BSC Unisson kan zich opmaken voor finale nacompetitie na spectaculaire winst op SC Rheden (3-2)

Op zondag 9 juni stond de tweede nacompetitiewedstrijd voor promotie op het programma voor BSC Unisson. In de eerste ronde werd SDOL met 4-2 verslagen en de volgende horde voor de ploeg van trainer Michel Weiss was SC Rheden. Bij winst op SC Rheden moet er nog één wedstrijd gewonnen worden, dus deze wedstrijd kon gezien worden als halve finale. Bij BSC Unisson waren Mick Koenderink, Pim Ratering en Dave Voogtsgeerd niet inzetbaar vanwege blessures. Lennart Weber had een vakantie geboekt en was zodoende niet aanwezig. Uit het tweede elftal sloten Aron Odink en Bram Klein Poelhuis aan en vanuit de JO23-1 werd Pelle Wermer “opgeroepen.” Ook werd Niek Dekker bij de wedstrijdselectie gehaald om als wisselkeeper te fungeren.
Kan een afbeelding zijn van 10 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 20.Willem Hoitzing, 14.Bram Klein Poelhuis, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman en 10.Arjan Wissink©

5.Matthijs Nagel, 7.Pascal ter Meer, 15.Joost Aalpol, 11.Pelle Wermer, 16.Aron Odink, 17.Luc Nibbelink en 21. Niek Dekker
Kan een afbeelding zijn van 14 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en de tekst 'OLOXAM BSC BSCUNISSON-BOEKELO UNISSON BOEKELO 3 THUIS 90:00 2 GASTEN SCHO BOUW-EN af es 6TblBE? NOSRINNE'
BSC Unisson begon goed aan de wedstrijd en kwam binnen twee minuten al meerdere keren gevaarlijk in het strafschopgebied van SC Rheden. De eerste keer dat SC Rheden op onze helft kwam leverde voor hen gelijk het gewenste resultaat op. Een voorzet viel tussen keeper Luuk van Ham en Willem Hoitzing in en door een scrimmage stuiterde de bal richting de doellijn. Uit een reflex tikte de Willem Hoitzing de bal met zijn hand uit het doel en dit werd geconstateerd door de neutrale grensrechter. Een rode kaart en penalty waren het gevolg en de strafschop werd vlekkeloos binnengeschoten (0-1). Vanaf dit moment was het duidelijk dat het een loodzware opdracht voor BSC Unisson zou gaan worden. Huub Hassink zakte een linie terug en als collectief werd er voor iedere meter gestreden. Voorop wisten Bram Klein Poelhuis en Arjan Wissink veel duels te winnen en sleepten er veel cornerballen en vrije trappen uit. Rens Boerkamp was het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet ging net over de lat. Vanaf de kant was nauwelijks waarneembaar dat BSC Unisson met een mannetje minder speelde. Rheden had wel meer balbezit, maar wist in de eerste helft slechts eenmaal het Boekelose doel onder vuur te nemen en deze inzet belandde op de lat. Vijf minuten voor rust krijgt BSC Unisson de ideale mogelijkheid om gelijk te maken. In het strafschopgebied krijgt Arjan Wissink een lichte duw en de scheidsrechter wijst resoluut naar de stip. Robert Roossink ziet zijn eerste inzet gekeerd worden door de doelman van Rheden, maar weet in de rebound wel te scoren (1-1).
In de rust is er in de kleedkamer een kleine discussie over hoe we de tweede helft moeten aanvliegen, maar al snel worden de koppen bij elkaar gestoken en is er het vertrouwen in een goede afloop. Na een uur voetballen komt SC Rheden voor de tweede keer deze middag op voorsprong als de linkermiddenvelder aan kan leggen en zijn schot gaat buiten bereik van Luuk van Ham in het doel (1-2). In de fase hierna begint Rheden tijd te rekken, terwijl ze met een man meer spelen. BSC Unisson houdt echter geduld en weet dat het nog kansen zal krijgen op de gelijkmaker. Na een lange bal van Luuk van Ham krijgt Jeroen Assink een goede mogelijkheid, maar zijn inzet gaat over de uitkomende doelman en net over de lat. Een kwartier voor tijd houdt de centrale verdediger van Rheden Arjan Wissink net buiten het strafschopgebied vast en de toegekende vrije bal werd bekwaam in de bovenhoek geschoten door Huub Hassink (2-2). In het laatste kwartier is het BSC Unisson dat meer aanspraak maakt op de overwinning dan de elf van SC Rheden. Het harde werken wordt in de 84e minuut beloond als Arjan Wissink een cornerbal van Martijn Brinkman tegen de touwen kopt (3-2). In de slotfase moet BSC Unisson echt nog even overleven, maar de tien van BSC Unisson weten stand te houden. Na 96 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is de overwinning en de finaleplek een feit! Gezien de omstandigheden heeft BSC Unisson een zeer knappe prestatie geleverd.
Aankomende zondag speelt BSC Unisson de finale van de nacompetitie voor een plek in de 3e klasse. De aftrap zal om 12:00 uur zijn i.v.m. het Nederlands Elftal om 15:00 uur. Hoogstwaarschijnlijk wordt er gespeeld op het hoofdveld van NEO in Borne. Als hier meer over bekend is dan zal dit via de website en social media gedeeld worden.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Aryana Assink