BSC Unisson JO23-1 verliest geflatteerd bij MASV in Arnhem (5-1)

Op zaterdag 16 maart stond er een leuk tripje voor BSC Unisson JO23-1 op het programma. De ploeg van Arjan Wissink moest afreizen naar Arnhem om het daar op te nemen tegen MASV JO23-1. BSC Unisson moest het doen met een krappe selectie, want Jesse Hinnen (werk) en Bart Scholten (blessure) waren niet aanwezig. Daarnaast haakte Jordy Wijnsma op het laatste moment af en was Niels Barels enkel in noodgevallen inzetbaar.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:
1.Daan Weterholt,15.Chris Voerman, 6.Florian Busscher, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 21.Pelle Wermer (c), 7.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt, 11.Alexander Zivak, 9.Dion Morsink en 19.Sven Oude Groen

2.Ilya Stemerdink en 8.Niels Barels

Geen beschrijving beschikbaar.
Recht tegenover het Gelredome werd er om klokslag 15:00 uur voor het eerst afgetrapt deze middag. De Boekelose formatie stond goed georganiseerd en bleef vrij eenvoudig overeind. Na 18 minuten is het toch de thuisploeg dat uit een standaardsituatie op voorsprong komt. De bal bleef stil in het strafschopgebied liggen en de aanvaller van MASV schoot de bal buiten bereik van Daan Weterholt binnen (1-0). BSC Unisson JO23-1 toonde echter veerkracht en wist de gelijkmaker binnen drie minuten te maken. Stan Weterholt snijdt het strafschopgebied in en wordt door de laatste man van MASV neergelegd. De scheidsrechter wijst resoluut naar de strafschopstip en de toegekende strafschop wordt door Pelle Wermer in tweede instantie binnengeschoten (1-1). Na een half uur is het toch de thuisploeg die weer tot scoren komt. Een vrije trap aan de rechterkant wordt slim en snel genomen. De rechtsback kan vrij voorzetten en bij de tweede paal kan een speler van MASV JO23-1, geheel vrijstaand, binnenkoppen. Niet veel later weet MASV door het centrum te combineren en de 3-1 op het scorebord te zetten. BSC Unisson geeft zich echter nog niet gewonnen en weet met enkele mooie aanvallen gevaarlijk te worden. Vaak is de eindpasses echter ondermaats om tot scoren te komen. Vlak voor rust is BSC Unisson nog dichtbij de aansluitingstreffer als Mees oude Egberink een vrije bal uit de hoek getikt ziet worden.
In de tweede helft is het BSC Unisson dat de betere ploeg is en met goed voetbal laat zien dat het mee kan komen in de 4e divisie. Uit een cornerbal van Mees Oude Egberink kopt Guus van Aalst rakelings over en Stan Weterholt is na een mooie aanval dichtbij een treffer. Na een kwartier in de tweede helft komt Ilya Stemerdink in de ploeg voor Alexander Zivak. Defensief geeft BSC Unisson in de tweede helft heel weinig weg en staat het als collectief goed. In de organisatie had Florian Busscher een belangrijke rol. Hij speelde zelf een prima wedstrijd, maar coachte zijn medespelers ook veelvuldig. Het lukt BSC Unisson niet om de aansluitingstreffer te maken en in de laatste tien minuten krijgt BSC Unisson nog twee (terechte) strafschoppen tegen (4-1 en 5-1). Dat BSC Unisson JO23-1 een nederlaag moet incasseren in Arnhem is wellicht terecht, maar een 3-2 nederlaag was meer op zijn plek geweest dan een 5-1 nederlaag.
Dinsdagavond 19 maart gaat BSC Unisson JO23-1 op bezoek bij Twello. Er zal dan om 20:00 uur afgetrapt worden.