BSC Unisson 1 verliest nipt in gelijkopgaand duel in Fleringen (1-0)

Op dinsdag 12 oktober boekte BSC Unisson haar eerste overwinning in de competitie ten koste van EMOS (5-2). Afgelopen zondag moest BSC Unisson 1 op bezoek bij Fleringen. Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden beide ploegen evenveel punten. Om aansluiting te houden bij de bovenste ploegen waren de punten voor beide ploegen van groot belang. Bij de Boekelose formatie ontbraken Hendrik Nijenhuis (vakantie), Robert Roossink (blessure), Pascal en Michel ter Meer (beide ziek).

Opstelling BSC Unisson 1:

1. Luuk van Ham, 15. Jeroen Assink , 4. Jordy Wijnsma, 7. Willem Hoitzing, 2. Frank Mosman, 12. Huub Hassink, 5. Daan Wiggers, 8. Joep Timmers, 9. Martijn Brinkman, 17. Pim Ratering en 10. Arjan Wissink(c)

Wissels:  11. Pelle Wermer, 14. Bram Klein Poelhuis, 16. Lennart Weber, 18. Julian Weber en 19. Coen Swidde

Op het grasveld, dat er prima bij lag, in Fleringen werd om 14:00 uur afgetrapt. BSC Unisson begon goed aan de wedstrijd en wist al snel gevaarlijk te worden. Na drie minuten voetballen is het Frank Mosman die de bal vanaf de linkerkant voorgeeft op Arjan Wissink. De bal wordt nog licht getoucheerd door de laatste man en hierdoor weet Arjan de bal net niet onder controle te krijgen. Binnen tien minuten moeten beide ploegen allebei al een keer wisselen. Bij Fleringen moet de aanvoerder noodgedwongen na de kant met een enkelblessure en bij BSC Unisson kan Frank Mosman niet verder vanwege hamstringklachten. Bram Klein Poelhuis komt in de ploeg voor Frank. Joep Timmers neemt de positie van Frank over en Bram gaat op zij vertrouwde stek aan de rechterkant spelen. Na tien minuten spelen wordt Fleringen ook enkele keren gevaarlijk. Zij moeten het vooral hebben van lange ballen op de snelle rechtsbuiten. Het is sowieso een wedstrijd met veel lange ballen en veel duels. Fleringen kiest ervoor om van achteruit alles gelijk lang te spelen. BSC Unisson wil van achteruit voetballen, maar Fleringen zet telkens met vier man druk en zodoende is de ruimte nihil om op te bouwen en moet de lange bal vaker gehanteerd worden dan normaal. Grote kansen weet BSC Unisson niet te creëren, maar wel zijn er een aantal schoten uit de tweede lijn van Martijn Brinkman, Bram Klein Poelhuis en Huub Hassink. Na een half uur spelen krijgt Pim Ratering de beste kans voor BSC Unisson van de eerste helft. Na een steekpasses van Arjan Wissink krijgt Pim een schietkans vanaf de linkerkant, maar zijn inzet eindigt in de handen van de keeper. Vlak voor rust wordt Huub Hassink net buiten het strafschopgebied neergelegd. De vrije bal wordt door Arjan Wissink binnengeschoten, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af. Hij had nog niet gefloten en zodoende gingen beide ploegen rusten met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft was er een nagenoeg zelfde spelbeeld. Veel lange ballen en veel duels op het middenveld. Aan beide kanten waren er mogelijkheden, maar voordat er afgedrukt kon worden zat er telkens weer een verdediger tussen. Bij BSC Unisson was het Willem Hoitzing die meermaals een schietkans voor de thuisploeg voorkwam door goed ingrijpen. De klok tikte langzaam verder en beide ploegen wilden graag de punten hebben, maar ook zeker niet verliezen. Tien minuten voor tijd krijgt Fleringen de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. De linkerspits krijgt bal in de ruimte gespeeld en gaat richting het doel van Luuk van Ham, maar speelt de bal te ver voor zich uit. Jeroen Assink tikt de aanvaller nog net aan en de scheidsrechter wijst resoluut naar de stip > strafschop. De aanvallende middenvelder van Fleringen schiet de beheerst achter Luuk van Ham (1-0) en BSC Unisson moet op jacht naar in ieder geval de gelijkmaker. De wil om wat te forceren is er wel, maar het geluk is niet aan Boekelose zijde. Het dichts bij de gelijkmaker was Huub Hassink uit een vrije trap. Zijn inzet wordt uit de bovenhoek getikt door de uitstekend keepende sluitpost van Fleringen. Na 92 minuten fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is de tweede nederlaag in de competitie een feit.

Tot op heden kan BSC Unisson haar ambities (nog) niet waarmaken. De intentie is om bij de bovenste ploegen een rol van betekenis te spelen, maar dan is vier punten uit evenveel wedstrijden te weinig. Aankomende zondag is Zender Vooruit te gast in Boekelo en moet er gewonnen worden om nog enigszins aansluiting te behouden. Op Sportpark De Zweede wordt er op zondag 24 oktober om 14:00 uur afgetrapt.