BSC Unisson in het laatste kwartier voorbij sv Delden (4-3)

Op dinsdag 9 augustus is de selectie van Michel Weiss aan de voorbereiding begonnen voor het seizoen 2022-2023 en op donderdag 18 augustus stond de eerste oefenwedstrijd op het programma. Deze was tegen Sportlust Glanerbrug en ging met 1-0 verloren. Op zondag 21 augustus was er de mogelijkheid om zich te revancheren, want toen kwam sv Delden op Sportpark De Zweede op bezoek. Een tegenstander die het afgelopen seizoen in de 4e klasse erg goed heeft gepresteerd en op een haar na promotie misliep naar de 3e klasse. Aankomend seizoen komen sv Delden en BSC Unisson beiden uit in de 4e klasse B. De trainers hadden voorafgaand nog contact met elkaar gehad en beiden vonden ze het niet erg om het in de voorbereiding ook al een keer tegen elkaar op te nemen. Trainer Michel Weiss moest weer heel wat omzetting doen op deze zondag. Meerdere spelers die afgelopen donderdag nog wel van de partij waren, hadden dit weekend andere plannen. Daartegenover stond wel de terugkeer van meerdere vakantiegangers.

Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham (45′ 21.Dave Voogtsgeerd), 2.Bram Klein Poelhuis (67′ 15.Michel Tieberink), 3.Robert Roossink (55′ 8.Joep Timmers), 17.Willem Hoitzing, 5.Matthijs Nagel, 18.Martijn Brinkman, 9.Lennart Weber (80′ 19.Sven Oude Groen), 12.Huub Hassink, 7.Pascal ter Meer, 6.Mick Koenderink (75′ 11.Pelle Wermer) en 10.Arjan Wissink ©

Het was BSC Unisson dat goed aan de wedstrijd begon en vanaf de eerste minuut de regie in handen nam. In een hoog baltempo werd er gezocht naar openingen in de defensie van de Delden. Ondertussen moest de thuisploeg wel oppassen voor de counter van sv Delden, want daar loerden ze voornamelijk op. Door onnodig balverlies wisten de gasten enkele keren gevaarlijk te worden in het strafschopgebied van Luuk van Ham, maar die hield op zijn beurt zijn doel schoon. BSC Unisson was ook meerdere keren dreigend. Zo kwam Lennart Weber net te kort om een bal binnen te kunnen koppen, raakte Arjan Wissink een voorzet van Mick Koenderink te licht om hem op doel te krijgen en mistte een inzet van Mick Koenderink kracht. Na een half uur komt BSC Unisson wel op voorsprong als Huub Hassink bij een cornerbal een luchtduel aangaat, maar de bal niet op doel kan koppen. De bal belandt bij de tweede paal voor de voeten van Mick Koenderink en die bedenkt zich geen moment. Met een geplaatst schot in de korte hoek zet hij de 1-0 op het scorebord. Dan lijkt het erop dat dit de ruststand gaat worden, maar in de laatste vijf minuten moet BSC Unisson maar liefst twee tegentreffers incasseren! Twee keer toe verliest BSC Unisson de bal op een plek waar het niet nodig is. Vervolgens weet Delden deze aanvallen goed uit te spelen en twee keer te scoren (1-2).

In de tweede helft gaat BSC Unisson op jacht naar de gelijkmaker en deze komt er al snel. Huub Hassink kapt op +/- 25 meter van het doel van Delden zijn directe tegenstander uit en schiet de bal vervolgens knap in de bovenhoek (2-2). Lang blijft deze gelijke stand niet op het scorebord staan, want na een aanval over de rechterkant van sv Delden wordt de bal laag voorgezet. De ingevallen spits schiet de bal vervolgens van dichtbij hard tegen de touwen (2-3). Weer moet BSC Unisson op jacht naar de gelijkmaker. Door het warme weer, en het feit dat we nog vroeg in het seizoen zitten, begon de vermoeidheid steeds meer zichtbaar te worden. Trainer Michel Weiss voerde enkele wisselingen door om jongens met kleine pijntjes in bescherming te nemen en de vakantiegangers de geur van het (kunst)gras weer te laten ruiken. En kwartier voor tijd weet de thuisploeg de stand weer gelijk te trekken. Net buiten het strafschopgebied wil Mick Koenderink gaan schieten, maar hij raakt de bal niet zoals hij had gepland. De bal weet wel Arjan Wissink te bereiken die in het strafschopgebied met een man in de rug stond. Arjan weet weg te draaien en de bal door de benen van de verdediger in het doel te schuiven (3-3). Hierna kon de wedstrijd nog beide kanten op, maar is BSC Unisson vijf minuten voor tijd de gelukkigste. Pascal ter Meer draait op het middenveld handig weg en geeft een afgemeten steekpasses op Arjan Wissink die richting het vijandelijk doel kan. Arjan weet de bal langs de uitkomende doelman te schuiven en zorgt ervoor dat BSC Unisson voor de tweede keer deze middag op voorsprong komt. In de resterende minuten speelt BSC Unisson de wedstrijd erg volwassen uit door de bal in de ploeg te houden en geen onnodige fouten te maken.

In vergelijking met afgelopen donderdag is het vervelend dat we meer kansen weg hebben gegeven, maar het positieve is dat we als collectief ook veel meer hebben gecreëerd. Daarnaast hebben alle spelers weer de nodige meters gemaakt en dat is in deze fase ook niet onbelangrijk.