Onverdiende 2-0 nederlaag BSC Unisson JO23-1 bij HSC JO23-2

Op zaterdag 21 september stond voor BSC Unisson JO23-1 de uitwedstrijd bij HSC’21 JO23-2 op het programma. Bij BSC Unisson JO23-1 is de spoeling nog steeds dun en moest er wederom gepuzzeld worden om een sterke selectie met voldoende manschappen op de been te krijgen. Stan Weterholt, Steven Luttikhedde, Mees Oude Egberink, Ilya Stemerdink en Bart Scholten waren allen vanwege blessures niet inzetbaar en Thomas Oude Groen was verhinderd. Vanuit de JO23-2 waren Pim van Offenbeek en Gunnar Keulstra bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:
22.Daan Weterholt, 2.Cas Boerkamp, 3.Lars Jonker, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 6.Florian Busscher, 8.Niels Barels, 11.Alexander Zivak, 12.Jordy Wijnsma, 15.Stijn Bloemendaal en 19.Sven Oude Groen (c)
7.Jesse Hinnen, 10.Pim van Offenbeek en 9.Gunnar Keulstra

Op het grasveld van HSC was het de thuisploeg die de eerste kans kreeg, maar een laag schot ging voorlangs. Na een uittrap van Daan Weterholt was het BSC Unisson dat een serieuze mogelijkheid kreeg om de score te openen, maar de schuiver van Alexander Zivak miste kracht. In de eerste helft had HSC’21 meer balbezit, maar wist dit niet om te zetten tot grote kansen. Bij BSC Unisson JO23-1 speelde Cas Boerkamp een hele sterke wedstrijd en hij kwam in de eerste helft twee keer gevaarlijk op, maar beide keren was de bezetting voor het doel vervolgens niet goed. Met een 0-0 stand werd er gerust.
Bij BSC Unisson kwam Jesse Hinnen in de rust binnen de lijnen voor Alexander Zivak. Na tien minuten in de tweede helft moest Florian Busscher zich met een blessure laten vervangen en voor hem kwam Gunnar Keulstra in het veld. Verder kwam Pim van Offenbeek binnen de lijnen voor Sem Weterholt. In de tweede helft is BSC Unisson JO23-1 enkele keren dichtbij een voorsprong, maar de doelman van HSC’21 JO23-2 weet schoten van Jordy Wijnsma en Stijn Bloemendaal te keren. Aan de andere kant moet Daan Weterholt ook enkele keren ingrijpen en doet dit succesvol. Aan beide kanten begint de vermoeidheid toe te slaan en alles lijkt erop dat de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel gaat eindigen. Tien minuten voor tijd weet HSC’21 JO23-2 uit het niets de score te openen. Een afgeslagen bal wordt van een meter of twintig ineens geschoten en de HSC-speler raakt de bal voortreffelijk. Met een streep verdwijnt deze inzet in de bovenhoek (1-0). Meerdere spelers zitten er bij BSC Unisson helemaal door, maar met een alles-of-niets offensief probeert de ploeg van Arjan Wissink er nog een punt uit te halen. Uit een standaardsituatie is het Lars Jonker die nog een grote kans krijgt om de gelijkmaker te scoren, maar zijn inzet gaat naast. In de slotfase beslist HSC’21 JO23-1 de wedstrijd door op de counter de 2-0 te maken. Een puntje had BSC Unisson zeker verdiend, maar deed zichzelf helaas weer te kort.
Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO23-1 op Sportpark De Zweede tegen Bon Boys JO23-1 en zal er om 17:00 uur afgetrapt worden.