BSC Unisson 1 verliest van La Premiere door zwak begin (4-2)

,

Op zondag 31 oktober stond de uitwedstrijd tegen La Premiere op het programma. Trainers Michel Weiss en Michel profijt konden over een nagenoeg fitte selectie beschikken en daarom speelden er enkele jongens bij het tweede elftal mee. Coen Swidde, Pelle Wermer en Robert Roossink speelden bij het tweede elftal en Robert sloot later wel aan bij de eerste selectie. Pascal ter Meer en Frank Mosman konden vanwege blessures niet spelen vandaag. Vorige week werd er met 5-2 gewonnen van Zenderen Vooruit en dit deed de technische staf besluiten om geen wijzigingen in de opstelling door te voeren.

Opstelling BSC Unisson 1:

1.Luuk van Ham, 7.Jeroen Assink , 4.Jordy Wijnsma, 20.Willem Hoitzing, 8.Joep Timmers, 12.Huub Hassink(c), 5.Daan Wiggers, 16.Lennart Weber, 18.Julian Weber, 9.Martijn Brinkman en 17.Pim Ratering

Wissels:  3.Robert Roossink, 6.Hendrik Nijenhuis, 10. Arjan Wissink,  14. Bram Klein Poelhuis en 15.Michel ter Meer

De jongens van Michel Weiss waren allesbehalve bij de les in de beginfase van de wedstrijd. De thuisploeg startte juist ontzettend scherp aan deze wedstrijd en dit zorgde ervoor dat de Boekelose formatie gelijk onder druk kwam te staan. Binnen drie minuten kwam La Premiere al op voorsprong. Op het middenveld krijgt de tegenstander te veel ruimte om met een lange passes te openen naar de rechterkant. De rechtsbuiten krijgt weer te veel ruimte om voor te zetten en in het strafschopgebied wordt een duel verloren waardoor de kopbal van de aanvaller van La Premiere via de binnenkant van de paal in het doel van BSC Unisson valt (1-0). Drie minuten later wordt de marge verdubbeld als ons rechterkant kinderlijk eenvoudig weg wordt gespeeld en de geheel vrijstaande spits op maat bedient kan worden. Zijn kopbal zorgt voor een vroege 2-0 achterstand voor BSC Unisson. Hierna probeert BSC Unisson zich te herpakken en wat zelfvertrouwen te winnen door de bal in de ploeg te houden. De aansluitingstreffer wordt zelfs gemaakt als Daan Wiggers met een mooie steekpasses Pim Ratering alleen voor het doel zet. Pim schuift de bal langs de keeper, maar wordt onterecht afgevlagd. Doch neemt het zelfvertrouwen niet toe, omdat er te veel jongens onnauwkeurig zijn in de passing en er hierdoor vaak snel balverlies wordt geleden. Door zo’n onnauwkeurige passes komen we na 20 minuten voetballen met 3-0 achter. In de as wordt balverlies geleden en de aanvallende middenvelder kan alleen op doelman Luuk van Ham af en faalt niet (3-0). Vanaf de kant wordt er ingegrepen door Michel Weiss. Arjan Wissink komt binnen de lijnen voor Julian Weber. Martijn Brinkman schuift hierdoor naar de rechterkant en Arjan gaat in de punt van de aanval spelen. Aan het eind van de eerste helft komt de wedstrijd meer in evenwicht. Voor de rust worden er aan beide kanten geen kansen meer gecreëerd.

In de rust worden enkele tactische omzettingen gedaan met de intentie het middenveld meer in handen te krijgen. Een domper is dat Daan Wiggers zich noodgedwongen met liesklachten moet laten vervangen. Voor hem komt Michel ter Meer in de ploeg en Hendrik Nijenhuis komt in de ploeg voor Jeroen Assink.

In de tweede helft weet BSC Unisson wel goed van start te gaan. De Boekelose formatie grijpt La Premiere bij “de strot” en doet er alles aan om de aansluitingstreffer te maken. Deze komt er na een kleine tien minuten voetballen. Pim Ratering speelt Arjan Wissink in en loopt zelf vervolgens goed door. Arjan houdt de bal even bij zich en steekt de bal vervolgens tussendoor op de doorgelopen Pim. Pim legt de bal terug op de inlopende Martijn Brinkman en hij schiet op zijn beurt hard tegen de touwen (3-1). Deze treffer brengt La Premiere niet meteen aan het wankelen, maar geeft BSC Unisson wel weer wat hoop. Even later moet de scheidsrechter de bal op de stip leggen als Arjan Wissink wordt vastgehouden, maar de scheidsrechter gaf later zelf aan dat hij niet goed opgesteld stond en het hierdoor niet kon zien. De thuisploeg moet het voornamelijk hebben van counters in de tweede helft en één van deze counters gaat gelukkig net over het doel van Luuk van Ham. BSC Unisson krijgt ook enkele mogelijkheden om een tweede treffer te maken, maar schoten van Martijn Brinkman, Huub Hassink, Pim Ratering en een kopbal van Arjan Wissink leveren niet het gewenste resultaat op. Het is La Premiere dat voor de vierde keer deze middag weet te scoren. Een goed uitgevoerde counter wordt door de spits van La Premiere 20 minuten voor tijd binnengegleden. Het meenemen van een punt (of meer) wordt ontzettend lastig, maar opgegeven wordt er nog niet. Twaalf minuten voor tijd maakt BSC Unisson haar tweede treffer. Arjan Wissink besluit een ingooi snel te nemen en zet met een verre ingooi Pim Ratering in scoringspositie. Pim komt echter vanaf de zijkant, maar weet de bal wel langs de doelman te schieten. Zijn schot komt op de lat, maar kan in de rebound worden ingekopt door Martijn Brinkman (4-2). De wil is er wel, maar grote kansen worden er niet meer gecreërd. Na 94 minuten voetballen fluit de prima fluitende leidsman voor de laatste keer deze middag.

Geconcludeerd kan worden dat BSC Unisson ver ondermaats aan de wedstrijd is begonnen, maar zich daarna redelijk hersteld heeft. Door deze nederlaag haakt BSC Unisson voorlopig af voor de bovenste plaatsen. Volgende week komt UD Weerselo op bezoek op De Zweede. Deze wedstrijd moet gewonnen worden, want anders moet BSC Unisson zelfs naar beneden kijken op de ranglijst. Op De Zweede wordt op zondag 7 november om 14:00 uur afgetrapt.