BSC Unisson JO23-1 hard onderuit tegen Robur et Velocitas JO23-1 (6-0)

Op zaterdag 9 maart moest BSC Unisson JO23-1 op Sportpark De Zweede aantreden tegen Robur et Velocitas JO23-1 uit Apeldoorn. Trainer Arjan Wissink had al meermaals contact gehad om te kijken of er een mogelijkheid was om de wedstrijd te verplaatsen, omdat FC Twente om 18:45 uur moest aantreden in De Grolsch Veste. De gasten uit Apeldoorn waren bereid om hieraan mee te werken, maar een doordeweekse avond was voor hen gezien de afstand niet te doen. Meerdere zaterdagen waren mogelijk, maar conform de regels van KNVB was dit ook weer niet mogelijk. Kortom, er moest op zaterdag 9 maart om 17:00 uur aangetreden worden. De spelersgroep pakte dit positief op en er werd afgesproken om dan gezamenlijk FC Twente te kijken na onze eigen wedstrijd. Bij BSC Unisson JO23-1 ontbrak Bart Scholten i.v.m. een blessure en moest Jesse Hinnen werken. Vanuit het tweede elftal waren Bram Klein Poelhuis en Robin Winters bereid om aan te sluiten.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:

1.Daan Weterholt,15.Chris Voerman, 21.Pelle Wermer, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 20.Bram Klein Poelhuis, 7.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt, 11.Alexander Zivak, 9.Dion Morsink en 19.Sven Oude Groen

Wissels:

2.Ilya Stemerdink, 3.Jordy Wijnsma, 6.Florian Busscher, 8.Niels Barels en 12.Robin Winters

Vooraf was er een duidelijk strijdplan om de eerste punten in de 4e divisie te gaan halen, maar dan is volledige concentratie en inzet wel een prioriteit. BSC Unisson begon veel te slap aan de wedstrijd en keek naar twintig minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Door klungelig balverlies en het niet omschakelen werd het de gasten uit Apeldoorn wel heel makkelijk gemaakt. De Boekelose formatie herpakte zich halverwege de eerste helft wel wat, maar wist niet tot uitgespeelde kansen te komen. Daarentegen werd er ook niets meer weggegeven.

In de rust kwamen Robin Winters en Ilya Stemerdink in de ploeg voor Chris Voerman en Alexander Zivak. De intentie is om iets meer druk naar voren te geven in de hoop er nog weer een wedstrijd van te kunnen maken. Als de wedstrijd nog niet beslist was dan was dat één minuut na rust wel het geval. Geklungel in de laatste linie bij BSC Unisson JO23-1 leverde Robur hun vierde treffer op. Net als de eerste helft was de scherpte er nu ook niet en werd er veel ruimte gegeven aan de gasten. Zij speelden dit goed uit en maakte dan niet geheel onverdiend de 5-0 en 6-0. Een kleine twintig minuten voor tijd wordt de wedstrijd vroegtijdig beëindigd na een ongelukkig botsing met de keeper van de tegenstander. Ter controle is er een ambulance geweest, maar de doelman kon met zijn teamgenoten huiswaarts keren.

Op zaterdag 16 maart moet BSC Unisson JO23-1 naar Arnhem en daar speelt het om 15:00 uur tegen MASV JO23-1.