BSC Unisson wint haar laatste bekerwedstrijd met 2-1 van vv Diepenheim

Op zondag 15 september moest BSC Unisson op Sportpark De Zweede aantreden tegen vv Diepenheim. Lennart Weber was nog op vakantie, Tom Tankink had familieweekend en verder kampten Nino Peterinck, Luc Nibbelink, Aron Odink en Pelle Wermer met blessures. Uit de JO23-1 werd Cas Boerkamp weer bij de selectie gehaald, Niels Roolvink uit de JO23-2 was bereid om als wisselkeeper te fungeren en vanuit de JO19-1 sloot Tygo Boers aan.

22.Dave Voogtsgeerd, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 3.Wouter Wilmer, 16.Cas Boerkamp, 6.Rens Boerkamp, 12.Huub Hassink, 7.Pascal ter Meer, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Raterink en 10.Arjan Wissink©

1.Niels Roolvink, 11.Bram Klein Poelhuis, 18.Tygo Boers en 20.Willem Hoitzing
Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst

BSC Unisson begon goed aan de wedstrijd en was veelvuldig in balbezit op de helft van Diepenheim. Al snel werden er enkele kansen gecreëerd en na tien minuten is het raak. Het is Cas Boerkamp die de bal voorzet en deze wordt met het hoofd door Arjan Wissink klaargelegd voor de inlopende Pascal ter Meer. Pascal bedenkt zich geen moment en schiet de bal onberispelijk tegen de touwen (1-0). Al snel zijn er enkele goede kansen om de score te verdubbelen. Martijn Brinkman ziet zijn inzet naast gaan, Arjan Wissink stuit op de keeper en Huub Hassink ziet een aangeraakte bal net langs de verkeerde kant van de paal stuiteren.

Uit het niets weet vv Diepenheim op gelijke hoogte te komen als er gestunteld wordt bij BSC Unisson in de achterhoede en de spits de bal vrij binnen kan schieten. Na deze gelijkmaker heeft diezelfde spits een grote kans om Diepenheim om voorsprong te zetten, maar hij schuift de bal naast. Met een gelijke stand wordt er gerust, maar gezien de kansenverhouding had BSC Unisson al een ruimere voorsprong moeten nemen.

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en tekst

In de rust kwam Willem Hoitzing in de ploeg voor Arjan Wissink. Al na twee minuten in de tweede helft weet het eerste elftal op voorsprong te komen. Het is Pim Ratering die vanaf de rechterkant de inlopende Huub Hassink bedient en die schuift de bal op zijn beurt netjes binnen (2-1). Hierna gaat het tempo wat omlaag en wordt het af en toe wat rommelig. Uit een cornerbal is Pim Ratering nog dichtbij een derde Boekelose treffer, maar zijn inzet wordt van de lijn gehaald. Bram Klein Poelhuis en Tygo Boers zijn ook in het veld gekomen voor Joep Timmers en Wouter Wilmer. In de laatste tien minuten moet BSC Unisson door met tien man, omdat Pascal ter Meer geblesseerd het veld moest verlaten en trainer Michel Weiss geen veldspelers meer op de bank had zitten. vv Diepenheim probeerde nog iets aan te zetten, maar echte kansen wisten zij in de slotfase niet meer te creëren.

Door deze 2-1 overwinning is BSC Unisson als tweede geëindigd in de bekerpoule en gaat het niet door naar de knock-outfase. De formatie van Michel Weiss heeft net als Twenthe Goor zeven punten verzameld, maar zij hebben echter een beter doelsaldo.

Aankomende zondag start voor BSC Unisson de competitie. Op Sportpark De Zweede komt dan Vogido op bezoek. Er zal dan om 14:00 uurafgetrapt worden.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Aryana Assink