BSC Unisson JO23-1 boekt belangrijke overwinning uit bij sv Twello (1-2)

Op dinsdag 19 maart moest BSC Unisson JO23-1 op bezoek bij sv Twello JO23-1. Trainer Arjan Wissink kon niet beschikken over Bart Scholten (blessure) en Niels Barels (studie) en voor hen werden Matthijs Nagel en Martijn Brinkman bij de wedstrijdselectie gehaald. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen twee punten. BSC Unisson JO23-1 verloor tot op heden al haar wedstrijden en sv Twello wist één keer gelijk te spelen. sv Twello had echter te veel wedstrijden afgelast, omdat ze te weinig spelers hadden en de KNVB heeft hen drie punten in mindering gegeven.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:

1.Daan Weterholt,2.Ilya Stemerdink, 6.Florian Busscher, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 21.Pelle Wermer (c), 7.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt, 8.Matthijs Nagel, 9.Dion Morsink en 16.Martijn Brinkman

3.Jordy Wijnsma, 11.Alexander Zivak, 12.Jesse Hinnen, 15.Chris Voerman en 19.Sven Oude Groen

In Twello werd er op gewoon gras gespeeld en dat was tijdens de warming-up en in de beginfase wel even wennen voor BSC Unisson JO23-1. sv Twello had meer balbezit en voetbalde meer op de helft van BSC Unisson, maar kwam in de beginfase niet verder dan enkele cornerballen. BSC Unisson was eenmaal dichtbij na een individuele van Pelle Wermer. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman van sv Twello en Dion Morsink kon net niet bij de bal om de rebound in te tikken. Na tien minuten voetballen komt sv Twello op voorsprong als de spits de bal mee krijgt het strafschopgebied in en de bal verwoestend in de lange hoek schiet (1-0). Langzaam komt BSC Unisson JO23-1 steeds beter in de wedstrijd en neem het initiatief over van sv Twello. Bij vlagen wordt er goed gevoetbald en dit wordt na ruim een half uur voetballen beloond met de gelijkmaker. Het is Pelle Wermer die zijn tegenstanders over de rechterkant te snel af is en zijn voorzet wordt binnengetikt door Matthijs Nagel (1-1). Tot aan de rust zijn er aan beide kanten nog enkele mogelijkheden, maar gescoord wordt er niet meer.

In de rust komt Jesse Hinnen in de ploeg voor Sem Weterholt. Aan het begin van de tweede helft krijgt BSC Unisson een goede kans op de voorsprong als Matthijs Nagel op aangeven van Martijn Brinkman alleen voor de keeper komt. De doelman is echter snel zijn doel uit en weet de inzet van Matthijs te blokken. Bij sv Twello is er in de rust ook enkele keren gewisseld en zijn er enkele vaardige jongens in de ploeg gekomen. De defensie van BSC Unisson staat echter goed en weet zo goed als niets weg te geven. Na een uur komen Chris Voerman, Alexander Zivak en Sven Oude Groen in het veld voor Stan Weterholt, Ilya Stemerdink en Matthijs Nagel. Bij BSC Unisson is het Martijn Brinkman die als aanvallende middenvelder steeds meer de regie in handen neemt en medespelers in stelling brengt om te scoren. Na goede passes zet hij achtereenvolgens Pelle Wermer en Alexander Zivak in een goede scoringspositie, maar beide kansen gaan over het doel van de opponent. Een kwartier voor het eind moet de sterk spelende Florian Busscher zich noodgedwongen laten vervangen en voor hem komt Jordy Wijnsma in de ploeg. Jordy laat gelijk van zich horen en stuurt met een mooie passes Jesse Hinnen weg, maar ook Jesse vindt de doelman op zijn weg. In de eerste minuut van de extra tijd weet BSC Unisson alsnog de eerste overwinning in de 4e divisie binnen te halen als Martijn Brinkman in het strafschopgebied uitkapt en de bal langs de doelman schuift (1-2). Hierna was het nog heel even overleven en na 94 minuten voetballen floot de prima fluitende scheidsrechter voor de laatste keer.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO23-1 wederom tegen sv Twello, maar deze keer op Sportpark De Zweede. In Boekelo wordt er zaterdag om 17:00 uur afgetrapt.