BSC Unisson JO23-1 klopt Borne JO23-1 op De Zweede (3-1)

Op zaterdag 19 oktober trad BSC Unisson op Sportpark De Zweede aan tegen Borne JO23-1. De eerste wedstrijd van het seizoen was uit bij Borne en destijds werd er met 4-0 gewonnen. Bij BSC Unisson ontbraken Jordy Wijnsma (weekend weg), Thomas Oude Groen, Bart Scholten en Alexander Zivak (allen geblesseerd).

Opstelling BSC Unisson JO23-1:
22.Daan Weterholt, 2.Cas Boerkamp, 3.Lars Jonker, 4.Guus van Aalst, 15.Stijn Bloemendaal, 9.Steven Luttikhedde, 7.Mees Oude Egberink, 6.Florian Busscher, 10.Stan Weterholt, 17.Sem Weterholt en 19.Sven Oude Groen (c)
8.Niels Barels, 12.Jesse Hinnen en 21.Ilya Stemerdink

Om 17:00 uur werd er voor het eerst deze middag afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Robin Winters. Het was BSC Unisson JO23-1 dat vanaf de eerste minuut meer balbezit had, maar toch na zeven minuten voetballen op achterstand kwam. Een lange bal werd door de snelle rechtsbuiten knap afgerond (0-1). Drie minuten later was er de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Stan Weterholt werd in het strafschopgebied gevloerd en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Dit buitenkansje werd helaas niet verzilverd. Na ruim een half uur weet BSC Unisson JO23-1 alsnog de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Een cornerbal van Mees Oude Egberink wordt in twee keer tegen de touwen aan gewerkt door Guus van Aalst (1-1). In het restant van de eerste helft krijgt BSC Unisson nog enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer voor de rust.
In de rust kwam Niels Barels in het veld voor Sem Weterholt. De thuisploeg kwam heel sterk uit de kleedkamer en maakte in het eerste kwartier na rust de beslissing. Op aangeven van Stan Weterholt is het Steven Luttikhedde die in de 49e minuut de 2-1 op het scorebord zet met een geplaatst schot. In de 58e minuut is het Guus van Aalst die een cornerbal van Stan Weterholt keihard achter de doelman van Borne kopt (3-1). Hierna probeert Borne wel op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, maar zij weten niets te creëren. Bij BSC Unisson kwamen Ilya Stemerdink en Jesse Hinnen nog in de ploeg voor Florian Busscher en Sven Oude Groen. In de laatste fase van de wedstrijd had de score nog hoger kunnen uitvallen, maar is de ploeg van Arjan Wissink te onzorgvuldig in en rondom het strafschopgebied van Borne. Na 93 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en kan BSC Unisson JO23-1 weer drie punten bijschrijven.
Aankomend weekend komt BSC Unisson JO23-1 niet in actie, omdat het dan een inhaalweekend is.
De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 2 november en dan komt HSC’21 JO23-2 op bezoek in Boekelo. Er zal dan om 17:00 uur afgetrapt worden.