BSC Unisson 1 gaat hard onderuit in Ootmarsum (3-0)

Na een slecht begin van de eerste selectie van BSC Unisson was er zondag 3 oktober een mogelijkheid om dit enigszins recht te zetten. Op deze regenachtige dag stond de uitwedstrijd bij KOSC uit Ootmarsum op het programma. Bij BSC Unisson ontbraken de broers Pascal en Michel ter Meer.

Opstelling BSC Unisson 1:

1.Luuk van Ham, 6.Hendrik Nijenhuis, 4.Jordy Wijnsma, 7.Willem Hoitzing, 2.Frank Mosman, 12.Huub Hassink, 5.Daan Wiggers, 8.Joep Timmers, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(c)

Wissels: 3.Robert Roossink, 11.Pelle Wermer, 14. Bram Klein Poelhuis, 15.Jeroen Assink, 16.Lennart Weber, 18.Julian Weber en 19.Coen Swidde

In het eerste half uur van de wedstrijd ging het spel gelijk op. BSC Unisson had meer balbezit, maar de thuisploeg wist vaker in het strafschopgebied van BSC Unisson te komen. Het meeste gevaar wat KOSC in de beginfase wist te creëren, hadden ze aan onnodig balverlies van BSC Unisson te danken. Echte kansen kwamen hier nog niet uit voort, maar wel kregen zij veel cornerballen. BSC Unisson wist zelf twee keer gevaarlijk te worden. Arjan Wissink kopte uit een cornerbal van Daan Wiggers de bal richting de bovenhoek, maar zag de Ootmarsumse goalie de bal keren. Pim Ratering werd door Arjan Wissink richting het doel van de thuisploeg gestuurd, maar kwam dezelfde keeper op zijn weg tegen. In de 37e minuut is het KOSC wat op voorsprong komt. De rechtsbuiten krijgt te veel ruimte om voor te zetten en de fysiek sterke spits kopt de bal vanaf de eerste paal in de lange hoek (1-0). Alles lijkt erop dat dit ook de ruststand gaat worden, maar net voor de rust is er een counter van de thuisploeg die goed wordt uitgespeeld. De eroverheen gekomen middenvelder is het eindstation (2-0).

In de rust wordt Joep Timmers vervangen door bram Klein Poelhuis. Verder wordt geprobeerd om met kleine aanwijzingen verandering aan te brengen voor het spel in de tweede helft. Verder werd geprobeerd positief te blijven, want anderhalve week geleden keken we bij UDI ook tegen een ruime achterstand aan in de rust.

Alles waarop gehoopt werd in de tweede helft kwam niets van terecht. Het spel van BSC Unisson werd met de minuut slechter. Er werden veelvuldig verkeerde keuzes gemaakt en waar het in de eerste helft al niet overhield, zakte in de tweede helft iedereen ver door de ondergrens. Na ruim een uur voetballen maakte de linksbuiten van KOSC een hele mooie treffer door vanaf de linkerkant naar binnen te komen en in de lange hoek fraai af te werken (3-0). Doch had hij hier nooit zoveel ruimte mogen krijgen. KOSC wist dat het de overwinning binnen had en voetbalde lekker verder. BSC Unisson gaf alleen maar meer ruimte weg en mag van geluk spreken dat het in de slotfase niet meerdere doelpunten achter de oren heeft gekregen. Na ruim 90 minuten voetballen floot de prima fluitende leidsman voor de laatste keer deze middag en droop de selectie van BSC Unisson af met de staart tussen de benen.

Aankomend weekend wordt er niet gespeeld vanwege de Military. Deze wedstrijd is verzet naar dinsdag 12 oktober. De jongens van Michel Weiss spelen dan thuis op De Zweede tegen EMOS 1. Er zal dan om 20 uur afgetrapt worden en het enige wat dan telt is de punten………..