AJC’96 JO19-1 stuk effectiever dan BSC Unisson JO19-1 (4-1)

,

De tegenstander van BSC Unisson JO19-1 had het verzoek ingediend om de wedstrijd op vrijdagavond te spelen in plaats van op de zaterdagmiddag. De personele bezetting bij de ploeg uit Losser was namelijk ver ondermaats. Bij BSC Unisson ontbraken Stan Weterholt (vakantie), Max Bayer (vakantie), Lex de Koning (blessure) en Dirk Wolf (werk). Om met voldoende spelers richting Losser te kunnen gaan, waren Sven Oude Groen en Florian Busscher bij de selectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1. Niels van der Steeg, 2. Ilya Stemerdink, 3. Chris Voerman, 4. Guus van Aalst(C), 5. Sem Weterholt, 6. Florian Busscher, 8. Niels Barels, 7. Mees Oude Egberink, 10. Steven Luttikhedde, 11. Bart Scholten en 9. Sven Ouder Groen

Wissels: 12. Dion Morsink en 14. Alexander Zivak

In de beginfase van de wedstrijd nam BSC Unisson het initiatief in handen en probeerde het van achteruit op te bouwen. Bij vlagen lukte dit naar behoren, maar grote kansen werden er niet gelijk gecreëerd. De thuisploeg leunde achterover en probeerde met lange ballen de rechterspits te lanceren. In de beginfase had Sem Weterholt hem volledig in de tang, maar naarmate de wedstrijd vorderde, begon Sem het steeds moeilijker te krijgen tegen deze behendige speler. Na een kleine tien minuten voetballen legt de scheidsrechter de bal op de stip voor AJC’96 als hij constateert dat er wordt vastgehouden bij een vrije trap van de thuisploeg. De middenvelder van AJC’96 faalt niet en schiet de 1-0 tegen de touwen. De ploeg van Arjan Wissink en Joep Timmers probeert zo snel mogelijk de gelijkmaker te maken, maar de eind passes in en rond het strafschopgebied is te vaak ondermaats. Na een half uur spelen weet Sven Oude Groen dan toch de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Hij is het centrale duo te snel af en schuift de bal langs de doelman van AJC’96 JO19-1 (1-1).

In de rust komt Dion Morsink in het veld voor Bart Scholten. De beginfase van de tweede helft was volledig voor AJC’96. Binnen vijf minuten weten zij twee keer te scoren en tot twee keer toe is het de rechtsbuiten die in het strafschopgebied te veel ruimte krijgt, omdat er geen rugdekking wordt verleend (2-1 en 3-1). Eindelijk (te laat) is BSC Unisson JO19-1 weer wakker en gaat het op jacht naar de aansluitingstreffer. Een aantal gevaarlijke voorzetten worden nog maar net weggewerkt door de defensie van AJC’96. Na een uur voetballen is de wedstrijd beslist. Bij een lange bal van AJC’96 loopt de linksbuiten van AJC’96 door richting het doel van Niels van der Steeg. Met een sliding schiet Niels de bal over de zijlijn en raakt de aanvaller van AJC, nadat hij de bal wegschoot. Het oordeel van de scheidsrechter is echter totaal anders en hij besluit een strafschop toe te kennen en Niels met rood van het veld te sturen. Alexander neemt zijn plek in het doel over en pakt de toegekende strafschop bijna (4-1). Met tien man domineert BSC Unisson JO19-1 qua positiespel, maar is het niet bij machte om kansen te creëren. De thuisploeg wil nog wel, maar ondanks de overtalsituatie weten zij ook niet meer gevaarlijk te worden.

Aankomende zaterdag neemt BSC Unisson JO19-1 het op De Zweede om 13:00 uur op tegen EMOS JO19-1. Het wordt voor BSC Unisson hoog tijd dat er eindelijk een keer wat punten worden gehaald.