BSC Unisson 1 in tweede helft ruim langs Zenderen Vooruit (5-2)

,

Op zondag 24 oktober stond de thuiswedstrijd tegen Zenderen Vooruit op het programma. Bij BSC Unisson ontbrak Coen Swidde (ziek), Frank Mosman (geblesseerd) en Pascal ter Meer (blessure). Daarnaast namen Hendrik Nijenhuis (net terug van vakantie) en Arjan Wissink (licht geblesseerd) plaats op de bank.

Opstelling BSC Unisson 1:

1.Luuk van Ham, 7.Jeroen Assink , 4.Jordy Wijnsma, 20.Willem Hoitzing, 8.Joep Timmers, 12.Huub Hassink(c), 5.Daan Wiggers, 16.Lennart Weber, 18.Julian Weber, 9.Martijn Brinkman en 17.Pim Ratering

Wissels: 3.Robert Roossink, 6.Hendrik Nijenhuis, 10. Arjan Wissink, 11.Pelle Wermer, 14. Bram Klein Poelhuis en 15.Michel ter Meer

Om 14:00 uur werd er voor de eerste keer afgetrapt op Sportpark De Zweede. Deze aftrap werd genomen door Milan van Goor uit de JO8-2. Milan begon zijn middag als Pupil van de Week goed door met een geplaatst schot de doelman van Zenderen te verschalken.

De jongens van Michel Weiss startten goed aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut had BSC Unisson de volledige controle over de wedstrijd en wist van achteruit goed te combineren. In de eerste tien minuten wist de Boekelose formatie dit goede positiespel niet om te zetten in kansen. Uit het niets krijgt de thuisploeg de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een voorzet van Pim wordt met de arm uit de lucht geplukt (onnatuurlijke houding) en de scheidsrechter legt de bal op de stip. Huub Hassink maakt vanaf 11 meter geen fout en zet de 1-0 op het scorebord. Na twintig minuten voetballen wordt de marge verdubbeld naar twee treffers als Martijn Brinkman een vrije trap, vanaf een meter of twintig, vakbekwaam over de muur in de korte hoek schiet (2-0). Geen vuiltje aan de lucht op deze mooie nazomerse zondagmiddag. Toch wordt het vlak voor rust weer een wedstrijd als Joep Timmers een bal met een stuit terugspeelt naar Luuk van Ham en de keeper op zijn beurt te veel tijd en risico neemt om de bal in het spel te houden. Het gevolg is dat de bal niet goed weggewerkt kan worden en Zenderen hier dankbaar gebruik van maakt. De rechterspits schiet de bal met een volley hard achter Luuk van Ham (2-1).

In de tweede helft begint BSC Unisson weer vol goede moed. De intensie is om te domineren en de marge te vergroten, maar het tegenovergestelde gebeurt. De ploeg uit Zenderen krijgt een vrije bal op vijentwintig meter afstand van het doel van Luuk van Ham. De specialist van de opponent van vandaag schiet de bal richting de bovenhoek, maar zit de bal via de vingertoppen van Luuk van Ham op de lat belanden. Op de rebound van de inlopende aanvaller heeft zowel de verdediging als Luuk van Ham geen antwoord (2-2). Kort na de 2-2 komt BSC Unisson met de schrik vrij. Een lange bal wordt niet goed gepakt door Luuk van Ham en via een tegenstander ontglipt hem de bal. De aanvaller kan de bal in een leeg doel schieten, maar wordt teruggefloten door de scheidsrechter voor een vermeende overtreding. Hierna is de thuisploeg wakker en pakt het de draad weer op. De gasten uit Zenderen kunnen weer achter de bal aanlopen, netzoals ze dat aan het begin van de wedstrijd moesten doen. Binnen vijf minuten trekt BSC Unisson de wedstrijd naar zich toe. Het is eerst Julian Weber die op aangeven van Huub Hassink op randje van buitenspel richting het doel van Zenderen kan. Julian maakt oog in oog met de doelman geen fout en zet BSC Unisson weer op voorsprong (3-2). Nog geen twee miuten later gaat Julian Weber er aan de rechterkant vandoor en bedient Huub Hassink op maar die de bal eenvoudig achter de doelman kan schuiven en de 4-2 op het scorebord zet. De eerstvolgende aanval leverde gelijk weer een treffer op. Daan Wiggers bedient Pim Ratering in de diepte en Pim zorgt er met een droge knal voor dat ook hij op het scoreformulier komt te staan (5-2). Met nog ruim twintig minuten op de klok wisselt Michel Weiss nog enkele keren en speelt de thuisploeg de wedstrijd rustig uit. De scheidsrechter besluit er ook geen extra tijd bij te trekken en na 90 minuten staat er een 5-2 eindstand op het scorebord.

Aankomende zondag moet BSC Unisson 1 op bezoek bij AVC La Première. De ploeg uit Almelo staat momenteel bovenaan in de 4e klasse A. BSC Unisson wil graag bij de bovenste ploegen meespelen en zal er dan ook alles aan doen om daar met een positief resultaat weg te gaan. In Almelo wordt er op zondag 31 oktober om 14:00 uur voor de eerste maal afgetrapt.