BSC Unisson veel te sterk voor Hector (6-0)

Het eerste elftal van BSC Unisson speelde op zondag 6 november thuis tegen Hector. Trainers Michel Weiss en Han Dijks konden geen beroep doen op Huub Hassink, die een operatie aan zijn pols is ondergaan. Verder is Jeroen Assink op vakantie en kampten Mick Koenderink, Luuk van Ham, Dave Voogtsgeerd, Hendrik Nijenhuis en Bram Klein Poelhuis met blessures. Bram zat voor noodgevallen wel op de bank. Pascal ter Meer heeft de laatste tijd te weinig minuten gemaakt en speelde daarom met het tweede elftal mee. Jelle Koreman was bij de wedstrijdselectie gehaald om de vrijgekomen plek onder de lat in te vullen. Verder zaten Bart Scholten en Ilya Stemerdink vanuit de JO19-1 voor de eerste keer bij de wedstrijdselectie en was Quint te Lindert (JO17-1) bereid bevonden om als wisselkeeper te fungeren.

1.Jelle Koreman, 19.Dennis van Ommen, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 5.Matthijs Nagel, 20.Willem Hoitzing, 16.Lennart Weber, 9.Martijn Brinkman, 7.Julian Weber, 10.Arjan Wissink © en 17.Pim Ratering

4.Ilya Stemerdink, 11.Bart Scholten, 14.Bram Klein Poelhuis en 21.Quint te Lindert

BSC Unisson begon erg sterk aan de wedstrijd en legde als collectief veel energie in de wedstrijd. Dit harde werken leverde in de vijfde minuut de eerste treffer van de middag op. Een voorzet van Julian Weber wordt weggewerkt door een verdediger van Hector, maar vervolgens net buiten het strafschopgebied opgevangen door Martijn Brinkman. Met een droge knal in de hoek zet Martijn de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.  Binnen tien minuten wordt de marge verdubbeld door diezelfde Martijn Brinkman. Julian Weber was zijn directe tegenstander wederom te snel af en haalt de achterlijn. De drie centrale verdedigers van Hector trokken allemaal met Arjan Wissink mee naar de eerste paal en hierdoor kwam Martijn Brinkman bij de tweede paal geheel vrij. De passes van Julian was keurig op maat, zodat Martijn de bal kon controleren en binnenschieten (2-0). BSC Unisson bleef veruit de betere partij en speelde goed positiespel. Na twintig minuten krijgt Hector de uitgelezen mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken, maar de prima keepende Jelle Koreman kwam als winnaar uit de strijd in het één-tegen-één duel met de rechterspits van Hector. Na een half uur weet BSC Unisson de wedstrijd al te beslissen als Arjan Wissink op het middenveld wegdraait bij zijn directe tegenstander en met een steekpasses Julian Weber alleen voor het doel zet. Met een schot in de lange hoek zorgt hij ervoor dat de handen weer op elkaar gaan (3-0).

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld en dat BSC Unisson technisch vaardiger is dan de gasten uit Goor is wel te zien aan de vele keren dat jongens van Michel Weiss en Han Dijks een Goorse speler door de benen speelden. In de 59e minuut maakt Pim Ratering er 4-0 van als hij goed voor zijn man komt bij een voorzet van Julian Weber. In de eerstvolgende aanval is het (alweer) Julian Weber die dit keer Martijn Brinkman bedient en met een droge knal maakt Martijn Brinkman er 5-0 van.  Een zesde Boekelose treffer komt er ook nog uit een cornerbal. Arjan Wissink kan de bal achterin het strafschopgebied controleren en wipt de bal vervolgens naar Pim Ratering die, na een korte één-twee met Willem Hoitzing, de doelman van Hector kansloos laat. In het laatste kwartier van de wedstrijd laat Michel Weiss jeugdspelers Ilya Stemerdink en Bart Scholten debuteren op rechtsback en linksbuiten. Beide jongens vielen prima en namen initiatief. In de slotfase had BSC Unisson mogelijkheden om nog een treffer te maken, maar werd het overzicht niet bewaard en werd er zelf geschoten. Na 90 minuten voetballen floot de prima fluitende scheidsrechter voor de laatste keer.

Door deze overwinning klimt BSC Unisson naar de vierde plek op de ranglijst in de 4e klasse B. Aankomende zondag speelt BSC Unisson weer thuis en dit keer komt Victoria’28 op bezoek. Op Sportpark De Zweede wordt er dan om 14:00 uur afgetrapt.