BSC Unisson doet zichzelf te kort bij koploper sv Vasse (0-0)

Op zondag 6 maart stond voor BSC Unisson de uitwedstrijd tegen sv Vasse op het programma. Voor aanvang van deze speelronde bezette sv Vasse de koppositie in de 4e klasse A. Bij BSC Unisson konden Willem Hoitzing, Julian Weber en Daan Wiggers niet aan de aftrap verschijnen vanwege blessures. Daarnaast was Bram Klein Poelhuis afwezig door privé omstandigheden. Positief nieuws voor trainer Michel Weiss was dat Arjan Wissink en Martijn Brinkman beide weer fit genoeg waren om aan de aftrap te verschijnen.

1.Luuk van Ham, 6.Hendrik Nijenhuis, 3.Robert Roossink, 4.Jeroen Assink, 2.Frank Mosman, 8.Joep Timmers, 9.Martijn Brinkman, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(C)

Wissels: 7.Pascal ter Meer, 11.Pelle Wermer, 14.Dennis van Ommen, 15.Michel ter Meer en 19.Coen Swidde

Bij de warming-up was al duidelijk verneembaar dat het vandaag niet de wedstrijd van het attractieve voetbal zou gaan worden. Sv Vasse beschikt namelijk over een grasveld wat niet de beste conditie heeft. Beide ploegen hanteerden veelvuldig de lange bal. BSC Unisson had nog wel de intentie om van achteruit op te bouwen, maar werd vroegtijdig onder druk/ vast gezet. Er werd dus vrij snel gekozen voor de lange bal richting Arjan en Pim om vervolgens voor de tweede bal te gaan. Vasse kon alleen maar gevaarlijk worden via standaardsituaties. De defensie van BSC Unisson bleef in deze situaties vrij eenvoudig overeind. Één keer werd er niet adequaat genoeg ingegrepen, maar gelukkig belandde deze bal op de bovenkant van de lat. Zelf kwam BSC Unisson sporadisch in het strafschopgebied van Vasse. Enkele aanvallen die het juiste eindstation niet bereikten en een tweetal cornerballen was het enige wapenfeit in de eerste helft van BSC Unisson. Ondanks dat er veel lange ballen werden gespeeld en weinig kansen waren, was het geen onaangename eerste helft. Van beide kanten werd er veel strijd geleverd.

De tweede helft kende veel meer gevaarlijke momenten en dan vooral in het voordeel van BSC Unisson. Na tien minuten spelen krijgt BSC Unisson de eerste 100% kans. Arjan Wissink geeft de bal mee aan Pim Ratering en in het strafschopgebied schuift Pim de bal weer terug richting Arjan. Alleen voor de keeper wil Arjan de bal met zijn linker binnenschuiven, maar hij kreeg de bal op zijn scheendekker op de knollentuin van Vasse. Hierna volgden er al snel meerdere mogelijkheden voor BSC Unisson. Eerst is het Pim Ratering die met zijn linker op doel schiet, maar zijn inzet mist wat kracht. Vervolgens krijgt Huub Hassink een schietkans van buiten het strafschopgebied. Zijn inzet had wat verder richting de hoek gemoeten. Het vertrouwen in een overwinning nam bij BSC Unisson met de minuut toe. Arjan Wissink en Martijn Brinkman kwamen beide nog een keer gevaarlijk het strafschopgebied in, maar een cornerbal was voor hen het maximaal haalbare. Ondertussen loerde de thuisploeg op standaardsituaties om daaruit nog gevaarlijk te worden. Het verdedigende blok van BSC Unisson stond vandaag weer als een huis en gaf in de tweede helft niets weg. Drie minuten voor tijd lijken de punten mee te gaan naar Boekelo. De ingevallen Pascal ter Meer geeft een voorzet vanaf de rechterkant en deze kan Pim Ratering geheel vrijstaand binnenkoppen van een meter of vijf. Normaliter is dit een goal als Pim Ratering zo’n kans krijgt, maar deze keer ziet hij zijn kopbal langs de verkeerde kant van de paal stuiteren. Hierna krijgt de thuisploeg nog een kopkans uit een vrije bal vanaf de zijkant. Het zal toch niet… gelukkig ging deze inzet over het doel van Luuk van Ham. In de absolute slotfase komt BSC Unisson er nog één keer uit. Huub Hassink stuurt Arjan Wissink de diepte in. De grensrechter van Vasse die vandaag al meerdere dubieuze beslissingen had wilde zijn stempel nog even op de wedstrijd drukken. Van buitenspel was absoluut geen sprake, maar toch stak hij de vlag de lucht in en de twijfelende scheidsrechter ging hierin mee. Na 94 minuten wordt er afgefloten en is het Vasse dat het beste met de 0-0 uitslag kan leven. BSC Unisson heeft zowel verdedigend als aanvallend vandaag als team gestreden en had meer verdiend dan een punt.

Op zondag 13 maart staat de volgende wedstrijd op het programma. De formatie van Michel Weiss gaat dan om 14:00 uur op bezoek bij Almelo. sv Almelo is een directe concurrent in de strijd voor een plek in de subtop, dus een overwinning zou zeer welkom zijn na twee doelpuntloze gelijke spelen.