BSC Unisson JO23-1 terecht onderuit bij Achilles Hengelo (4-1)

Op zaterdag 5 oktober moest BSC Unisson aantreden tegen Achilles Hengelo JO23-1. Bij BSC Unisson ontbraken Mees Oude Egberink, Bart Scholten, Jordy Wijnsma en Ilya Stemerdink vanwege blessures. Laatstgenoemde was overigens wel bereid om de vlag bij de hand te nemen. Om over voldoende manschappen te beschikken werden Bram Klein Poelhuis en Pelle Wermer bij de wedstrijdselectie gehaald. Voor uiterste noodgevallen had trainer/coach Arjan Wissink zijn tas meegenomen, maar dat was achteraf niet nodig. Florian Busscher zou in eerste instantie niet kunnen spelen i.v.m. verplichtingen op het werk, maar kon in de rust alsnog aansluiten.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:
22.Daan Weterholt, 2.Cas Boerkamp, 3.Lars Jonker, 4.Guus van Aalst, 15.Stijn Bloemendaal, 9.Steven Luttikhedde 8.Niels Barels, 14.Bram Klein Poelhuis, 10.Stan Weterholt, 21.Pelle Wermer en 19.Sven Oude Groen (c)
6.Arjan Wissink, 7.Jesse Hinnen, 11.Alexander Zivak en 12.Florian Busscher, 17.Sem Weterholt
De wedstrijd ging iets later van start dan gepland stond, want het was nog niet geheel duidelijk op welk veld we zouden gaan spelen. Op de planning waren we ingedeeld op veld 3 bij Achilles Hengelo en dat is een grasveld zonder omheining. De scheidsrechter van dienst was echter wel van de regels en gaf aan dat de wedstrijd dan geen doorgang kon vinden. De teams die op het hoofdveld speelden konden de eerste helft afmaken en moesten daarna verkassen, zodat wij om 14:50 uur konden starten.
BSC Unisson JO23-1 begon erg sterk aan de wedstrijd, want al binnen twee minuten stond er een 0-1 voorsprong op het scorebord. Van achteruit werd er een mooie aanval opgezet en die belandde via Stijn Bloemendaal bij Sven Oude Groen en die tikte de bal slim langs de uitkomende doelman. Gevolg is dat de doelman Sven aantikt en de scheidsrechter resoluut richting de strafschopstip wees. Dit buitenkansje werd hard binnengeschoten door Pelle Wermer. Lang kon de formatie van Arjan Wissink niet van deze voorsprong genieten, want na vijf minuten wist Achilles de gelijkmaker al te maken. Onnodig balverlies werd afgestraft en hierbij werd er ook niet adequaat genoeg verdedigd. In het vervolg van de wedstrijd speelt BSC Unisson erg slordig en weet het geen enkele tweede bal te winnen. Achilles is de bovenliggende partij en heeft het betere van het spel. BSC Unisson heeft nog één goede mogelijkheid en deze is voor Steven Luttikhedde. Hij schiet de bal hard in, maar deze werd knap gepakt door de doelman van Achilles Hengelo. Dat halverwege de eerste helft Achilles op voorsprong komt is niet tegen de verhouding in (2-1). Hierna hebben zij zelfs nog enkele kansen om de marge te vergroten, maar gelukkig wordt er met ‘slechts’ een 2-1 stand gerust.
In de tweede helft kwam Sem Weterholt binnen de lijnen voor Pelle Wermer. In de rust is er duidelijk gecommuniceerd met elkander over hetgeen beter moest. In het begin van de tweede helft was er bij BSC Unisson een bepaalde gretigheid te zien om terug te komen in de wedstrijd, maar het vertrouwen in een resultaat werd een stuk minder toen zij net binnen het uur de 3-1 op het scorebord zetten. Bij BSC Unisson werden er nog wat wissels doorgevoerd. Florian Busscher en Alexander Zivak kwamen in de ploeg voor Niels Barels en Stan Weterholt. Het niveau van de wedstrijd was in het laatste half uur alles behalve bijzonder en dat Achilles een kwartier voor tijd de 4-1 maakt was enkel nog voor de statistieken. Bij BSC Unisson werd er nog één poging gedaan om een resultaat te behalen. Jesse Hinnen kwam de laatste tien minuten in het veld voor Sven Oude Groen. Eenieder hoopte op een hattrick van Jesse, maar deze kwam er helaas niet. De prima fluitende scheidsrechter floot na 92 minuten voetballen voor de laatste keer.
Aankomende zaterdag is de Military in Boekelo en daarom is de wedstrijd tegen de koploper (ATC’65 JO23-1) verzet naar woensdag 9 oktober om 19:30 uur op De Zweede.