BSC Unisson sluit competitie af met een 4-2 overwinning bij vv UDI

Om de tweede plaats vast te houden in de 4e klasse B moest de formatie van Michel Weiss winnen bij UDI in de laatste speelronde. Bij BSC Unisson kampten Joep Timmers en Mick Koenderink met blessures. Daarentegen keerden Tom Tankink en Jeroen Assink weer terug in de wedstrijdselectie na enkele weken afwezigheid. Uit het tweede elftal werden Bram Klein Poelhuis, Aron Odink en Dennis van Ommen bij de wedstrijdselectie gehaald. In de warming-up moest Rens Boerkamp met een lichte blessure afhaken en zodoende was er een basisplaats voor Bram Klein Poelhuis.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 20.Willem Hoitzing, 5.Matthijs Nagel, 11.Bram Klein Poelhuis, 16.Lennart Weber, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink©

2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 7.Pascal ter Meer, 8.Dennis van Ommen, 14.Aron Odink en 15.Joost Aalpol

Screenshot

Voor de tegenstander van vandaag stond er niet veel meer op het spel en dit was terug te zien aan hun veldspel. Dat UDI over technisch goede voetballers beschikt was bij ons al bekend en aan de bal zag het er bij hen dan ook prima uit. In de omschakeling lag er echter veel ruimte voor BSC Unisson en hier werd dankbaar gebruikt van gemaakt. Bij de eerste Boekelose treffer kreeg Arjan Wissink aan de linkerkant van het veld alle tijd om een voorzet te geven en deze werd door Bram Klein Poelhuis bekwaam achter de doelman gekopt (0-1). Niet veel later is het rechtsback Jeroen Assink die op gelukkige wijze de 0-2 op het scorebord zet. De intentie is om Pim Ratering op snelheid alleen voor de doelman te zetten, maar de bal wordt door zowel Pim Ratering als de uitkomende doelman gemist en rolt zo in het lege doel. Enkele minuten later is het alweer raak als Pim Ratering de inlopende Martijn Brinkman bedient (0-3).

In de tweede helft tikt de tijd langzaam weg en zakt het niveau van beide kanten behoorlijk. Wel krijgt BSC Unisson een grote kans op een vierde treffer. NA een goede aanval is het Pim Ratering die Arjan Wissink een niet te missen kans geeft, maar die schuift de bal op zijn beurt langs de verkeerde kant van de paal. In het laatste kwart van de wedstrijd voert trainer Michel Weiss meerdere wissels door om reserves minuten te gunnen en anderen heel te houden met het oog op de nacompetitie. Dennis van Ommen en Aron Odink kwamen met de drinkpauze in de tweede helft in de ploeg voor Jeroen Assink en Arjan Wissink. Twintig minuten voor tijd komt Pascal ter Meer in de ploeg voor Pim Ratering. Uit het niets weet UDI eigenlijk de aansluitingstreffer te maken en hierdoor hebben zij toch nog weer vertrouwen om het seizoen met een resultaat af te sluiten (1-3). Bij BSC Unisson kwamen Joost Aalpol en Tom Tankink nog in de ploeg voor Bram Klein Poelhuis en Huub Hassink. Vijf minuten voor tijd weet UDI het weer spannend te maken als de rechtsbuiten de bal vanuit een stuiter van zo’n veertig meter in het doel schiet (2-3). De bal viel precies onder de lat en hierbij was ook doelman Luuk van Ham niets te verwijten; gewoon een prachtige goal. Invaller Aron Odink weet al vrij snel het beetje hoop van UDI weg te nemen door in de eerstvolgende aanval doeltreffend af te ronden (2-4). Na ruim 90 minuten fluit de prima fluitende scheidsrechter voor de laatste keer.
Aankomende zondag begint BSC Unisson in de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen SDOL. De ploeg uit de 4e klasse A wist de eerste periode te winnen, maar zakte daarna wat weg. De nacompetitie voor promotie is een pittige route, want er moeten drie wedstrijden gewonnen worden alvorens promotie een feit is. Aankomende zondag wordt er in Boekelo om 14:00 uur afgetrapt.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Aryana Assink