-wit. Scheidsrechter Oosterkamp blijft ook na protest van de grensrechter bij zijn besluit; 2-1.

In de slotfase komt Victoria nog een aantal keer dreigend op de helft van BSC Unisson, maar écht uitgespeelde kansen krijgt het niet. Alessandro (of Ali) is net ingevallen voor Sjaak, de linksbuiten die bekend staat als ‘opa’ doet zijn naam eer aan en weet de 90 minuten niet vol te maken. Dit doet echter geen afbreuk aan Opa’s prestaties, want vandaag scoorde hij een ruim voldoende en vorige week was hij aan Boekelose zijde veruit de beste man van het veld.

Terwijl Jesse soms letterlijk en figuurlijk zijn handen vol heeft aan de linksbuiten, knokt het team zich (figuurlijk) naar een driepunter in Boekelo. Hoewel het voetballend nog niet altijd even goed is, is het fantastisch om te zien hoe er samengewerkt wordt en voor iedere meter gestreden wordt. De verdediging stond als een goed functionerend blok waarbij de afspraken steeds helderder worden, de middenvelders hebben naar (ruime) schatting een halve marathon afgelegd en voorin werd genoeg gecreëerd om meerdere goals te maken. Ook de wissels zijn hierbij van waarde; zo is Florian zonder ook maar één minuut mee te hebben gedaan zelfs in de Voetbal.nl app door zijn teamgenoten verkozen tot ‘man of the match’, een titel die hij volgens de kiezers deze week mag delen met Coen Swidde.

BSC Unisson stijgt of daalt niet in de ranglijst, maar doet wel goede zaken. De achterstand op VIOS Beltrum bedraagt 3 punten, echter heeft BSC Unisson nog 3 wedstrijden tegoed op VIOS. Verder lopen de jongens uit Boekelo respectievelijk 5 en 6 punten achter op LSV en Barbaros, maar hebben zij beide zelfs 4 wedstrijden meer mogen voetballen. Er zit dus nog genoeg in het vat, en om door te stoten naar de middenmoot zal aanstaande zondag tegen laatstgenoemde vereniging een resultaat gehaald moeten worden; er wordt dan om 10:00 afgetrapt tegen Barbaros. Eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 10 april, dan wordt er op De Zweede afgetrapt om 11:30 tegen koploper Vosta. Komt dat zien!