BSC Unisson JO23-1 begint competitie met een overwinning bij Borne JO23-1 (0-4)

Op zaterdag 31 augustus stond voor BSC Unisson de eerste competitiewedstrijd op het programma. Een week eerder zou er een oefenwedstrijd gespeeld worden tegen ATC’65 JO23-1, maar zij hadden zich vergist in de tijd en zodoende kon deze wedstrijd niet doorgaan. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de formatie van Arjan Wissink was dus gelijk een competitiewedstrijd. Net als voor de zomerstop komt BSC Unisson JO23-1 uit in de 4e divisie, maar het grote verschil is de afstanden die afgelegd moeten worden op de zaterdag. Vorig seizoen moest er onder andere naar Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem en Twello afgereisd worden en nu hoeft BSC Unisson JO23-1 slechts eenmaal richting Apeldoorn. Grotere verenigingen uit de omgeving hebben dit seizoen ook voor een JO23-1 gekozen.
De eerste (uit)wedstrijd moest er afgereisd worden naar vv Borne JO23-1. Bij BSC Unisson ontbraken Ilya Stemerdink, Stan Weterholt en Bart Scholten vanwege blessures. Vanuit de JO19-1 waren Lenn Steenbergen en Pieter Jorritsma bij de wedstrijdselectie gehaald en vanuit de JO23-2 sloot keeper Niels Roolvink aan. Daan Weterholt kon namelijk het aanvangstip van 14:30 uur niet redden, omdat hij op de terugweg was van zijn vakantie.
Opstelling BSC Unisson JO23-1:
1.Niels Roolvink, 2.Cas Boerkamp, 3.Lars Jonker, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 7.Mees Oude Egberink, 8.Niels Barels, 11.Alexandert Zivak, 9.Steven Luttikhedde, 15.Stijn Bloemendaal en 19.Sven Oude Groen©
Wissels: 6.Florian Busscher, 10.Lenn Steenbergen, 12.Pieter Jorritsma en 22.Daan Weterholt

Vanaf de eerste minuut is het BSC Unisson dat de bovenliggende partij is en veel meer balbezit heeft. Echte kansen zijn er in de beginfase niet, behalve een aantal standaardsituaties. Mees Oude Egberink mag onder andere twee keer aanleggen voor een vrije trap, maar ziet beide inzetten gekeerd worden door de doelman van vv Borne JO23-1. Na ruim een half uur is het wel raak als Niels Barels mag aanleggen voor een vrije trap van een meter of twintig. Zijn inzet wordt door een verdediger van vv Borne JO23-1 van richting veranderd en is hierdoor onhoudbaar voor de doelman (0-1). Voor de rust krijgt BSC Unisson nog mogelijkheden om de marge te verdubbelen, maar Sven Oude Groen en Alexander Zivak weten niet doeltreffend af te rondden.
In de rust komen Lenn Steenbergen en Pieter Jorritsma op de flanken. Sem Weterholt en Alexander Zivak verlieten voor hen het veld. Daan Weterholt was inmiddels ook gearriveerd en nam de plek van Niels Roolvink in het doel over.
Binnen het kwartier weten de twee invallers uit de JO19-1 elkander te vinden en de 0-2 op het scorebord te zetten. Het is Lenn Steenbergen die een steekpasses geeft en deze wordt bekwaam afgerond door Pieter Jorritsma. Vijf minuten later wordt de wedstrijd definitief beslist door Lenn Steenbergen. Het is Mees Oude Egberink die van afstand het vijandelijk doel onder vuur neemt, maar zijn inzet wordt gekeerd. Lenn is er echter als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te schuiven (0-3). In defensief opzicht wordt er niets weggegeven en voorin worden de nodige kansen gecreëerd. Een kwartier voor tijd is het Pieter Jorritsma die de 0-4 eindstand op het scorebord zet. Hij weet een afgemeten voorzet van Lenn Steenbergen binnen te koppen.
Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO23-1 wederom een uitwedstrijd. Om 18:00 uur zal er dan gespeeld worden bij Losser JO23-1.
Tekst: Arjan Wissink