BSC Unisson JO23-1 doet zichzelf te kort tegen sv Twello (3-3)

Op dinsdag 19 maart speelde BSC Unisson de uitwedstrijd bij sv Twello en werd de eerste overwinning in de 4e divisie binnengehaald (1-2). Op zaterdag 23 maart stond de return al op het programma. Dinsdag kon trainer Arjan Wissink niet beschikken over Niels Barels, studie in Groningen, maar hij was zaterdag wel weer van de partij. Vandaag was topgrensrechter Marten Schartman verhinderd en in de persoon van Niek Dekker was er een waardige vervangen gevonden. Voor noodgevallen stond Niek Dekker ook op het wedstrijdformulier. Op het laatste moment moest Jordy Wijnsma ziek afhaken.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:
1.Daan Weterholt,2.Ilya Stemerdink, 6.Florian Busscher, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt,21.Pelle Wermer (c), 7.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt, 8.Niels Barels, 19.Sven Oude Groen en 9.Dion Morsink

11.Alexander Zivak, 12.Jesse Hinnen, 15.Chris Voerman en 16.Niek Dekker
Onder leiding van scheidsrechter Yorick Spit werd er iets na 17:00 uur afgetrapt. Bij sv Twello JO23-1 waren veel andere gezichten te zien in vergelijking met de uitwedstrijd vier dagen eerder en sloten er enkele spelers vlak voor aanvang van de wedstrijd aan. BSC Unisson begon goed aan de wedstrijd en wist na 8 minuten voetballen op voorsprong te komen. Florian Busscher stuurt Sven Oude Groen aan de linkerkant van het veld weg. Sven schuift de bal met zijn linker voor het doel en voor spits Dion Morsink is het een koud kunstje om de bal achter de doelman te schuiven (1-0). Na deze vroege voorsprong krijgt Pelle Wermer een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar zijn inzet wordt net over het doel getikt door de doelman van sv Twello. In de twintigste minuut weet sv Twello uit het niets op gelijke hoogte te komen als een cornerbal bij de tweede paal binnen wordt gekopt (1-1). Vier minuten later is er weer de voorsprong voor BSC Unisson. Het is Guus van Aalst die de bal buiten bereik van de doelman richting het doel kopt, maar zijn inzet gaat op de lat. Dion Morsink is er echter als de kippen bij om zijn tweede van de middag te maken (2-1). Opnieuw krijgt BSC Unisson kansen om verder afstand te nemen van sv Twello, maar worden er meerdere kansen gemist. Vlak voor rust is het sv Twello dat wederom de gelijkmaker weet te maken uit een standaardsituatie. Een afgeslagen vrije bal kan opnieuw in worden gebracht en worden afgerond door een geheel vrijstaande Twello-speler.
In de rust worden er complimenten gegeven voor het vertoonde spel, maar wordt benadrukt dat we eerder afstand moeten nemen. Jesse Hinnen komt in de ploeg voor Niels Barels.
Vanaf de aftrap gaat BSC Unisson in de tweede helft op zoek naar een volgende voorsprong en deze komt er in de 56e minuut. Een afgemeten voorzet wordt op fraaie wijze door Dion Morsink langs de uitkomende keeper getikt (3-2). Hierna komen Alexander Zivak en Chris Voerman binnen de lijnen voor Sven Oude Groen en Ilya Stemerdink. Net als in de eerste helft krijgt BSC Unisson ook nu weer meerdere kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Pelle Wermer, Dion Morsink en Alexander Zivak (2x) weten de kansen echter niet af te maken en zodoende behoudt sv Twello JO23-1 vertrouwen in een resultaat. Als jezelf de kansen niet maakt dan weet je dat die aan de andere kant nog kan vallen en dit gebeurde ook. De linkerspits van sv Twello kreeg één mogelijkheid en wist deze te verzilveren. Hij maakte er in de 84e minuut een gelijkspel van. BSC Unisson probeerde nog wat te forceren, maar gescoord werd er niet meer.
Volgend weekend wordt er i.v.m. Pasen niet gevoetbald en het weekend van 6 april is BSC Unisson JO23-1 vrij door een oneven competitie. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 13 april en dan komt MASV uit Arnhem op bezoek in Boekelo.