BSC Unisson wint haar tweede bekerwedstrijd bij Hoeve Vooruit (1-3)

Op zondag 8 september moest BSC Unisson in De Hoeve aantreden voor haar tweede bekerwedstrijd. De eerste bekerwedstrijd vorige week zondag werd teleurstellend gelijkgespeeld op Sportpark De Zweede tegen Twenthe Goor (1-1). Deze zondag konden trainers Michel Weiss en Frank Hegeman niet beschikken over Martijn Brinkman (vakantie), Willem Hoitzing (vakantie), Lennart Weber (blessure), Pelle Wermer (blessure) en Rens Boerkamp (blessure). Uit de JO19-1 sloot Tygo Boers aan en vanuit de JO23-1 was Cas Boerkamp bereid bevonden om mee te gaan.

21.Dave Voogtsgeerd, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 2.Tom Tankink, 5.Luc Nibbelink, 3.Wouter Wilmer, 12.Huub Hassink, 7.Pascal ter Meer, 17.Pim Raterink, 14.Aron Odink en 10.Arjan Wissink©

1.Nino Peterinck, 6.Cas Boerkamp, 11.Bram Klein Poelhuis en 18.Tygo Boers
Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst
Net als vorige week in de wedstrijd tegen Twenthe Goor had BSC Unisson ook tegen De Hoeve meer balbezit. In de beginfase was het Huub Hassink die met twee schoten voor het eerste gevaar zorgde van BSC Unisson. Hierna was er vanuit een moeilijke hoek een klein kopkansje voor Pim Ratering. De Hoeve kwam nauwelijks de eigen helft af en richtte zich voornamelijk op verdedigen. Verder dan enkele cornerballen kwam zij niet, terwijl BSC Unisson meerdere hoekschoppen had in het eerste bedrijf.
Na twintig minuten voetballen moet Luc Nibbelink zich met klachten laten vervangen en voor hem kwam Cas Boerkamp in de ploeg. Voor Cas was dit zijn debuut in het eerste elftal van BSC Unisson. Vlak voor rust kwam BSC Unisson op voorsprong na een goede aanval over de rechterkant. Het is Pim Ratering die de bal voorgeeft en de laatste man kan de bal niet goed wegwerken. De bal belandt voor de voeten van Arjan Wissink en die schiet de 0-1 tegen de touwen.
In de tweede helft gaat BSC Unisson op zoek naar een ruimere marge en krijgt al snel enkele kansen. Pim Ratering ziet een schot op de binnenkant van de paal belanden en vanuit de tweede lijn is het Wouter Wilmer die het vijandelijk doel onder schot neemt. Zijn inzet is echter een prooi voor de doelman van De Hoeve. Wouter speelde vandaag vanwege de blessure van Rens Boerkamp op het middenveld en deed dit zeer verdienstelijk. Ook Tygo Boers mocht in de wedstrijd tegen Hoeve Vooruit zijn debuut maken. Hij kwam na een klein uur binnen de lijnen voor Aron Odink.
Na een kleine twintig minuten komt BSC Unisson op een 0-2 voorsprong als de bal via Pim Ratering en Jeroen Assink bij de tweede paal komt. Hier springt Arjan Wissink hoger dan zijn directe tegenstander en kopt van dichtbij raak. Het verzet van De Hoeve was vanaf dit moment gebroken en al snel valt een derde Boekelose treffer. Bij een vrije bal van Huub Hassink wordt er in de muur hands gemaakt en de scheidsrechter wees resoluut naar de strafschopstip. Arjan Wissink mocht aanleggen vanaf 11 meter en faalde niet (0-3). Gelijk na de 0-3 was er een drinkpauze en in het laatste kwart kwam Bram Klein Poelhuis in het veld voor Pascal ter Meer. In het restant van de wedstrijd kreeg BSC Unisson nog enkele kansen om de score te vergroten. Zo kreeg debutant Tygo Boers nog een mogelijkheid, maar de keeper van De Hoeve kon de bal nog net keren. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Hoeve Vooruit nog een cornerbal en deze belandde onnodig in het doel van BSC Unisson (1-3).
De eerstvolgende wedstrijd is aankomende zondag op De Zweede tegen vv Diepenheim. Er wordt dan wederom gespeeld voor de beker en de aftrap zal om 14:00 uur zijn.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Aryana Assink