BSC Unisson JO19-1 begint met een 5-3 nederlaag tegen Bentelo JO19-1

Op zaterdag 27 augustus stond voor BSC Unisson de eerste oefenwedstrijd van het seizoen op het programma. Op sportpark De Zweede Bentelo JO19-1 te gast. Een team dat aankomend seizoen in de eerste klasse uitkomt, dus zeker geen makkelijke tegenstander. De wedstrijd kon niet eerder starten dan 17:15 uur in verband met een toernooi van de Twentse Voetbalschool op De Zweede. Bij BSC Unisson ontbraken Alexander Zivak (vakantie), Lex de Koning (blessure), Siep Roessink (blessure), Nino Peterinck (ziek) en Dirk Wolff (weekend weg) konden niet meespelen. Voor hen werden Chris Voerman, Thomas van Ham, Seth Baan en Stijn Bloemendaal bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Tjeerd Overbeek, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst(c), 5.Sem Weterholt, 6.Rens Boerkamp, 7.Stan Weterholt, 8.Niels Barels, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Bart Scholten

12.Seth Baan, 14.Thomas van Ham en 15.Stijn Bloemendaal

De ploeg van Arjan Wissink en Joep Timmers begon sterk aan de wedstrijd. Voorin zijn er weinig wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen en hierdoor werd er vanaf het begin goed druk gezet op de defensie. In de eerste helft was BSC Unisson de betere ploeg en kwam het ook op voorsprong na twintig minuten. Een ter korte terugspeelbal was een prooi voor onze jarige job; Dion Morsink. De 17-jarige spits van BSC Unisson lobde de bal over de keeper heen en zette de 1-0 op het scorebord. Vlakhierna kreeg Dion nog een goede mogelijkheid door wederom een te korte terugspeelbal, maar deze keer maakte de keeper van Bentelo zijn doel snel klein. Tien minuten voor rust kwamen de bezoekers uit het niets op gelijke hoogte. Een vrije bal werd van achteruit hoog het strafschopgebied ingegooid en met het hoofd door de spits van Bentelo van richting veranderd. Deze bal was buiten bereik van keeper Niels van der Steeg (1-1). Een minuut voor rust komt BSC Unisson voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong als Mees Oude Egberink een vrije bal vanaf de zijkant bij de tweede paal in de bovenhoek draait (2-1).

In de rust worden enkele tactische dingen besproken en worden Thomas van Ham, Seth Baan en Stijn Bloemendaal binnen de lijnen gebracht voor Tjeerd Overbeek, Stan Weterholt en Bart Scholten.

In de tweede helft krijgen de gasten iets meer grip op de wedstrijd, doordat zij van een 4-3-3 formatie zijn overgestapt naar een 4-4-2 formatie. Aan beide kanten zijn er een aantal goede kansen, maar de gasten uit Bentelo gaan hier beter mee om. De spits van Bentelo, had na een elleboogstoot en een grove overtreding wellicht niet meer op het veld mogen staan, maakte twee treffers die wellicht houdbaar waren en draaide de stand om van 2-1 naar 2-3. In een wedstrijd die nog steeds gelijk opgaat is het Bentelo dat na een kleine zeventig minuten de 2-4 op het scorebord zet. Tien minuten voor tijd maakt Dion Morsink zijn tweede van de middag. De prima spelende Rens Boerkamp schiet van buiten het strafschopgebied op doel en de keeper laat de bal los. Dion is er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te werken. Met nog tien minuten te gaan en een achterstand van één gaat de Boekelose formatie vol op jacht naar de gelijkmaker. Dat Bentelo in de slotfase de 3-5 nog maakt is dan alleen voor de statistieken nog van belang.

BSC Unisson JO19-1 kan terugkijken op een prima eerste (oefen)wedstrijd, maar moet zich ook realiseren dat er bij een paar tegentreffers niet adequaat genoeg werd ingegrepen. Aankomende zaterdag starten de jongens van Arjan Wissink en Joep Timmers met de eerste bekerwedstrijd. In Glanerbrug wordt er om 13:00 uur afgetrapt tegen Avanti Wilskracht JO19-1.