BSC Unisson te sterk voor Rood Zwart (2-0)

Normaliter zou BSC Unisson op zondag 3 maart aantreden op Sportpark De Zweede tegen Rood Zwart uit Delden, maar op verzoek van Rood Zwart werd deze wedstrijd naar voren gehaald en gespeeld op donderdag 29 februari. Bij BSC Unisson ontbraken Dave Voogtsgeerd en Joost Aalpol in de wedstrijdselectie in verband met verplichtingen elders en was Jeroen Assink vanwege een enkelblessure niet inzetbaar. Vanuit de JO23-1 werd Pelle Wermer bij de wedstrijdselectie gehaald. Verder was keeper Job Homeijer van het tweede elftal bereid bevonden om als wisselkeeper te fungeren bij afwezigheid van Dave Voogtsgeerd. Het tweede elftal werkte wel een training af, dus Job kon indien nodig gelijk warm het veld betreden.

1.Luuk van Ham, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 3.Robert Roossink, 2.Tom Tankink, 12.Huub Hassink, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

5.Matthijs Nagel, 7.Pascal ter Meer, 9.Martijn Brinkman, 14.Pelle Wermer en 21.Job Homeijer

In de eerste helft drukte BSC Unisson de opponent uit Delden helemaal terug en maakte gelijk duidelijk wat de doelstelling van deze avond was. BSC Unisson kreeg enkele mogelijkheden om de score te openen. Na een individuele actie van Pim Ratering weet de keeper redding te brengen en een kopbal van Arjan Wissink miste de juiste richting. Rood Zwart loerde op de counter, maar heeft in de eerste helft geen enkel moment gehad dat een verdediger de bal bewust in de richting van een rood-zwarte aanvaller kon spelen. Iedere keer als zij in balbezit kwamen was de druk zo hoog dat ze uit paniek de bal wegrosten. Een kleine tien minuten voor rust komt BSC Unisson op voorsprong als Arjan Wissink naar de linkerkant is uitgeweken. Arjan krijgt voldoende ruimte om een voorzet te geven en deze wordt binnen geknikt door de inlopende Huub Hassink (1-0). De gehele eerste helft domineerde BSC Unisson en werd er bij vlagen uitstekend gevoetbald, maar toch werden er te weinig kansen gecreëerd.

.

In de tweede helft is het spelbeeld weinig anders, maar probeert Rood Zwart wel wat verder naar voren te gaan staan om wat aan de achterstand te doen. BSC Unisson is ook in de tweede helft geen enkel moment in gevaar geweest, maar wachtte zelf te lang met het beslissen van de wedstrijd. Een kopbal van Pim Ratering op aangeven van Mick Koenderink werd knap gepakt door de doelman van Rood Zwart en tot twee keer toe werd een cornerbal aan de verkeerde kant van de paal geknikt. Tien minuten voor tijd weet Arjan Wissink de bal te veroveren van de opbouwende verdediger, maar zijn inzet wordt gepareerd door de goalie uit Delden. In de voorlaatste minuut is het Mick Koenderink die de wedstrijd in het slot gooit als de bal achter de laatste linie valt. Mick is logischerwijs sneller dan zijn directe tegenstander en verschalkt de keeper (2-0).

Dit weekend zijn de jongens van trainer Michel Weiss vrijaf en kan het rustig gaan kijken wat concurrenten Vogido en FC Eibergen tegen elkaar gaan doen. In ieder geval één van de twee ploegen zal punten gaan laten liggen. Volgende week zondag speelt BSC Unisson haar eerste echte topper van 2024. Op zondag 10 maart gaat BSC Unisson op bezoek bij FC Eibergen en zal er om 14:00 uur afgetrapt worden.