BSC Unisson JO23-1 verliest van DZC’68 Doetinchem (3-1)

Voor BSC Unisson JO23-1 stond op zaterdag 18 februari de derde competitiewedstrijd in de 4e divisie op het programma. Na nederlagen tegen Rigtersbleek JO23-1 en Wilhelminaschool JO23-1 kwam dit keer DZC’68 uit Doetinchem op bezoek op Sportpark De Zweede. Bij BSC Unisson ontbraken Dion Morsink (skileraar in Oostenrijk), Bart Scholten (blessure), Mees Oude Egberink (wintersport), Ilya Stemerdink (wintersport), Daan Weterholt (weekend weg) en Jesse Hinnen (werk). Om over voldoende spelers te beschikken werden Dave Voogtsgeerd, Matthijs Nagel, Joep Timmers, Lars Jonker en Aron Odink bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:
1.Dave Voogtsgeerd, 15.Chris Voerman, 3.Jordy Wijnsma, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 7.Joep Timmers, 21.Pelle Wermer, 6.Florian Busscher, 10.Stan Weterholt, 12.Matthijs Nagel en 19.Sven Oude Groen
 
Wissels:
2.Lars Jonker, 8.Niels Barels, 9.Aron Odink, 11.Alexander Zivak
 
In de eerste minuut werd BSC Unisson vanaf de aftrap gelijk één keer gevaarlijk. Een lange bal werd door Jordy Wijnsma achter de laatste linie van DZC’68 gelegd en de snelle Pelle Wermer ging richting het vijandelijk doel. Pelle kreeg de bal net niet lekker mee en zodoende mistte zijn inzet kracht en richting. Hierna zijn de gasten uit Doetinchem wakker en nemen zij het initiatief. Ze hebben veel meer balbezit dan BSC Unisson, maar het ontbreekt bij hen aan creativiteit. De bal wordt voortdurend rondgespeeld, zonder dat er echte kansen worden gecreëerd. Toch weet DZC’68 JO23-1 met een voorsprong de rust in te gaan. Halverwege de eerste helft mag een speler van DZC’68 geheel vrijstaand een cornerbal binnenkoppen (0-1).
In de rust komen Niels Barels en Lars Jonker in het veld voor Matthijs Nagel en Chris Voerman. In de tweede helft blijft DZC’68 meer balbezit houden, maar is het BSC Unisson dat ook steeds meer aan het voetballen komt. Na een uur mag BSC Unisson de bal achterin rustig rondspelen, maar gaat hier te slordig mee om. Er wordt balverlies geleden en dit werd ook gelijk afgestraft (0-2). Aron Odink komt gelijk na deze treffer in de ploeg voor Stan Weterholt. Het eerste balcontact van Aron is gelijk een belangrijke. Joep Timmers geeft een vrije bal voor en deze wordt gekopt door Aron Odink. Hij vindt Florian Busscher die de bal tegen de touwen schiet (1-2). BSC Unisson JO23-1 mag blijven hopen op een resultaat en hoopt er met een slotoffensief nog een punt uit te slepen. Alexander Zivak komt het laatste kwartier nog binnen de lijnen voor Sem Weterholt. Tien minuten voor tijd weet DCZ’68 de wedstrijd na een prima aanval over de rechterkant definitief te beslissen (1-3).
Aankomende zaterdag komt BSC Unisson JO23-1 niet in actie. Op zaterdag 2 maart staat de uitwedstrijd bij Twello JO23-1 op het programma. Er zal dan om 12:00 uur afgetrapt worden.
Arjan Wissink