BSC Unisson boekt eenvoudige zege op TVO (6-1)

Op zondag 17 maart stond voor BSC Unisson de thuiswedstrijd tegen TVO op het programma. In de uitwedstrijd werd er op het slechte veld in Beckum met 2-1 verloren en van deze nederlaag wilde de ploeg van Michel Weiss zich vandaag revancheren. Daarnaast was een overwinning van cruciaal belang, omdat BSC Unisson vorige week door de nederlaag bij FC Eibergen de koppositie aan Vogido kwijtraakte. Vogido heeft één punt voorsprong en volgende week moet BSC Unisson op bezoek bij Vogido. Vandaag ontbraken bij BSC Unisson Pascal ter Meer (ziek) en Robert Roossink (vriendenweekend). Uit de JO23-1 was Pelle Wermer aangesloten om op de bank plaats te nemen.
Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en tekst    Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst
1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 2.Tom Tankink, 12.Huub Hassink, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©
5.Matthijs Nagel, 7.Pelle Wermer, 9.Martijn Brinkman, 15.Joost Aalpol en 21.Dave Voogtsgeerd
Kan een afbeelding zijn van 9 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en tekst Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en tekst
BSC Unisson begon sterk aan de wedstrijd en legde TVO meteen haar wil op. Met goed combinatievoetbal werd TVO weggespeeld en in de tiende minuut was BSC Unisson heel dichtbij de voorsprong. Een cornerbal van Mick Koenderink werd hard ingekopt door Arjan Wissink, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat. Na twintig minuten komt BSC Unisson alsnog op voorsprong als Pim Ratering een cornerbal van Lennart Weber bekwaam inkopt (1-0). Twee minuten later weet Pim Ratering de score te verdubbelen door op identieke wijze zijn tweede treffer van de middag te maken. Weer is het Lennart Weber die een cornerbal neemt en Pim Ratering die de bal inkopt (2-0). Het spelbeeld blijft ongewijzigd en na een half uur weet BSC Unisson na een goede aanval de 3-0 te maken. Mick Koenderink weet aan de rechterkant de achterlijn te halen en zijn voorzet wordt door Arjan Wissink binnengekopt (3-0). Vlak voor rust weet TVO een aansluitingstreffer te maken als er op eigen helft onnodig balverlies wordt geleden door BSC Unisson. Een TVO-middenvelder kan richting het doel van Luuk van Ham en schuift de bal in de lange hoek (3-1).
Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en tekst
In de rust komt Martijn Brinkman in de ploeg voor Joep Timmers en schuift Rens Boerkamp een linie naar achteren. Ook in de tweede helft is BSC Unisson de bovenliggende partij en weet het al snel de wedstrijd te beslissen. Het is Mick Koenderink die de bal onderschept en hierdoor kan Arjan Wissink alleen richting het doel van TVO en doeltreffend weet af te ronden (4-1). Na een uur voetballen weet Huub Hassink een vrije trap van een meter of 20 fantastisch in de bovenhoek te schieten (5-1).  Enkele minuten later is het alweer raak als Mick Koenderink een voorzet op het hoofd van Arjan Wissink legt en Arjan kopt de bal buiten bereik van de doelman binnen (6-1). Deze treffer betekende voor Arjan Wissink zijn 200e competitiedoelpunt voor BSC Unisson. Gezien de stand kon trainer Michel Weiss rustig gaan wisselen en hij bracht Pelle Wermer, Matthijs Nagel en Joost Aalpol binnen de lijnen voor Pim Ratering, Huub Hassink en Jeroen Assink. Deze wijzigingen kwamen niet ten goede van het spel in balbezit, maar verdedigend werd er niets weggegeven.Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor de laatste keer deze middag.
Aankomende zondag gaat BSC Unisson op bezoek bij koploper Vogido. De ploeg uit Enschede wist haar wedstrijd tegen Victoria’28 eenvoudig te winnen en heeft dus nog één punt voorsprong op BSC Unisson.
Tekst: Arjan Wissink
Foto’s: Aryana Assink