BSC Unisson wint ook bij HVV Hengelo (2-1)

Op zondag 25 februari stond voor BSC Unisson de uitwedstrijd bij HVV Hengelo op het programma. Bij BSC Unisson waren Joep Timmers en Jeroen Assink net teruggekeerd van hun wintersport en zij zouden in eerste instantie plaatsnemen op de bank. Tom Tankink was ziek geweest en voelde zich nog niet 100% fit. Hierdoor begon Jeroen alsnog in de basis en nam Tom op de bank plaats voor noodgevallen. Verder zat Martijn Brinkman voor het eerst sinds november weer bij de wedstrijdselectie en zou hij indien nodig nog wat minuten kunnen maken. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan jeugdlid Joris Pot. Joris overleed afgelopen donderdag na een lange slopende ziekte. Tevens speelde het eerste elftal met rouwbanden.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 20.Willem Hoitzing, 3.Robert Roossink, 5.Matthijs Nagel, 12.Huub Hassink, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

2.Tom Tankink, 7.Pascal ter Meer, 8.Joep Timmers, 9.Martijn Brinkman, 15.Joost Aalpol en 21.Dave Voogtsgeerd

In de eerste helft was BSC Unisson veruit de betere ploeg en was het voortdurend gevaarlijk op de helft van HVV Hengelo. De thuisploeg probeerde op de counter gevaarlijk te worden, maar kwam niet verder dan een drietal cornerballen. BSC Unisson kreeg goede mogelijkheden om de score te openen. Huub Hassink schoot een vanaf de rand van het strafschopgebied rakelings naast, Arjan Wissink zag een kopbal van de lijn worden gehaald en ook een inzet van Pim Ratering werd van de lijn gehaald. Daarnaast was de doelman van HVV Hengelo een sta in de weg, want hij pareerde schoten van Lennart Weber en Mick Koenderink prima. Tien minuten voor rust komt BSC Unisson alsnog op voorsprong. Op het middenveld is het Huub Hassink die goed doorjaagt en de bal kan onderscheppen. Vervolgens is het Mick Koenderink die richting het vijandelijk doel kan en oog in oog met de doelman koelbloedig afrondt (0-1). Na deze openingstreffer krijgt BSC Unisson nog enkele mogelijkheden om de score te verdubbelen en Huub Hassink is er het dichtste bij. Na een smerige overtreding op de rand van het strafschopgebied op Pim Ratering is het Huub Hassink die achter de bal plaatsneemt. Zijn geplaatste en harde schot gaat richting de bovenhoek, maar wordt knap gepakt door de doelman van HVV Hengelo.

In de tweede helft is het spelbeeld ongewijzigd en is het BSC Unisson dat op zoek gaat naar een marge van twee doelpunten. Na een uur voetballen weet BSC Unisson de tweede treffer te maken als Arjan Wissink een Hengelose verdediger van de bal zet en alleen voor de doelman staat. Arjan speelt de bal breed op de inlopende Pim Ratering en voor hem is het een koud kunstje om het net te vinden (0-2). Vijf minuten later lijkt de wedstrijd beslist als een afgeslagen cornerbal nogmaals wordt ingebracht door Lennart Weber. Hij vindt Arjan Wissink bij de tweede paal en die controleert de bal en schuift hem achter de doelman. Geheel ten onrechte steekt de grensrechter zijn vlag de lucht in en hierin gaat de scheidsrechter mee. Een kwartier voor tijd weet HVV Hengelo de aansluitingstreffer te maken als de ingevallen middenvelder de bal in de bovenhoek, buiten bereik van Luuk van Ham, schiet. Na deze treffer zijn er aan beide kanten goede kansen om nogmaals te scoren. Luuk van Ham weet met enkele knappe reddingen de voorsprong vast te houden en aan de andere kant had de wedstrijd beslist kunnen worden. De grootste kans was er voor Rens Boerkamp, maar hij vond de doelman van Hengelo op zijn pad. Na vijf minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor de laatste keer en kon BSC Unisson haar 13e overwinning van het seizoen bijschrijven. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte overwinning die hoger had kunnen uitvallen, maar uiteindelijk was het in de slotfase op meerdere momenten nog even billenknijpen.

Aankomende donderdag speelt BSC Unisson haar volgende competitiewedstrijd. Op verzoek van Rood Zwart is de wedstrijd van zondag 3 maart naar donderdag 29 februari verplaatst. Op Sportpark De Zweede zal er aankomende donderdag om 20:15 uur afgetrapt worden.