BSC Unisson JO19-1 strijdend ten onder tegen EMOS JO19-1 (0-2)

,

Voor de ploeg van Arjan Wissink en Joep Timmers werd het een keer tijd om een resultaat te halen. Tot op heden waren er drie wedstrijden gespeeld en deze gingen alle drie verloren. tegen AJC’96 JO19-1 en TVO/Hoeve JO19-1 was BSC Unisson JO19-1 minimaal gelijkwaardig en tegen Vogido JO19-2 was de Boekelose formatie zelfs de betere ploeg, maar in al deze wedstrijden werd BSC Unisson JO19-1 op cruciale momenten afgetroefd. Het enige wat vandaag telde was een resultaat om van de nul punten af te komen. Bij BSC Unisson ontbraken Bart Scholten en Niels Barels vanwege andere verplichtingen en konden ilya Stemerdink en Lex de Koning niet meespelen vanwege gezondheidsklachten. Voor de afwezigen werden Jesse Hinnen, Florian Busscher, Lars Joker en Tycho Boers bij de wedstrijdselectie gehaald. In de warming-up viel Chris Voerman geblesseerd uit en zodoende was er een basisplek voor Lars Jonker uit de JO17-1.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van der Steeg, 2.Max Bayer, 15. Lars Jonker, 4.Guus van Aalst(C), 5.Sem Weterholt, 6.Jesse Hinnen, 8.Florian Busscher, 7.Mees Oude Egberink, 10.Dion Morsink, 11.Stan Weterholt en 9.Dirk Wolff

Wissels: 3.Chris Voerman, 12.Steven Luttikhedde, 14.Tycho Boers en 16.Alexander Zivak

Vooraf gaf de trainer van de opponent van vandaag al aan dat hij over een goed voetballende ploeg beschikt en dit werd in de wedstrijd al snel duidelijk. Voetballend was EMOS al wat verder dan BSC Unisson JO19-1, maar BSC Unisson stroopte vanaf de eerste minuut de mouwen op, waar het in de voorgaande wedstrijden wel eens aan ontbrak. Aan beide kanten waren er weinig echte kansen te noteren, maar toch was het een boeiende en interessante wedstrijd. Op het middenveld werden veel duels uitgevochten en dit ging gepaard met relatief veel overtredingen. Scheidrechter Egbert Roossink had de wedstrijd echter goed in de hand en sprak spelers aan waar nodig. Het was BSC Unisson wat meer overtredingen maakte en dat irriteerde EMOS behoorlijk. De rechtsbuiten kon zichzelf niet in toom houden en trapte Sem Weterholt in de 30ste minuut na. Hij kreeg hiervoor een gele kaart en daar mocht hij zijn handen mee dichtknijpen. EMOS had een aantal mogelijkheden in ons strafschopgebied, maar echte grote kansen niet. De grootste kans was twee minuten voor rust voor Florian Busscher. Hij kon door de as richting de laatste man en door onnavlogbare passeerbeweging (voor zowel de laatste man als Florian) kon Florian aanleggen voor een schot. Zijn schuiver werd jammer genoeg door de keeper tot cornerbal verwerkt. Met een terechte 0-0 ruststand gingen beide ploegen rustten.

In de rust komen Tycho Boers en Steven Luttikhedde in de ploeg voor Stan Weterholt en Dirk Wolff.

In de tweede helft was BSC Unisson steeds vaker op de helft van de tegenstander te vinden en krijgt het steeds meer mogelijkheden. Vaak heeft Jesse Hinnen, die de tweede helft in de voorhoede is gaan spelen, daar een belangrijke rol in. Hij wint veel duels en zijn medespelers of hijzelf komen hierdoor bijna in scoringspositie. Telkens komt er nog een verdediger tussen om dit te voorkomen. EMOS moet het de tweede helft voornamelijk hebben van counters. In de 68e minuut levert zo’n counter de 0-1 op. De snelle rechtsbuiten snelt achter een lange bal aan en weet deze op maat voor te geven. De meegelopen spits schuift de bal achter Niels van der Steeg. Een domper voor BSC Unisson, maar er is nog voldoende tijd om wat terug te doen. De volgende domper komt er echter snel achteraan. Dion Morsink had al enkele waarschuwingen gehad en maakt een ontzettend domme overtreding (doorlopen zonder een bal in de buurt) en krijgt een gele kaart. Een gele kaart betekent ook een tijdstraf van tien minuten. BSC Unisson komt deze tien minuten goed door zonder een kans weg te geven. In de laatste tien minuten worden Alexander Zivak en Dirk Wolf in de ploeg voor Dion Morsink (na de tijdstraf) en Sem Weterholt. Met een slotoffensief probeert BSC Unisson nog een punt uit het vuur te slepen. EMOS JO19-1 begint te wankelen en heeft veel overtredingen nodig om de Boekelose formatie buiten het strafschopgebied te houden. Eén minuut voor tijd gaat bij een vrije trap de gehele defenisie mee om wat te forceren. Florian Busscher had de bal bijna voor het inschieten, maar deze werd net op tijd weggetikt. Uit de daaropvolgende counter maakt EMOS de beslissende 0-2 en deze is eigenlijk alleen nog maar voor de statistieken van belang.

Vandaag was er een strijdend BSC Unisson JO19-1 te zien die voor elkaar door het vuur gingen. Als de komende wedstrijden dezelfde wedstrijdmentaliteit op de mat gelegd kan worden dan komen de punten vast en zeker snel. Aankomende zaterdag moet BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij Quick’20 JO19-2. In Oldenzaal wordt er om 14:45 uur afgetrapt.