BSC Unisson verliest derby bij TVO (2-1)

Op zondag 17 december moest BSC Unisson de wedstrijd tegen TVO inhalen. Alle overige teams uit de 4e klasse B hadden al winterstop en zodoende wist de ploeg van Michel Weiss dat het bij een overwinning als koploper de winterstop in zou gaan. Vooraf was er zeker geen onderschatting, want uit winnen bij TVO op hun grasveld is nog nooit een makkelijke opgave geweest. Echter was er wel vertrouwen in een overwinning door een mooie reeks aan overwinningen. Bij BSC Unisson ontbraken Pim Ratering (blessure), Martijn Brinkman (blessure) en Pascal ter Meer (weekend weg). Dave Voogtsgeerd keerde terug van een langdurig blessure en nam plaats op de bank om Luuk van Ham te kunnen vervangen als dat nodig zou zijn. Verder waren Florian Busscher (JO23-1), Pelle Wermer (JO23-1) en Coen Swidde (2e elftal) bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 20.Willem Hoitzing, 11.Mick Koenderink, 12.Huub Hassink en 10.Arjan Wissink ©  

Wissels:

5.Joost Aalpol, 7.Florian Busscher, 9.Pelle Wermer en 14.Coen Swidde

BSC Unisson begon niet denderend aan de wedstrijd, maar kreeg al snel twee keer een mogelijkheid om gevaarlijk te worden door fouten in de defensie van TVO. De laatste passes was echter onzorgvuldig en hierdoor kwamen er geen doelpogingen. TVO krijgt enkele cornerballen en weet na een kwartier voetballen op voorsprong te komen. Een aanval over de rechterflank wordt door de TVO-spits afgerond (1-0). Lang kon de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten, want op aangeven van Lennart Weber is het Willem Hoitzing die op fantastische wijze de gelijkmaker scoort (1-1). Toch is het TVO dat uiteindelijk weer op voorsprong komt als er bij een cornerbal niet goed verdedigd wordt door BSC Unisson. Een meeopgekomen verdediger kan vrij binnentikken.

 

In de rust blijft Rens Boerkamp met een blessure achter in de kleedkamer en komt Pelle Wermer voor hem in de ploeg. Er worden wat omzettingen gedaan en bij eenieder is het besef er dat er volop gestreden moet worden om met een resultaat weg te gaan uit Beckum. De gehele tweede helft is BSC Unisson de bovenliggende partij en weet het een aantal goede mogelijkheden te creëren om de stand gelijk te maken. Mick Koenderink ziet een schot door de doelman van TVO gekeerd worden, Arjan Wissink speelt de bal te ver voor zich uit en geeft zo diezelfde doelman de kans de bal te ruimen en Lennart Weber ziet zijn inzet over gaan. Langzaam tikt de tijd weg en met een slotoffensief probeert BSC Unisson nog een punt uit het vuur te halen, maar iedere keer zit er net een verdediger uit Beckum tussen. Na 95 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is de tweede nederlaag voor BSC Unisson een feit. Wellicht was een gelijkspel het meest op z’n plaats geweest, maar BSC Unisson had voorin vandaag het vizier niet op scherp staan.

Met 27 punten uit 11 wedstrijden kan BSC Unisson positief terugkijken op de eerste seizoenshelft, maar desondanks dat is het vervelend om met een nederlaag de winterstop in te gaan.

Op zondag 21 januari start voor de ploeg van Michel Weiss de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen UDI.

Tot slot wens ik iedereen namens het eerste elftal fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

Tekst: Arjan Wissink
Foto’s: Aryana Assink