BSC Unisson JO19-1 vecht zich terug tegen Barbaros JO19-1 (4-4)

Op zaterdag 29 oktober moest BSC Unisson JO19-1 aantreden op sportpark De Zweede tegen Barbaros JO19-1. Sinds dit seizoen wordt er in meerdere korte competities gespeeld en dit was de eerste wedstrijd in de tweede fase. Bij BSC Unisson ontbraken Sem Weterholt (weekend weg), Guus van Aalst (blessure) en Lex de Koning (blessure). Vorige week maakten Alessandro en Leonardo Aksu al voor het eerst hun opwachting in de oefenwedstrijd tegen TVO/Hoeve JO19-1 en deze week hebben ze al het papierwerk rondgemaakt, zodat ze ook in de competitie mogen spelen.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Alessandro Aksu, 3.Ilya Stemerdink, 4.Rens Boerkamp, 5.Tjeerd Overbeek, 6.Stan Weterholt, 8.Niels Barels 7. Alexander Zivak, 10.Mees Oude Egberink (c), 11.Bart Scholten en 9.Dion Morsink

Wissels:

12.Siep Roessink, 14.Dirk Wolf en 15.Leonardo Aksu

De Boekelose formatie was de ploeg die het meeste balbezit had en veelvuldig op de helft van Barbaros speelde, maar hierdoor gaf het ook veel ruimte achter de verdediging weg. Hier maakte Barbaros goed gebruik van en wist hierdoor op voorsprong te komen. Na de openingstreffer begint Barbaros met tijdrekken (tiende minuut!!). Om de drie minuten moest er een blessurebehandeling plaatsvinden en als een bal uit was dan werd deze kruipend opgehaald. Na een half uur wisten de gasten uit Hengelo de marge te verdubbelen uit een hoekschop. Ondertussen had BSC Unisson al wel een paar goede mogelijkheden gehad, maar pogingen van Bart Scholten, Dion Morsink en Rens Boerkamp leverden niet het gewenste resultaat op. Vijf minuten voor rust komt BSC Unisson op gelijke hoogte door een treffer van Bart Scholten op aangeven van Ilya Stemerdink. Bart komt oog in oog met de doelman van Barbaros en wipt de bal vakkundig over de doelman (1-2).

In de rust komen Leonardo Aksu, Siep Roessink en Dirk Wolf in het veld voor Alessandro Aksu, Niels Barels en Alexander Zivak. Verder wordt aangegeven dat we ons zo minmogelijk moeten irriteren aan het (kinderachtige) tijdrekken van Barbaros en volop druk moeten zetten naar voren.

De afspraken worden wel nagekomen, maar het is weer Barbaros dat als eerste weet te scoren en op 1-3 komt. Lang kunnen zij echter niet genieten van de marge van twee doelpunten, want enkele minuten later maakt Bart Scholten zijn tweede van de middag (2-3). Halverwege de tweede helft maakt Barbaros er 2-4 van en lijkt de wedstrijd beslist, maar de jongens van Joep Timmers en Arjan Wissink geven nog niet op en blijven werken voor een positief resultaat. Tien minuten voor tijd maakt Mees Oude Egberink er weer helemaal een wedstrijd van door een vrije val vanaf 20 meter afstand achter de keeper te schieten (3-4). Barbaros richt zich dan alleen nog maar op verdedigen en moet in de slotfase met tien mensen door als de doelman van Barbaros een gele kaart krijgt voor tijdrekken. Hij had al meerdere waarschuwingen gehad en bleef maar doorgaan. In de 88ste minuut maakt Dion Morsink de gelijkmaker en deze is ook meer dan verdiend. BSC Unisson probeerde nog meer uit het vuur te slepen, maar wist geen kansen meer te creëren.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO19-1 uit bij ATC’65 JO19-2. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt in Hengelo.