BSC Unisson begint voorbereiding met nipte nederlaag tegen Sportlust Glanerbrug (0-1)

Op dinsdag 9 augustus is de selectie van Michel Weiss aan de voorbereiding begonnen voor het seizoen 2022-2023. Han Dijks (assistent-trainer) en André Börgeling zijn toegetreden tot de technische staf als opvolgers van Michel Profijt en Marco Winters. Meerdere spelers die vorig seizoen in het tweede elftal actief waren krijgen de mogelijkheid om zich gedurende de voorbereiding in de kijker te spelen. Door de vakantieperiode was er op de vier trainingen voorafgaand aan de eerste oefenwedstrijd geen maximale opkomst. Zo ontbraken er bij de eerste oefenwedstrijd op donderdag 18 augustus vanwege vakanties en de welbekende uitwedstrijd van FC Twente bij Fiorentina meerdere spelers. Michel ter Meer kon vanwege een blessure niet meespelen en in de warming-up moest Dennis van Ommen eveneens afhaken met een blessure.

Opstelling BSC Unisson:

1.Dave Voogtsgeerd (45′ 21.Luuk van Ham), 14.Bram Klein Poelhuis (60′ Matthijs Nagel), 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 20.Willem Hoitzing, 9.Martijn Brinkman, 8.Lennart Weber, 12.Huub Hassink, 16.Coen Swidde (60′ 18.Julian Weber), 7.Pascal ter Meer (35′ Mick Koenderink) en 10.Arjan Wissink © (60′ 17.Pim Ratering)

Het was BSC Unisson dat als eerst de aanval zocht en binnen een minuut de eerste cornerbal kreeg. De cornerbal werd genomen door Lennart Weber en bij de tweede paal binnengekopt door Arjan Wissink. Hij verschalkt de keeper van Sportlust in de korte hoek, maar die wordt op de doellijn geholpen door een verdediger die de bal van de lijn haalt. Hierna is het Sportlust dat enkele keren gevaarlijk uitbreekt en uit één van deze aanvallen één keer weet te scoren, maar hierbij werd buitenspel geconstanteerd. Van beide kanten werd veel energie in de wedstrijd gelegd, maar grote kansen worden er aan beide kanten niet gecreërd. Beide trainers hadden vooraf overlegd om 3×30 minuten te spelen in plaats van 2×45 minuten. Vlak voordat de scheidsrechter voor de eerste rustpauze wou fluiten ging het achterin mis bij BSC Unisson. Een te kort ingespeelde bal werd eenvoudig onderschept en dit cadeautje werd ook uitgepakt (0-1).

De korte pauze werd vooral gebruikt om de formatie toe te lichten waar we het tweede blok in zouden gaan spelen. Michel Weiss had vooraf besloten om vandaag in drie verschillende formaties aan te treden en aantal spelers op meerdere posities in te zetten. In het tweede blok verandert het spelbeeld niet. Aan het begin van het derde blok valt Pascal ter Meer uit met een enkelblessure en hij wordt vervangen door de uit Buurse overgekomen Mick Koenderink. Beide ploegen willen voetballen, maar weten geen opgelegde kansen te creëren. Bij BSC Unisson worden veel aanvallen door de as van het veld opgezet, maar is er vervolgens geen diepgang of is de eindpasses niet goed. De Glanerbrugse formatie speelt juist veelvuldig over de flanken, maar bij hen zijn de voorzetten vaak ondermaats.

In de rustpauze voorafgaand aan het derde blok worden de jongens die nog nauwelijks hebben kunnen trainen binnen de lijnen gebracht en wordt er nogmaals gewijzigd van formatie. In het laatste half uur van de wedstrijd zie je aan beide kanten de vermoeidheid steeds meer toeslaan en wordt het soms wat onzorgvuldiger. Daarentegen zorgen de fris ingevallen krachten ook voor nieuwe energie. Zo hebben zowel Pim Ratering als Julian Weber beide enkele gevaarlijke acties waarbij ze net op tijd afgestopt weten te worden door de defensie van Sportlust Glanerbrug. In de laatste tien minuten is duidelijk zichtbaar dat Sportlust de 1-0 voorsprong over de streep wil trekken. Ondanks het een oefenwedstrijd is, moet je natuurlijk altijd willen winnen. BSC Unisson is niet in staat om nog een echt slotoffensief in te zetten om de gelijkmaker te forceren. Na klokslag 90 minuten fluit de prima fluitende scheidsrechter Remco Hoffman voor de laatste keer en kan eenieder zich na de kleedkamer snellen om voor 21:00 uur in de kantine te zijn (Fiorentina-FC Twente).

In deze gelijk opgaande wedstrijd was het Sportlust dat uiteindelijk vaker dreigend in het vijandelijk strafschopgebied kwam en zodoende meer aanspraak maakte op de overwinning en deze uiteindelijk ook behaalde. BSC Unisson heeft bij vlagen goede dingen laten zien waar op voortgeborduurd kan worden en bovenal is er als team veel energie in de wedstrijd gelegd. Aankomende zondag speelt BSC Unisson al haar tweede oefenwedstrijd. Op Sportpark De Zweede is dan sv Delden de tegenstander en zal er om 14:00 uur afgetrapt worden.