BSC Unisson komt niet voorbij Victoria’28 (1-1)

Op zondag 3 april stond voor BSC Unisson de thuiswedstrijd tegen Victoria’28 op het programma. Bij BSC Unisson waren Dennis van Ommen, Coen Swidde en Bram Klein Poelhuis niet van de partij. Zij speelden bij het tweede elftal. Verder kon Huub Hassink niet spelen vanwege één wedstrijd schorsing. Lennart Weber haakte vlak voor de wedstrijd af met lichte gezondheidsklachten. Hij nam wel plaats op de bank om in geval van nood in te kunnen vallen.

1.Luuk van Ham, 6.Hendrik Nijenhuis, 3.Robert Roossink, 4.Jeroen Assink, 2.Frank Mosman, 18.Julian Weber, 8.Joep Timmers, 5.Daan Wiggers, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(C)

Wissels: 7.Pascal ter Meer, 11.Pelle Wermer, 15.Michel ter Meer, 16.Lennart Weber en 20.Willem Hoitzing

Om een goede uitgangspositie te behouden in de 2e periode en in de competitie, was het van groot belang dat er vanmiddag gewonnen werd. De thuisploeg zette in de beginfase veel druk naar voren om een vroege voorsprong te forceren. De ploeg van Michel Weiss kreeg ook enkele mogelijkheden, maar inzetten van Martijn Brinkman, Pim Ratering en Julian Weber leverden niet het gewenste resultaat op. Na een kwartier voetballen kwam de wedstrijd meer in evenwicht en dat had BSC Unisson vooral aan zichzelf te danken. In balbezit was de thuisploeg ontzettend slordig en werden er veel verkeerde keuzes gemaakt. Op het moment dat Victoria’28 in balbezit was dan waren de linies veel te ver uit elkaar en moesten er grote afstanden worden afgelegd. Na twintig minuten kwam Victoria’28 op voorsprong. De gasten gokten op de snelheid van de jonge aanvallers en dit leverde hen de 0-1 op. De linkerspits krijgt te veel ruimte in het strafschopgebied en kan de bal hard in de korte hoek schieten. BSC Unisson probeert zich hierna te herpakken, maar het blijft in zowel balbezit als balbezit tegenstander erg rommelig. Beide ploegen moeten het in deze fase van standaardsituaties hebben. Vijf minuten voor rust is er nog een kopkans voor Arjan Wissink op aangeven van Julian Weber. De bal is echter enkele centimeters te hoog om naar beneden te kunnen koppen.

In de rust worden er wat tactische omzetting gedaan door de technische staf om meer duidelijkheid in het veld te krijgen. Vanaf de aftrap van de tweede helft gaat BSC Unisson nog nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker (en voorsprong). Binnen tien minuten krijgen zowel Pim Ratering als Arjan Wissink twee mogelijkheden om af te drukken, maar de keeper van Victoria’28 was vandaag goed bij de les. BSC Unisson blijft veel energie in de wedstrijd leggen en dit levert twintig minuten voor tijd de gelijkmaker op. Een cornerbal wordt door Joep Timmers genomen en wordt binnengekopt door Pim Ratering (1-1). De jacht op de overwinning kan geopend worden en er wordt hard gestreden in de wisselende weersomstandigheden. Tot twee keer toe kan Pim Ratering met een volley afdrukken. De eerste keer pakt de keeper deze bal met een katachtige redding en bij de tweede inzet gaat de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Ook Victoria’28 is nog twee keer dicht bij een treffer. Uit standaardsituaties zien zij de bal net langs het doel van Luuk van Ham gaan. Victoria’28 heeft de gehele wedstrijd veel tijd zitten rekken, maar de scheidsrechter besloot er maar ‘slechts’ drie minuten bij te tellen. De verder prima fluitende scheidsrechter floot na 93 minuten voor de laatste keer en het gelijkspel was een feit.

Bij Victoria’28 was er vooral tevredenheid, ook omdat zij enkele dragende krachten moesten missen. Bij BSC Unisson was er voornamelijk teleurstelling. Helemaal als na de tijd de andere uitslagen bekend worden (voor de tweede periode). Gezien de wedstrijd is een gelijkspel wel het meeste op zijn plaats, want BSC Unisson heeft het er vooral in de eerste helft in laten zitten. Aankomende vrijdag speelt BSC Unisson de uitwedstrijd bij Zenderen Vooruit. Deze wedstrijd is van zondagmiddag naar de vrijdagavond gegaan, omdat in beide dorpen de carnaval wordt ingehaald.