BSC Unisson speelt gelijk tegen De Tubanters (2-2)

Het eerste elftal van BSC Unisson speelde op zondag 30 oktober een uitwedstrijd bij De Tubanters 1897. Trainers Michel Weiss en Han Dijks konden geen beroep doen op Huub Hassink, die een operatie aan zijn pols is ondergaan. Verder is Jeroen Assink op vakantie en kampte Mick Koenderink met een blessure. Pascal ter Meer heeft de laatste tijd te weinig minuten gemaakt en speelde daarom met het tweede elftal mee. Daan Wiggers (vorig jaar gestopt) was bereid om op de bank plaats te nemen. In de warming-up viel Luuk van Ham uit en voor hem kwam Dave Voogtsgeerd in de basisopstelling.

21.Dave Voogtsgeerd, 14.Bram Klein Poelhuis, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 5.Matthijs Nagel, 12.Willem Hoitzing, 16.Lennart Weber, 9.Martijn Brinkman, 7.Julian Weber, 10.Arjan Wissink © en 11.Pim Ratering

1.Luuk van Ham, 2.Daan Wiggers, 4.Dennis van Ommen, 6.Hendrik Nijenhuis

BSC Unisson speelde in de eerste helft ver ondermaats en werd op vele fronten afgetroefd door de thuisploeg. De eindpasses bij De Tubanters waren vaak onnauwkeurig en hierdoor wist de Boekelose defensie in eerste instantie vrij eenvoudig stand te houden. BSC Unisson weet in de eerste helft slechts eenmaal gevaarlijk te worden in het strafschopgebied van De Tubanters. Op aangeven van Lennart Weber kan Arjan Wissink vanaf de zijkant aanleggen, maar zijn inzet belandt aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet. Na 32 minuten voetballen weet De Tubanters op voorsprong te komen als een voorzet vanaf de rechterkant tegen de heup van een Boekelose verdediger aankomt en vervolgens eenvoudig binnegtikt kan worden door de rechterspits van De Tubanters (1-0).

In de rust worden er enkele omzettingen gedaan in de formatie en is een ieder het erover eens dat de eerste helft van BSC Unisson kant dramatisch was. In de tweede helft komt BSC Unisson goed uit de startblokken en heeft het na vijf minuten de bal al vaker naar de juiste kleur gespeeld dan in de hele eerste helft. De eerste mogelijkheid in de tweede helft is voor Martijn Brinkman, maar zijn inzet mist kracht en hierdoor kan de jonge doelman van De Tubanters de bal keren. De formatie van Michel Weiss en Han Dijks hebben dan wel meer balbezit op de helft van de thuisploeg, maar De Tubanters weet uit tegenaanvallen ook nog meerdere keren gevaarlijk te worden. Daarbij heeft de verdediging de gehele tweede helft te maken met een laagstaande zon die het lastig maakt om de bal goed in te schatten. Halverwege de tweede helft viel de aanvoerder van de Tubanters (Nick Kutscher) uit na een vervelende botsing met zijn eigen doelman. Na controle in het ziekenhuis bleek zijn oogkas gebroken te zijn en moet hij aankomende week een operatie ondergaan. BSC Unisson wenst Nick Kutscher een succesvolle operatie en een spoedig herstel toe!

Een kwartier voor tijd komt BSC Unisson op gelijke hoogte als Joep Timmers een vrije bal voor het doel gooit. Het is Pim Ratering die een kopduel aangaat waar geen winnaar uitkomt. De bal belandt echter voor de voeten van de ingevallen Dennis van Ommen en die schuift de bal onderin de hoek (1-1). Vijf minuten later komt BSC Unisson zelfs op voorsprong als Arjan Wissink een hoekschop van Martijn Brinkman binnenkopt (1-2). Met een afstandsschot van de rechterspits een paar minuten voor tijd weet De Tubanters de stand toch weer gelijk te trekken en eindigt deze wedstrijd zonder winnaar (2-2).

Uiteindelijk is deze uitslag over de hele wedstrijd gezien terecht en moet BSC Unisson tevreden zijn met een punt na zo’n teleurstellende eerste helft. Desondanks is er ook wel wat teleurstelling dat de laat gecreëerde voorsprong in de slotfase nog is weggegeven. Op de andere velden waren de uitslagen redelijk gunstig en daardoor blijft eenieder in de 4e klasse B dicht bij elkaar staan.

Aankomende zondag komt Hector op bezoek bij BSC Unisson. Op Sportpark De Zweede wordt er dan om 14:00 uur afgetrapt.