BSC Unisson 1 te sterk in Enschede voor Victoria’28 (2-4)

Op zondag 21 november stond de uitwedstrijd tegen Victoria’28 op het programma. De wedstrijd moest afgewerkt worden zonder publiek, maar op het Sportpark van Victoria’28 was meer te beleven dan op De Zweede in Boekelo. De gastheren uit Enschede hadden de kantine namelijk wel geopend met de bijbehorende maatregelen. Bij BSC Unisson ontbraken Daan Wiggers en Julian Weber i.v.m. een blessure. Robert Roossink en Coen Swidde speelden bij het tweede elftal. Verder was Niels van der Steeg (keeper JO19-1) bereid om als wisselkeeper mee te gaan.

Opstelling BSC Unisson 1:

1.Luuk van Ham, 2.Frank Mosman , 4.Jordy Wijnsma, 20.Willem Hoitzing, 6.Hendrik Nijenhuis, 8.Joep Timmers, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 16.Lennart Weber, 10.Arjan Wissink (c) en 17.Pim Ratering

Wissels:  3.Jeroen Assink, 7.Pascal ter Meer, 11.Pelle Wermer, 14. Bram Klein Poelhuis, 15.Michel ter Meer en 21.Niels van der Steeg.

De ploeg van Michel Weiss begon goed aan de wedstrijd en wist al snel enkele keren gevaarlijk te worden in het strafschopgebied van de tegenstander. Victoria’28 moest het vooral van counters hebben, maar deze werden al vroegtijdig onschadelijk gemaakt. Toch weet de thuisploeg op voorsprong te komen na zeven minuten spelen. Willem Hoitzing wil de bal terugspelen op Luuk van Ham, maar ziet Boy Kamphuis over het hoofd. Zowel Luuk van Ham als de aanvaller van Victoria’28 weet de bal niet te raken, want zij komen met elkaar in aanraking. De bal rolt ondertussen zacht over de doellijn (1-0). Ondanks de achterstand gaat BSC Unisson door met hetgeen waarmee ze bezig waren en dat is de betere kansen creëren. Lennart Weber en Martijn Brinkman raken allebei een keer de paal en daarna is het wel raak. Frank Mosman zet de bal hoog voor op Arjan Wissink die de bal met de kop klaarlegt voor Pim Ratering. Pim schuift de bal koelbloedig achter de uitkomende doelman van Victoria’28 (1-1). Lang bleef deze stand niet op het scorebord staan, want drie minuten later maakt Victoria’28 de 2-1. Ze mogen een aanval opzetten door de as van het veld en bij BSC Unisson wordt niet adequaat genoeg ingegrepen. De centrale middenvelder van Victoria kan zodoende de 21 tegen de touwen schieten. Niet veel later lijkt de gelijkmaker alweer te komen, maar op aangeven van Arjan Wissink ziet Pim Ratering zijn inzet op de onderkant van de lat belandden. Victoria weet geen opgelegde kansen te creëren en moet het vooral van schoten uit de tweede lijn hebben.

Aan het begin van de tweede helft neemt de druk op het doel van Victoria’28 alleen maar toe. De verdiende gelijkmaker komt er na tien minuten spelen in de tweede helft. Een aanval uit het boekje overigens. Huub Hassink speelt Arjan Wissink in die de bal kaatst op de inlopende Martijn Brinkman. Martijn Brinkman zet Pim Ratering met een subtiele steekpasses oog in oog met de Enschedese doelman en met een fraai lobje verschalkt Pim de doelman (2-2). Een gelijkspel is niet voldoende om aansluiting te behouden met de bovenste ploegen en de Boekelose formatie gaat dan ook gelijk op jacht naar de voorsprong. Deze komt er na een uur spelen. Arjan Wissink krijgt de tijd om in te draaien en wipt de bal achter de laatste linie. Pim Ratering is zijn tegenstander te snel af en zet BSC Unisson met zijn derde treffer van de middag op een 2-3 voorsprong. Twintig minuut voor tijd krijgt BSC Unisson de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. Pascal ter Meer (in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Arjan Wissink) wordt in het strafschopgebied aangetikt en de scheidsrechter wees resoluut naar de strafschopstip. Huub Hassink nam plaats achter de bal, maar vond de keeper op zijn pad en zodoende bleef de marge één in Boekeloos voordeel. Vijf minuten voor tijd valt dan uit een counter alsnog de beslissing. Pim Ratering neemt de bal vakkundig mee met zijn borst en bedient vervolgens met een fantastische passes de goed meegelopen Pascal ter Meer bij de tweede paal. Voor Pascal was het een koud kunstje om zijn naam op het scorebord te zetten (2-4).

Geconcludeerd kan worden dat BSC Unisson vanmiddag een goede teamprestatie heeft geleverd met een uitblinkende Pim Ratering. Volgende week wacht de volgende “finale” om de weg naar boven in te slaan. Belangrijk is dat de punten dan weer in Boekelo blijven en dat kan alleen maar als een ieder het volgende doet: “GAS GEVEN.” De Tubanters is aankomende zondag de tegenstander op Sportpark De Zweede (aftrap 14:00).