BSC Unisson JO23-1 verliest laatste wedstrijd met 3-2 van Sportclub Overdinkel.

Op zaterdag 16 december moest BSC Unisson JO23-1 nog één keer aantreden in de 1e klasse. Bij BSC Unisson JO23-1 ontbraken Pelle Wermer, Jordy Wijnsma, Sven Oude Groen en Daan Weterholt i.v.m. een Piratenfestijn in Arnhem. Om met voldoende manschappen richting Overdinkel te gaan, werden Job Homeijer en Luc Nibbelink bij de wedstrijd selectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:

1.Job Homeijer, 2.Ilya Stemerdink, 15.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst (c), 17.Sem Weterholt, 6.Florian Busscher, 7.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt, 11.Alexander Zivak en 14.Bart Scholten

8.Niels Barels, 12.Jesse Hinnen en 21.Luc Nibbelink

Op het grasveld van Sportclub Overdinkel werd er om 14:30 uur afgetrapt en BSC Unisson kreeg binnen vijf minuten een flinke tegenvaller te verwerken. Na een goede steekpasses van Stan Weterholt kon Bart Scholten richting het vijandelijk doel, maar Bart kwam met zijn passen niet goed uit en kwam ten val. Hierbij kwam Bart verkeerd terecht en liep een vervelende kniekwetsuur op. Het exacte letsel moet één deze dagen vastgesteld worden door specialisten. Luc Nibbelink kwam binnen de lijnen voor Bart Scholten. In het vervolg van de eerste helft is is de wedstrijd redelijk in balans, maar is het Sportclub Overdinkel dat de betere mogelijkheden heeft. Invalkeeper Job Homeijer keepte een sterke wedstrijd en zodoende werd er met 0-0 gerust.

In de rust kwamen Niels Barels en Jesse Hinnen binnen de lijnen voor Stan Weterholt en Chris Voerman. Al vrij snel in de tweede helft weet Sportclub Overdinkel op een 1-0 voorsprong te komen na onnodig balverlies van BSC Unisson. De eerste inzet weet Job Homeijer knap te keren, maar op de tweede inzet is hij kansloos. Na ruim een uur komt Overdinkel uit een cornerbal op een 2-0 voorsprong en lijkt de wedstrijd gespeeld. Met nog meer dan twintig minuten te spelen, weet BSC Unisson de spanning toch nog weer terug te brengen in de wedstrijd. Florian Busscher ziet een schot van een meter of twintig gekeerd worden door de doelman van Sportclub Overdinkel. De bal komt echter voor de voeten van Dion Morsink en die schiet de bal richting de lange hoek. Wederom werd de inzet gekeerd, maar nu is Luc Nibbelink er als de kippen bij om de bal in het lege doel te tikken (2-1). Chris Voerman wordt nog weer binnen de lijnen gebracht en zo kan Jesse Hinnen naar voren om daar nog wat te forceren. Een kwartier voor tijd valt het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Het is Luc Nibbelink die de bal buiten het strafschopgebied door de lucht breed tikt op Dion Morsink en met een heerlijke volley knalt Dion de bal in de bovenhoek (2-2). De wedstrijd lijkt in een gelijkspel te eindigen, maar vijf minuten voor tijd weet de spits van Overdinkel een voorzet nog binnen te knikken (3-2).

We zijn nu in afwachting van de klasse-indeling van de 4e divisie voor de voorjaarscompetitie. In de winterstop zal BSC Unisson JO23-1 in ieder geval één oefenwedstrijd spelen en dat is op zondag 14 januari om 12:00 uur op Sportpark De Zweede. De tegenstander is dan het tweede elftal.

Rest mij namens de JO23-1 iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling te wensen.