BSC Unisson JO19-1 wint bij Suryoye Mediterraneo JO19-1 (2-4)

Afgelopen woensdag moest de JO19-1 van BSC Unisson aantreden in Enschede tegen Suryoye Mediterraneo JO19-1 voor de beker. BSC Unisson ging de eerste twee bekerwedstrijden beide keren onderuit en de tegenstander van vandaag wist aan hun ontmoetingen een punt over te houden. De aanvang van de wedstrijd was al om 18:30 uur, dus het was voor zowel de spelers als de begeleiders een hele klus om allemaal op tijd aanwezig te zijn. Bij BSC Unisson JO19-1 ontbraken Ilya Stemerdink (scooterongeluk), Alexander Zivak, Dirk Wolf (werk), Mees Oude Egberink (werk), Dion Morsink (studie) en Lex de Koning (longklachten).  Om met voldoende spelers op pad te kunnen gaan, zijn Sven Oude Groen, Seth Baan (JO17-1), Thomas van Ham (JO17-1) en Aron Odink (JO19-2) bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van der Steeg, 2.Max Bayer, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst(c), 5.Sem Weterholt, 6.Stan Weterholt, 8.Niels Barels, 7.Seth Baan, 10.Sven Oude Groen, 11.Bart Scholten en 9.Thomas van Ham

Wissels: 14. Aron Odink

Gezien de wedstrijdselectie werd er vandaag gekozen voor een 4-4-2 formatie en na 90 minuten voetballen hadden zowel de spelers als begeleiding van Suryoye dit nog niet in de gaten. Doordat we met twee spitsen speelden, hadden we de gehele wedstrijd veel één tegen één situaties in de voorhoede. De Boekelose formatie begon goed aan de wedstrijd en na 13 minuten kwam BSC Unisson op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd knap via de binnenkant van de paal binnengekopt door Sven Oude Groen (0-1). In de 19de minuut kreeg BSC Unisson twee grote kansen op een tweede treffer. Thomas van Ham neemt de bal knap aan in het strafschopgebied en bedenkt zich geen moment. Zijn schot spat uiteen op de paal en in de rebound weet Sven Oude Groen hetzelfde alluminium te raken. Uit de daaropvolgende counter komt Suryoye Mediterraneo JO19-1 onverwachts op gelijke hoogte. De snelle buitenspelers weten elkaar makkelijk te vinden en de linkerspits kan de bal bij de tweede paal eenvoudig binnentikken (1-1). Deze stand staat echter niet lang op het scorebord, want in de 24e minuut maakt Sven Oude Groen zijn tweede van de avond. Hij wordt zelf vastgehouden in het strafschopgebied en de toegekende penalty wordt feilloos achter de doelman geschoten (1-2). Na ruim een half uur spelen beloond Thomas van Ham zijn uitstekende spel met een doelpunt. Bij een vrije trap van Guus van Aalst kiest Thomas goed positie en schuift de bal binnen (1-3). Net voor de rust is ook Niels Barels dichtbij een doelpunt. Vanaf 25 meter besluit hij te schieten en dit schot belandt op de kruising.

In de rust kwam Aron Odink in de ploeg voor Max Bayer. Seth Baan zakte een linie in en Aron gaat aan de rechterkant op het middenveld spelen. Bij Suryoye hadden ze vijf wissels en dit zorgde ervoor dat BSC Unisson het in de tweede helft wat zwaarder kreeg en langzaam iets verder naar achteren moest gaan spelen. Desondanks was het BSC Unisson dat de eerste goal maakte in de tweede helft. Op 18 meter afstand van het doel wordt een vrije trap toegekend die door Sven Oude Groen wordt opgeëist. De muur staat allesbehalve goed en hier maakt Sven dankbaar gebruik van. Hij schuift de bal in de verre hoek en zijn hattrick is compleet (1-4). Na deze treffer is het spel lange tijd in evenwicht. Het enige gevaar van Suryoye is een schot op de lat. Een kwartier voor tijd moet BSC Unisson toch nog even alle zeilen bijzetten als Chris Voerman er met een gele kaart tien minuten vanaf moet. De moegestreden Boekelose formatie houdt echter knap stand. Met enige geluk weet Suryoye Mediterraneo JO19-1 nog één keer te scoren, maar verder komen ze niet. Kortom, een dik verdiende 2-4 overwinning voor de jongens van Arjan Wissink en Joep Timmers.

Aankomende zaterdag begint de competitie en dan neemt BSC Unisson JO19-1 het op De Zweede op tegen TVO/Hoeve JO19-1. Op Sportpark De Zweede wordt er dan om 15:00 uur afgetrapt. U bent van harte welkom om de jongens te komen aanmoedigen.