BSC Unisson JO19-1 verliest ook haar tweede wedstrijd (2-0)

Op zaterdag 2 oktober stond de tweede competitiewedstrijd gepland voor BSC Unisson JO19-1. In Enschede moesten de jongens van Arjan Wissink en Joep Timmers op bezoek bij Vogido JO19-2. Voor het eerst dit seizoen waren alle spelers van BSC Unisson JO19-1 (wedstrijdfit) aanwezig. Later bleek toch dat Lex de Koning nog te veel last had van de longen. Wel heeft Lex een helft gevlagd.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van der Steeg, 2.Max Bayer, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst(C), 5.Sem Weterholt, 6.Stan Weterholt, 8.Niels Barels, 7.Mees Oude Egberink, 10.Dion Morsink, 11.Bart Scholten en 9.Dirk Wolf

Wissels: 12.Steven Luttikhedde, 14.Alexander Zivak, 15. Ilya Stemerdink en 16.Lex de Koning

Bij het begin van de warming-up viel gelijk op dat er personele problemen waren bij Vogido. Ze waren met negen spelers aan het warmlopen en op het laatste moment kwamen er nog twee spelers aangehold. Geen wissels dus… Vanaf de eerste minuut probeerde BSC Unisson druk te zetten op de defensie van de gastheren en dit resulteerde al snel in enkele mogelijkheden. Mees Oude Egberink was het dichtste bij een treffer, maar zag zijn harde inzet met links uit de bovenhoek gehaald worden. Na tien minuten kwam het spel in evenwicht en kwam Vogido ook meerdere keren op de helft van BSC Unisson. Het was Vogido wat de score opende. De linksbuiten kwam naar binnen en zag zijn inzet in de verre kruising eindigen (1-0). Na deze treffer kreeg Vogido JO19-2 veel vertrouwen en zette het samen de schouders eronder ondanks de geringe bezetting. BSC Unisson speelde een stuk slapper en een typerend voorbeeld hiervan is de 2-0 van Vogido. Net voor rust krijgen zij een vrije trap aan de zijkant en bij de tweede paal kan een speler van Vogido deze voorzet geheel vrijstaand binnenkoppen.

In de rust wordt er ingegrepen en worden er aan Boekelose zijde drie frisse krachten binnen de lijnen gebracht. Alexander Zivak, Ilya Stemerdink en Steven Luttikhedde komen binnen de lijnen voor Mees Oude Egberink, Max Bayer en Dirk Wolf. Om druk op de defensie van de thuisploeg uit te oefenen wordt er besloten om achterop met drie mensen te gaan spelen, zodat we op het middenveld en voorin een extra man hebben.

In de tweede helft probeert BSC Unisson snel de aansluitingstreffer te maken. Er wordt veelvuldig op de helft van de opponent gespeeld, maar verder dan een achttal afstandsschoten van meer dan 20 meter komt BSC Unisson niet. Vogido houdt het bij tegenhouden en verdient deze overwinning op inzet. De belevenis om vandaag de drie punten mee te nemen naar Boekelo was er niet en in de aanval werd er op de verkeerde momenten gekozen om te schieten. Er lag vaak ruimte om verder te combineren.

Aankomend weekend is BSC Unisson JO19-1 actief op het Rutbeek om te helpen bij het parkeerbeheer. Hiervoor krijgt BSC Unisson een mooi geldbedrag. In het weekend erna wordt er niet gespeeld i.v.m. de herfstvakantie. De eerstkomende wedstrijd staat gepland in het weekend van 23 oktober.

Arjan Wissink