BSC Unisson boekt zwaarbevochten overwinning op vv Bentelo (1-0)

Op zondag 10 december stond voor BSC Unisson de thuiswedstrijd tegen vv Bentelo op het programma. Voor de ploeg van Michel Weiss was het ontzettend belangrijk om deze wedstrijd te winnen, want dan werd er een gat geslagen met de nummer 4 in de competitie en blijft het zelf meedoen voor de eerste plek. Bij BSC Unisson ontbraken Pascal ter Meer (verstandskiezen laten trekken), Martijn Brinkman (blessure), Dave Voogtsgeerd (blessure) en Pim Ratering (blessure). Voor hen werden Martijn Jorritsma (JO19-1), Lars Jonker (JO19-1) en Jordy Wijnsma (JO23-1) bij de wedstrijdselectie gehaald.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 20.Willem Hoitzing, 11.Mick Koenderink, 12.Huub Hassink en 10.Arjan Wissink ©

5.Joost Aalpol, 9.Jordy Wijnsma, 14.Martijn Jorritsma en 17.Lars Jonker

In de eerste helft is het Bentelo wat iets meer balbezit heeft en ook de eerste goede kans krijgt. Na een aanval over hun rechterkant is het de linkerspits die kan afronden, maar de bal wordt door Robert Roossink van de doellijn gehaald. Verder zijn er aan beide kanten een aantal cornerballen. Ondertussen zijn er twee personen op het veld die het goed met elkaar weten te vinden en een grote stempel op de wedstrijd drukken. De scheidsrechter maakte in combinatie met de grensrechter van vv Bentelo ontzettend veel merkwaardige beslissingen. Halverwege de eerste helft wordt BSC Unisson voor de eerste keer echt gevaarlijk. Na goed combinatiespel is het Huub Hassink die de bal voorgeeft op de mee opgekomen Willem Hoitzing, maar zijn inzet gaat over het vijandelijk doel. Twee minuten voor rust komt BSC Unisson door diezelfde Willem Hoitzing op voorsprong. Het is Mick Koenderink die met een goede individuele actie zijn directe tegenstander te snel af is en de bal laag voorgeeft op Willem; die rondt bekwaam af (1-0). Op slag van rust is BSC Unisson dichtbij een tweede treffer. Mick Koenderink neemt een cornerbal en deze wordt ingekopt door Arjan Wissink, maar zijn inzet komt op de paal.

In de tweede helft probeert Bentelo meer druk naar voren te geven, maar hierdoor komt er ook meer ruimte voor BSC Unisson om op jacht te gaan naar een tweede treffer. Na een uur voetballen moest Huub Hassink zich noodgedwongen met een blessure laten vervangen en voor hem kwam Martijn Jorritsma binnen de lijnen. De scheidsrechter bleef in de tweede helft vreemde beslissingen nemen en dit gold ook voor de grensrechter van Bentelo die meermaals een onjuist vlagsignaal gaf en wat wel weer werd overgenomen. BSC Unisson was tot tweemaal toe dichtbij een ruimere voorsprong. Eerst was het de ingevallen Martijn Jorritsma die een goede individuele actie had, maar vervolgens op de keeper stuitte. Kort daarna was er een hard schot van Arjan Wissink wat op de bovenkant van de lat terechtkwam. Bentelo moest het voornamelijk hebben van standaardsituatie en hoopte dat de bal een keer goed zou vallen. Dit gebeurde gelukkig niet en zo was er wederom een minimale overwinning voor BSC Unisson.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson haar laatste wedstrijd van 2023. In Beckum gaat BSC Unisson dan op bezoek bij TVO en bij een overwinning gaat de ploeg van Michel Weiss de winterstop als koploper in.

Tekst: Arjan Wissink
Foto’s: Peter Warfman