BSC Unisson wint ook bij EMOS (1-2)

Op zondag 27 maart stond voor BSC Unisson de uitwedstrijd tegen EMOS op het programma. In Enschede werd er om 14:00 uur afgetrapt op het grasveld van EMOS. Bij de warming-up was al snel duidelijk dat het veld niet van de beste kwaliteit was en het een wedstrijd zou worden met meerdere lange ballen. Bij BSC Unisson waren Dennis van Ommen, Coen Swidde, Pascal ter Meer en Michel ter Meer niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Zij deden alle vier mee bij het tweede elftal.

1.Luuk van Ham, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 4.Jeroen Assink, 2.Frank Mosman, 18.Julian Weber, 12.Huub Hassink, 5.Daan Wiggers, 16.Lennart Weber, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(C)

6.Hendrink Nijenhuis, 9.Martijn Brinkman, 11.Pelle Wermer, 14.Bram Klein Poelhuis en 20.Willem Hoitzing

Om een goede uitgangspositie te behouden in de 2e periode en in de competitie, was het van groot belang dat er vanmiddag gewonnen werd. BSC Unisson begon goed aan de wedstrijd en kreeg zelf de eerste goede kans. Pim Ratering brak aan de linkerkant van het veld door en bediende de inlopende Arjan Wissink. Met links schoof Arjan de bal richting de hoek, maar zag de doelman met een knappe redding de stand op 0-0 houden. Na twintig minuten zakte BSC Unisson wat weg en kreeg EMOS meer overwicht. De thuisploeg kreeg in deze fase tot aan de rust ook de betere kansen. Vooral uit standaardsituaties wist EMOS gevaarlijk te worden. Uit een verre ingooi kreeg EMOS de beste kans, maar de inkomende middenvelder stuitte op Luuk van Ham die goed bleef staan.

Achteraf mag BSC Unisson blij zijn dat het met de rust nog 0-0 stond, want het was EMOS die het meest aanspraak maakte op de openingstreffer. In de rust worden er enkele tactische omzettingen gedaan en wordt Martijn Brinkman in de ploeg gebracht voor Julian Weber.

De tweede helft tapte de ploeg van Michel Weiss uit een ander vaatje en zette het gelijk veel druk op de defensie van EMOS. Er werd veel energie ingelegd en dit werd al snel beloond met een doelpunt. Een voorzet van Lennart Weber is te scherp voor Arjan Wissink, maar Arjan weet de bal aan de andere kant nog wel binnen te houden. De bal wordt vervolgens meegegeven aan Martijn Brinkman die de bal voor zichzelf klaarlegt en met een hard schot de keeper in de korte hoek verschalkt (0-1). BSC Unisson kreeg hierna mogelijkheden op een tweede treffer. Een vrije bal van Huub Hassink werd tot cornerbal verwerkt door de EMOS-goalie en dezelfde keeper was er als de kippen bij om een snel genomen vrije bal van Arjan Wissink op Pim Ratering weg te tikken. Ondertussen probeerde de thuisploeg de gelijkmaker op het scorebord te krijgen en deze kreeg het zo goed als cadeau na een dik uur spelen. Eerst wordt er buiten het strafschopgebied een onnodige overtreding gemaakt. De toegekende vrije bal wordt achter de verdediging gelegd (buitenspel?) maar door geen enkele aanvaller aangeraakt. Het lijkt een makkelijke prooi voor Luuk van Ham, maar hij ziet de bal onder hem door stuiteren (1-1). De scheidsrechter wil niets weten van hinderlijk buitenspel en zodoende moet BSC Unisson weer op jacht naar de voorsprong. Twintig minuten voor tijd is het Pim Ratering die BSC Unisson weer op voorsprong zet, maar de credits moeten bij deze treffer ook aan Robert Roossink worden gegeven. Een afgeslagen bal wordt door Robert Roossink in één keer uit de lucht strak over de grond op Pim gegeven. De aanname van Pim is perfect en zodoende staat hij één op één met de doelman en maakt hij geen fout (1-2). De moegestreden Frank Mosman en Daan Wiggers worden naar de kant gehaald en voor hen komen Hendrik Nijenhuis en Pelle Wermer in de ploeg. Met deze frisse krachten in combinatie met de vele ruimte die er ontstaat, is BSC Unisson nog meerdere keren gevaarlijk. Vooral Pelle Wermer viel ontzettend sterk in en kon BSC Unisson een gouden dienst bewijzen door een derde treffer te maken. Het was Martijn Brinkman die de rappe vleugelaanvaller wegstuurde, maar oog in oog faalde Pelle en zodoende bleef het spannend. Niet veel later had Pim Ratering zijn tweede van de middag kunnen maken, maar zijn sublieme stift werd gepakt door de sterk keepende doelman van EMOS. Ondertussen probeerde EMOS nog wel wat te forceren, maar de defensie van BSC Unisson bleef vrij eenvoudig overeind. Hierbij mag de naam van Luuk van Ham ook genoemd worden, want hij herpakte zich na zijn fout uitstekend en was zelfverzekerd bij standaardsituaties. Na 93 minuten voetballen floot de Arnhemse scheidsrechter voor de laatste keer en was de tweede overwinning op rij voor BSC Unisson een feit.

Aankomende zondag komt Victoria’28 op bezoek in Boekelo en kan BSC Unisson wederom goede zaken doen. Door de uitslagen op de andere velden is de kans dat BSC Unisson met de tweede periode aan de haal gaat een stuk groter geworden, maar er zal dan wel gewonnen moeten worden. Na Victoria’28 moet BSC Unisson op bezoek bij Zenderen Vooruit en deze wedstrijd zal op vrijdag 8 april om 20 uur gespeeld worden. Op zondag 10 april is het carnaval in Boekelo. De wedstrijd tegen Zenderen Vooruit is de laatste wedstrijd voor BSC Unisson in de tweede periode.