BSC Unisson koploper na zwaarbevochten overwinning op UDI (2-1)

Op vrijdag 16 februari stond voor BSC Unisson de thuiswedstrijd tegen UDI op het programma. Deze wedstrijd zou in januari al gespeeld worden, maar die kon destijds vanwege de sneeuwval niet doorgaan. De KNVB had de wedstrijd ingepland op zondag 18 februari, maar deze is na overleg tussen beide teams naar de vrijdagavond verplaatst. Meerdere spelers wilden zondag naar FC Twente – FC Utrecht. Bij BSC Unisson ontbraken Tom Tankink, Lennart Weber (beide een weekend weg) en Martijn Brinkman (blessure). Uit de JO23-1 waren Pelle Wermer en Jordy Wijnsma bij de wedstrijdselectie gehaald en vanuit de JO19-1 sloot Martijn Jorritsma aan. Martijn Jorritsma viel tegen De Tubanters’1897 erg sterk in en dat leverde hem vandaag een basisplek op. Voorafgaand was bekend dat BSC Unisson bij een overwinning de koppositie in de 4e klasse B kon overnemen van FC Eibergen.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 3.Robert Roossink, 12.Huub Hassink, 6.Rens Boerkamp, 14.Martijn Jorritsma, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

5.Matthijs Nagel, 7.Pascal ter Meer, 9.Pelle Wermer, 15.Joost Aalpol, 19.Jordy Wijnsma en 21.Dave Voogtsgeerd

In een gelijk opgaande eerste helft was het BSC Unisson dat de eerste grote kans kreeg om op voorsprong te komen. Martijn Jorritsma zet goed druk en neemt de rechtsback van UDI de bal af en bedient Arjan Wissink in het strafschopgebied. Arjan draait weg bij zijn directe tegenstander en die maakt vervolgens een overtreding door het standbeen van Arjan mee te nemen. De toegekende stafschop is deze keer echter niet aan Robert Roossink besteed en zodoende blijft de 0-0 tussenstand staan. Twee minuten later is het een speler van UDI die het strafschopgebied in dribbelt en erg gewillig naar de grond gaat. De scheidsrechter staat op grote afstand, maar legt de bal wel op de stip. De penalty wordt buiten bereik van keeper Luuk van Ham ingeschoten en de achterstand is een feit (0-1). In het restant heeft BSC Unisson nog wel enkele mogelijkheden om tot scoren te komen, maar geen echte grote kansen.

In de rust komt Pelle Wermer in de ploeg voor Robert Roossink en worden er enkele omzettingen gedaan. De mouwen moesten opgestroopt worden om een resultaat te behalen. Er wordt veel energie ingelegd en veel tweede ballen zijn voor de ploeg van Michel Weiss. UDI krijgt het steeds zwaarder en meerdere spelers van hen lopen tegen kramp aan. Bij BSC Unisson komt Matthijs Nagel in de ploeg voor de moegestreden Martijn Jorritsma. Twintig minuten voor tijd is er eindelijk de bevrijdende gelijkmaker. Met een fantastisch schot is het Rens Boerkamp die een afgeslagen bal in de bovenhoek schiet (1-1). Het geloof in meer is er en tien minuten voor tijd is het de ingevallen Pelle Wermer die op aangeven van Pim Ratering de tweede treffer voor BSC Unisson maakt (2-1). UDI moet in de slotfase nog met een man minder verder als de rechtsback een grove charge maakt op Pelle Wermer, maar ‘slechts’ geel krijgt. Dezelfde speler blijft echter klagen en krijgt zodoende alsnog zijn tweede gele kaart. Drie minuten voor tijd is er bijna de beslissing als Mick Koenderink een afgemeten voorzet geeft op Arjan Wissink en die doet op zijn beurt eigenlijk ook alles goed, maar ziet zijn kopbal op katachtige manier uit het doel gehaald worden door de doelman van UDI.

Na 94 minuten voetballen floot de scheidsrechter voor de laatste keer en was de overwinning voor BSC Unisson een feit. Tot en met aankomende zondag kan BSC Unisson zich in ieder geval koploper noemen. Zondag gaat de ploeg van Michel Weiss op bezoek bij HVV Hengelo.