BSC Unisson mag zich voor het eerst sinds fusie 3e klasser noemen na 1-0 winst in finale

Op zondag 16 juni stond de finale van de nacompetitie op het programma. De tegenstander in deze wedstrijd was Luctor et Emergo uit Almelo. De ploeg werd net als BSC Unisson tweede, maar dan in de 4e klasse A. Zij wisten ook hun eerste twee nacompetitiewedstrijden te winnen, maar hoefden niet zo diep te gaan als de formatie van Michel Weiss. In de eerste ronde wonnen zij van Bentelo (5-1) en in de tweede ronde werd binnen 90 minuten gewonnen van Eilermark (3-1). Bij BSC Unisson was er een verlenging en een hele zware wedstrijd met een mannetje minder nodig om de finale te bereiken. Bij BSC Unisson waren Willem Hoitzing (schorsing), Pim Ratering (blessure), Mick Koenderink (blessure) en Dave Voogtsgeerd (blessure) niet inzetbaar. Uit het tweede elftal sloten Bram Klein Poelhuis, Luc Nibbelink en Dennis van Ommen aan en uit de JO23-1 waren Pelle Wermer en Daan Weterholt bij de selectie gehaald.
Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 11.Bram Klein Poelhuis, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman en 10.Arjan Wissink©

Wissels:
5.Matthijs Nagel, 7.Pascal ter Meer, 14.Luc Nibbelink, 15.Joost Aalpol, 17.Dennis van Ommen, 18.Pelle Wermer, 20.Aron Odink en 21.Daan Weterholt
Door het bestuur waren bussen geregeld om massaal richting Borne te gaan, want de wedstrijd werd op neutraal terrein gespeeld. Aan deze oproep werd massaal gehoor gegeven en ook gingen velen op eigen gelegenheid richting vv Borne om het eerste elftal aan te moedigen. Een grote groep leden had verschillende sfeeracties voorbereid en deze vonden niet alleen langs het veld plaats, want er stond zelfs al een select groepje onderweg op de brug met vlaggen en fakkels.
Kan een afbeelding zijn van 10 mensen
In verband met het Nederlands Elftal was de aftrap van deze finale om 12:00 uur i.p.v. het gebruikelijke aanvangstijdstip van 14:00 uur. Na de fantastische sfeeracties, van beide kanten, moest er even gewacht worden tot de rook was opgetrokken. Vanaf het begin was het Luctor dat meer balbezit had en zocht naar openingen in de defensie van BSC Unisson. Net als al vele wedstrijden stond de verdediging van BSC Unisson goed opgesteld en werd er weinig weggegeven. Luctor beschikte echter over veel kwaliteiten en wist toch enkele keren gevaarlijk te worden. Een kopbal van de linkerspits werd met een fraaie redding gepakt door de uitblinkende Luuk van Ham en de kwalitatief goede spits van Luctor wachtte twee keer te lang met afronden. BSC Unisson moest het voornamelijk hebben van standaardsituaties en Rens Boerkamp was het dichtste bij een Boekelose treffer. Een afvallende cornerbal werd door Rens ingeschoten, maar de doelman wist deze te pareren. Zonder doelpunten werd de kleedkamer opgezocht.
Kan een afbeelding zijn van 8 mensen, mensen die volleyballen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en tekst
In de tweede helft is het spelbeeld nagenoeg hetzelfde, maar komt BSC Unisson steeds minder vaak op de helft van de tegenstander. Veel wordt er door BSC Unisson niet weggegeven, maar Luuk van Ham liet deze zondag zijn klasse zien op de momenten dat Luctor het doel onder vuur neemt. De tijd tikt maar door en het lijkt er steeds meer op dat we een verlenging gaan krijgen. Deze zal er uiteindelijk ook komen en trainer Michel Weiss brengt enkele frisse krachten binnen de lijnen. Lennart Weber en Bram Klein Poelhuis worden naar de kant gehaald en voor hen komen Dennis van Ommen en Pelle Wermer binnen de lijnen. Bij Luctor neemt het vertrouwen in een goede afloop steeds wat meer af en dat is de verdienste van de strijd die door BSC Unisson wordt geleverd en het geweldige keeperswerk van Luuk van Ham. In de tweede helft van de verlenging krijgt BSC Unisson na vijf minuten een vrije bal op een kleine dertig meter van het doel van de tegenstander. Huub Hassink besluit het ineens te proberen en schiet de bal op fantastische wijze in de bovenhoek (1-0). Hierna is het voor BSC Unisson nog tien minuten overleven en trainer Michel Weiss brengt Pascal ter Meer nog binnen de lijnen voor de geblesseerd geraakte Joep Timmers. De manier waarop de laatste tien minuten overleefd wordt, is misschien wel typerend voor het seizoen dat BSC Unisson heeft gespeeld. Heel volwassen en met veel strijdlust werd de overwinning binnengehaald en de promotie naar de derde klasse was een feit!
Kan een afbeelding zijn van 11 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst
De krantenkoppen gaven maandagochtend aan dat BSC Unisson “mazzel” had gehad en “onverdiend” gewonnen heeft. In deze wedstrijd tegen Luctor kunnen we niet ontkennen dat het geluk aan onze zijde was, maar op basis van het volledige seizoen is de promotie in onze ogen zeker terecht. In de kwartfinale en halve finale moest er heel diep gegaan worden en hoe knap is het dan om in de finale, wederom in een verlenging, de overwinning naar je toe te trekken. Daarbij is het ontbreken van enkele belangrijke basiskrachten in de nacompetitie nooit benoemd of als excuus aangehaald. Deze promotie is als collectief binnengehaald en eenieder heeft er het volste vertrouwen in dat we in de 3e klasse ook een rol van betekenis kunnen spelen. Logischerwijs is het voornaamste doel lijfsbehoud.
Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en tekst
Via deze weg wil ik Luuk van Ham (keeper) bedanken voor zijn inzet en namens de volledige spelersgroep en begeleiding heel veel succes wensen bij de Bon Boys. Daarnaast heeft Matthijs Nagel aangegeven (tijdelijk) te gaan stoppen en ook hem willen we bedanken voor zijn inzet! Assistent-trainer Han Dijks heeft aangegeven een punt te zetten achter zijn trainersloopbaan en hem verwachten we volgend seizoen menig wedstrijd langs de lijn als supporter. Han bedankt voor jouw positieve inbreng!
Als laatste willen we al onze supporters bedanken voor de steun gedurende het seizoen en zeker in de nacompetitie. Mede door jullie inbreng konden we net een extra stapje zetten in zware nacompetitiewedstrijden en werd het uiteindelijke doel behaald. Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie!

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Aryana Assink

https://photos.app.goo.gl/LeB59fsHLwosnPn76