BSC Unisson komt in Hengevelde tegen WVV’34 terug van achterstand (2-2)

De eerste wedstrijd in de 3e klasse werd vorige week zondag met 3-3 gelijkgespeeld tegen Vogido. Op zondag 29 september stond de eerste uitwedstrijd voor BSC Unisson op het programma.

De selectie van Michel Weiss moest in Hengevelde aantreden tegen WVV’34 en wist voorafgaand aan de wedstrijd niet goed wat ze moesten verwachten. Vorig seizoen eindigde de ploeg uit Hengevelde als tweede in de 3e klasse en wist het bijna promotie naar de 2e klasse af te dwingen. De resultaten in de voorbereiding waren van WVV’34 echter niet overtuigend. Bij BSC Unisson konden Pascal ter Meer (ziek geweest), Lennart Weber (vakantie), Luc Nibbelink (blessure) en Wouter Wilmer (vakantie) niet in actie komen. Uit de JO19-1 sloten Lenn Steenbergen en Pieter Jorritsma aan.

22.Dave Voogtsgeerd, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 11.Bram Klein Poelhuis, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Raterink en 10.Arjan Wissink©

1.Nino Peterinck, 7.Lenn Steenbergen, 14.Pelle Wermer en 16.Pieter Jorritsma
Kan een afbeelding zijn van 8 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst

In de eerste helft had WVV’34 meer balbezit, maar wist het nog niet gelijk tot echte kansen te komen. BSC Unisson was het dichtste bij de openingstreffer toen Martijn Brinkman van ongeveer 20 meter uithaalde en zijn inzet op de lat uiteen zag spatten. Na ruim twintig minuten komt de thuisploeg een beetje uit het niets op voorsprong. Een cornerbal werd kort genomen en vervolgens ingedraaid en deze viel over keeper Dave Voogtstgeerd in het het doel (1-0). Binnen het half uur wist WVV’34 de marge te verdubbelen. Een voorzet vanaf de rechterflank kan door de geheel vrijstaande middenvelder binnen worden gekopt (2-0). Hierna wordt BSC Unisson wat brutaler en zet het meer druk op de defensie van WVV’34 en die beginnen steeds meer fouten te maken. Uit een vrije trap is Huub Hassink dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet valt op het dak van het doel. Toch komt de aansluitingstreffer nog voor de rust als Joep Timmers de bal voorgeeft en Arjan Wissink in het strafschopgebied het duel met zijn directe tegenstander wint en de bal over de doelman van WVV’34 heen kopt (2-1).

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en tekst

In de rust wordt er één wissel doorgevoerd door Michel Weiss. Bram Klein Poelhuis werd vervangen door Lenn Steenbergen. In de tweede helft gaat BSC Unisson op jacht naar (minimaal) de gelijkmaker en krijgt hier goede kansen voor. Pim Ratering krijgt een goede schietkans, maar besloot de bal af te geven op de inlopende Huub Hassink, maar die kon er net niet bij. Uit een cornerbal komt er een scrimmage en lijkt Arjan Wissink de bal binnen te kunnen tikken, maar deze werd net op tijd weggetikt door een verdediger van WVV’34. Ondertussen loert WVV’34 op de counter en krijgt hieruit één grote kans, maar de snelle buitenspeler ziet zijn inzet op de paal belanden. Naarmate de tijd wegtikt neemt de druk van BSC Unisson toe. De thuisploeg heeft steeds meer overtredingen nodig en de toegekende vrije ballen zorgden voor veel gevaar. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd levert zo’n vrije bal de verdiende gelijkmaker op. Het is Martijn Brinkman die de bal voorgeeft in de richting van Pim Ratering en Arjan Wissink. Een verdediger weet te voorkomen dat één van hen kan koppen, maar kopt de bal in eigen doel (2-2). In de slotfase krijgt WVV’34 nog één cornerbal, maar die kon door Dave Voogtsgeerd uit de doelmond gebokst worden. Aan de andere kant kreeg BSC Unisson nog een hele goede kans om er met een overwinning van door te gaan. Wederom een vrije bal vanaf de flank en dit keer was het de geheel vrijstaande Pim Ratering die mocht koppen, maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal.

BSC Unisson speelde een hele verdienstelijke tweede helft en had wellicht recht gehad op meer, maar na een 2-0 achterstand moet ook geconcludeerd worden dat een gelijkspel acceptabel is.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson op Sportpark De Zweede tegen Reunie en zal er om 14:00 uur afgetrapt worden.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Aryana Assink