BSC Unisson begint beker met gelijkspel tegen Twenthe Goor (1-1)

Op zondag 1 september moest BSC Unisson voor de eerste keer dit seizoen aantreden voor de beker. Op Sportpark De Zweede kwam Twenthe Goor op bezoek. Bij BSC Unisson ontbraken Willem Hoitzing, Huub Hassink (beide vakantie), Bram Klein Poelhuis (werk) en Joep Timmers (schorsing). Verder heeft Robert Roossink aangegeven zijn wedstrijden in het tweede te gaan spelen, maar wel bereid is om aan te sluiten als de nood aan de man is.

1.Nino Peterinck, 4.Jeroen Assink, 3. Wouter Wilmer, 2.Tom Tankink, 5.Luc Nibbelink, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 7.Pascal ter Meer, 17.Pim Raterink, 9.Martijn Brinkman en 10.Arjan Wissink©

11.Pelle Wermer, 14.Aron Odink, 15.Joost Aalpol en 22.Dave Voogtsgeerd
Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst
In de eerste helft heeft BSC Unisson veel meer balbezit dan de gasten uit Goor, maar weet dit niet om te zetten in doelpunten. Het baltempo ligt te laag om tot echte kansen te komen en zo is het voor de kijkers geen boeiende wedstrijd om te aanschouwen. Er zijn kleine mogelijkheden voor Lennart Weber en Pim Ratering en een aantal cornerballen voor BSC Unisson. Twenthe Goor had één goede kans en deze was enkele minuten voor rust. De rechtsbuiten kan van dichtbij inschieten, maar ziet Nino Peterinck deze inzet met een geweldige reflex keren.
Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en tekst
In de tweede helft speelt Twenthe Goor wat meer vooruit en hierdoor ontstaat er meer ruimte voor BSC Unisson. Het zijn echter de gasten die een klein beetje uit het niets op voorsprong komen als een middenvelder na een ingooi zo door kan lopen (0-1). Lang staat deze achterstand niet op het scorebord, want Martijn Brinkman schiet op aangeven van Pim Ratering de gelijkmaker na 55 minuten voetballen tegen de touwen (1-1). Na een uur brengt Michel Weiss twee frisse krachten binnen de lijnen. Aron Odink en Pelle Wermer komen in het veld voor Pascal ter Meer en Rens Boerkamp. Na de gelijkmaker krijgt BSC Unisson een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Een inzet van Arjan Wissink mist kracht en de ingevallen Pelle Wermer en Martijn Brinkman stuiten op de keeper. Het meeste gevaar kwam de tweede helft bij BSC Unisson vanaf de rechterkant en voornamelijk Wouter Wilmer heeft daar als rechtsachter in aanvallend opzicht vele meters afgelegd. Langzaam loopt de wedstrijd richting het einde en aan beide kanten is de vermoeidheid zichtbaar en dit komt mede door het warme weer. Na ruim 90 minuten voetballen moeten beide ploegen tevreden zijn met een gelijkspel. Een verdiende uitslag ook al maakte BSC Unisson net iets meer aanspraak op een overwinning.
De eerstvolgende wedstrijd is aankomende zondag in de Hoeve. Er wordt dan wederom gespeeld voor de beker en de aftrap zal om 14:00 uur zijn.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Aryana Assink