BSC Unisson JO19-1 in tweede helft te sterk voor ATC’65 JO19-2 (0-4)

Op zaterdag 5 november moest BSC Unisson JO19-1 aantreden in Hengelo tegen ATC’65 JO19-2. Bij BSC Unisson kon alleen aanvoerder Guus van Aalst niet meespelen vanwege een enkelblessure. Guus was wel bereid om te vlaggen bij afwezigheid van Chris Voerman. Bijna alle jongens hadden in de week voorafgaand aan deze wedstrijd netjes twee keer getraind. Er waren vier spelers die door verschillende redenen een training moesten overslaan en zodoende was de opstelling door de spelersgroep zelf al gemaakt.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Alessandro Aksu, 3.Ilya Stemerdink, 4.Rens Boerkamp (c), 5.Sem Weterholt, 6.Tjeerd Overbeek, 8.Niels Barels, 7. Siep Roessink, 10. Alexander Zivak, 11.Leonardo Aksu en 9.Dion Morsink

12.Mees Oude Egberink, 14.Bart Scholten, 15.Dirk Wolf en 19.Stan Weterholt

Op één van de kunstgrasvelden van ATC werd stipt om 14:30 uur afgetrapt. De eerste goede mogelijkheid was voor de thuisploeg. Na een aanval over rechts werd de bal voorgezet en toen kon de linkerspits vrij afronden, maar zijn inzet ging naast. Hierna was BSC Unisson wel goed bij de les en gaf het niets meer weg. De ploeg van Arjan Wissink en Joep Timmers had veel meer balbezit en kwam tot twee grote kansen in de eerste helft. Een schot van Siep Roessink kwam via de onderkant van de lat terug het veld in en Dion Morsink stuitte op de doelman van ATC’65 JO19-2 toen hij één-op-één kwam.

In de rust werden alle wissels binnen de lijnen gebracht en werden Alessandro Aksu, Alexander Zivak, Leonardo Aksu en Siep Roessink naar de kant gehaald.

Na vijf minuten voetballen in de tweede helft was er eindelijk de verdiende voorsprong voor BSC Unisson JO19-1. De ingevallen Mees Oude Egberink breekt door aan de rechterkant en bedient Dion Morsink die de bal onder de uitkomende doelman heen schuift (0-1). Binnen het uur weet Dion zijn tweede treffer van de middag te maken en dit keer op aangeven van Dirk Wolff. Door deze treffer is het geloof bij ATC’65 weg in een resultaat en krijgt de Boekelose formatie alle ruimte om vrijuit te spelen. Een hoge bal van Mees Oude Egberink wordt verkeerd ingeschat door de laatste man van ATC’65 JO19-2 en vervolgens netjes gecontroleerd en binnengeschoten door Dion Morsink die hiermee binnen 25 minuten zijn hattrick compleet maakt. De scheidsrechter begint steeds meer tegen BSC Unisson te fluiten om de schade voor de thuisploeg te beperken. Op het moment dat (aanvoerder) Rens Boerkamp op een correcte manier vraagt waarom de scheidsrechter niet fluit voor een overtreding, krijgt hij een vrije trap tegen. Ilya Stemerdink die vervolgens zegt: “hij mag toch wel wat zeggen” moet zelfs met een gele kaart tien minuten naar de kant. Ook met een man minder kan ATC’65 niets aan de achterstand doen. Vlak voor tijd komt er nog een vierde Boekelose treffer als Mees Oude Egberink een voorzet in eigen doel gewerkt ziet worden (0-4).

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson thuis tegen Victoria’28 JO19-2 op Sportpark De Zweede. Er wordt dan om 15:00 uur afgetrapt.