BSC Unisson 1 wint overtuigend van EMOS 1 (5-2)

BSC Unisson is niet goed begonnen aan de competitie. In de eerste wedstrijd kwam BSC Unisson niet verder dan een gelijkspel tegen Oldenzaal en vorige week werd er verloren in Ootmarsum. Nu moesten de jongens van Michel Weiss op dinsdag 12 oktober op Sportpark De Zweede aantreden tegen EMOS 1. De wedstrijd werd op de dinsdagavond gespeeld, omdat het er in het weekend ervoor niet werd gespeeld i.v.m. de Military.

Opstelling BSC Unisson 1:

1.Luuk van Ham, 15.Jeroen Assink , 4.Jordy Wijnsma, 7.Willem Hoitzing, 2.Frank Mosman, 12.Huub Hassink, 5.Daan Wiggers, 8.Joep Timmers, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(c)

Wissels: 3.Robert Roossink, 11.Pelle Wermer, 14. Bram Klein Poelhuis, 16.Lennart Weber, 18.Julian Weber en 19.Coen Swidde

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en had veel meer balbezit dan de gasten uit Enschede. Na een kwartier spelen weet BSC Unisson op voorsprong te komen. Een goede combinatie tussen Pim Ratering en Arjan Wissink levert een cornerbal op. De cornerbal wordt genomen door Martijn Brinkman en hij geeft een afgemeten voorzet op Huub Hassink die de bal in de bovenhoek kopt (1-0). De thuisploeg blijft druk uitoefenen op de defensie van EMOS. Na een goede combinatie wordt Pim Ratering aan de rechterkant weggestuurd en in plaats van voor eigen succes te gaan, besluit hij de bal breed te spelen op Arjan Wissink. Die krijgt de bal echter net achter zich en weet zodoende de score niet te verdubbelen. Niet veel later is er een identieke situatie, maar nu besluit Pim wel zelf te schieten. Hij raakt de buitenkant van de paal. Na 35 minuten wordt de score wel verdubbeld. Huub Hassink weet net buiten het strafschopgebied zijn duel te winnen, maar wordt hierbij wel aangetikt. Hij blijft echter knap op de been en schuift de bal knap, al vallend, in de lange hoek (2-0). Het lijkt erop dat dit ook de ruststand zou worden, maar bij één van de sporadische momenten dat EMOS in ons strafschopgebied is gekomen in de eerste helft weten zij de aansluitingstreffer te scoren. Een voorzet vanaf de zijkant lijkt een prooi voor Luuk van Ham, maar hij weet de bal niet te klemmen en zodoende kan de vrijstaande aanvoerder van EMOS de bal in een leeg doel tikken (2-1).

Na de rust gaat BSC Unisson op zoek naar de 3-1 en deze komt er een kwartier na de rust. Een lange bal van Jordy Wijnsma wordt knap gecontroleerd op de borst door Huub Hassink en hij schiet de bal fraai in de bovenhoek. Zijn derde van de avond en zijn eerste hattrick in het eerste elftal, maar nog belangrijker is weer een marge van twee doelpunten. Hierna zijn er goede mogelijkheden op een vierde Boekelose treffer, maar kansen van Arjan Wissink, Martijn Brinkman en Joep Timmers worden niet verzilverd. Dan is het Pim Ratering die op aangeven van Arjan wel de bal in het net weet te schuiven, maar deze treffer wordt ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. EMOS probeert op de counter gevaarlijk te worden en ze weten uit het niets de spanning terug te brengen in de wedstrijd. De rechtsback stormt op en geeft de bal hard voor bij de eerste paal en daar wordt de bal knap binnengeschoten (3-2). EMOS wil gaan proberen om nog een punt mee te nemen naar Enschede en geeft achterin steeds meer ruimte weg. Michel Weiss wil hier gebruik van proberen te maken door de snelle Bram Klein Poelhuis en Julian Weber in de ploeg te brengen voor Joep Timmers en Martijn Brinkman. Dit werpt gelijk zijn vruchten af. Het is EMOS wat een standaardsituatie heeft en de bal wordt blind naar voren geschoten door Arjan Wissink. Bram Klein Poelhuis gelooft hier wel in en is de laatste man van EMOS te snel af. Hij schiet de bal vervolgens knap over de uitkomende doelman heen (4-2). Nog geen twee minuten later weten de invallers de wedstrijd te beslissen. Julian Weber weet een foutieve pass in de opbouw van EMOS te onderscheppen en snelt richting het vijandelijk doel. Julian houdt goed het overzicht en legt de bal voor op de meegelopen Bram Klein Poelhuis en hij zet met zijn tweede de 5-2 eindstand op het bord. Michel Weiss besluit met Lennart Weber, Coen Swidde en Pelle Wermer nog drie frisse krachten in te brengen voor de moegestreden Daan Wiggers, Pim Ratering en Huub Hassink (publiekswissel?). In de slotfase domineert BSC Unisson en weet het nog enkele keren gevaarlijk te worden in en rondom het strafschopgebied van EMOS. Gescoord wordt er niet meer, maar de welverdiende en belangrijke drie punten blijven in Boekelo.

Aankomende zondag hoopt de formatie van Michel Weiss deze overwinning een goed vervolg te geven in en tegen Fleringen. Daar wordt om 14:00 uur afgetrapt.