BSC Unisson JO23-1 vergeet zichzelf te belonen in Losser (1-0 verlies)

Op zaterdag 7 september stond voor BSC Unisson JO23-1 de tweede competitiewedstrijd op het programma en wederom een uitwedstrijd. Op zaterdag 31 augustus werd de eerste competitiewedstrijd met 0-4 gewonnen bij vv Borne JO23-1 en startte de formatie van Arjan Wissink dus goed in de 4e divisie. Op zaterdag 7 september om 18:00 uur stond de uitwedstrijd bij Losser JO23-1 op het programma en bij BSC Unisson JO23-1 konden Stan Weterholt, Ilya Stemerdink, Florian Busscher, Bart Scholten en Steven Luttikhedde niet in actie komen vanwege blessures. Lenn Steenbergen, Jayden Visser, Jordy Wijnsma en Thomas Oude Groen waren bij de wedstrijdselectie gehaald om met voldoende manschappen op pad te gaan. Voor noodgevallen had trainer Arjan Wissink zijn voetbalschoenen ook meegenomen.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:
22.Daan Weterholt, 2.Cas Boerkamp, 3.Lars Jonker, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 7.Mees Oude Egberink, 8.Niels Barels, 11.Alexander Zivak, 9.Lenn Steenbergen, 15.Stijn Bloemendaal en 19.Sven Oude Groen (c)

6.Florian Busscher, 10.Tomas Oude Groen, 12.Jordy Wijnsma, 14.Arjan Wissink en 20.Jayden Visser

In Losser werden we richting het oude complex van AJC gestuurd om daar de kleedkamers en het veld te gebruiken. Vervolgens bleek dat er ook nog eens geen scheidsrechter was en het voorstel van Losser was om de wedstrijd enkel met twee grensrechters te spelen. Dit verzoek werd vanaf onze kant afgewezen en uiteindelijk was er een wissel van Losser die als scheidsrechter ging fungeren. Dat deze beste man nog nooit eerder had gefloten, hebben we in de wedstrijd vernomen. Voor ons was dit erg frustrerend en helemaal vanwege het feit dat hij een duidelijke voorkeur voor Losser had bij het nemen van beslissingen.
De warming-up van BSC Unisson JO23-1 was zwaar ondermaats, maar vanaf de aftrap was de focus gelukkig een stuk beter. Beide ploegen lieten elkaar in de achterhoede de bal en er werd van beide kanten afgetast waar de kansen lagen. Na tien minuten komt Losser uit het niets op voorsprong uit een makkelijk gegeven vrije trap. De bal wordt voorgegeven en de geheel vrijstaande spits kan van dichtbij makkelijk binnenkoppen (1-0). BSC Unisson neemt hierna gelijk het initiatief in handen en drukt Losser terug op eigen helft. Sven Oude Groen krijgt een kopkans en Niels Barels schiet voorlangs.
In de rust komt Jordy Wijnsma in de ploeg voor Alexander Zivak. Jordy laat zich in de tweede helft gelijk gelden en zet na twee minuten een mooie aanval op waarvan hij het eindstation is. De inzet van Jordy spat echter uiteen op de lat. BSC Unisson heeft de gehele tweede helft Losser met de rug tegen de muur staan en creëert meerdere kansen. De lat, paal en uitstekende keepende doelman van Losser voorkomen echter een Boekeloos doelpunt. Mees Oude Egberink moet zich noodgedwongen met een polsblessure laten vervangen. Ook Niels Barels verliet het veld. Voor hen kwamen Jayden Visser en Tomas Oude Groen in het veld. In de slotfase wordt een alles of niets slotoffensief ingezet en dat betekent natuurlijk dat Losser ook wat meer ruimte kreeg. Daan Weterholt had echter nog twee uitstekende reddingen. Aan de andere kant waren er nog enkele scrimmages voor het doel en leek de gelijkmaker nog te vallen, maar verder dan een afgekeurde goal van Sven Oude Groen kwam BSC Unisson JO23-1 niet.
Teleurgesteld verliet BSC Unisson het veld in Losser en logischer wijs was de dramatische scheidsrechter en de slechte organisatie bij Losser één van de onderwerpen, maar wij van hadden er van al die kansen er gewoon drie in moeten schieten…..
Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson op Sportpark De Zweede tegen Groen Wit JO23-2 en zal er om 17:00 uur afgetrapt worden. Er is gekeken of deze wedstrijd verplaatst kon worden i.v.m. FC Twente -FC Zwolle, maar dit was vanwege de regels van de KNVB niet mogelijk.