BSC Unisson geeft in slotminuut voorsprong uit handen tegen vv Reunie (4-4)

Na twee gelijke spelen stond voor BSC Unisson op zondag 6 oktober de thuiswedstrijd tegen vv Reunie op het programma. De eerste twee wedstrijden in de derde klasse werden gelijkgespeeld en vandaag moest daar de eerste zege aan toe worden gevoegd. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Robert Roossink door het voetbalbestuur in het zonnetje gezet. Na tien seizoenen in het eerste elftal heeft Robert besloten om naar het tweede te gaan. Na de wedstrijd hebben zijn (oude) teamgenoten hem nog wat aangeboden.
Geen beschrijving beschikbaar.
Trainer Michel Weiss kon in deze wedstrijd niet beschikken over Bram Klein Poelhuis. Hij kon vanwege verplichtingen op het werk niet in actie komen en voor hem was Lenn Steenbergen uit de JO19-1 bij de wedstrijdselectie gehaald.

22.Dave Voogtsgeerd, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 3.Wouter Wilmer, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 20.Willem Hoitzing, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Raterink en 10.Arjan Wissink©

7.Pascal ter Meer, 11. Pelle Wermer, 15.Lenn Steenbergen en 16.Lennart Weber

Om 14:00 uur werd er voor de eerste keer afgetrapt en dit werd gedaan door Senn Waanders (Pupil van de week). Senn gaf de ploeg van Michel Weiss en Frank Hegeman het goede voorbeeld door bekwaam af te ronden. Hierna was het de beurt aan Reunie om de bal aan het rollen te brengen. Qua niveau was de wedstrijd van beide kanten niet hoogstaand. In de eerste helft was het vv Reunie wat meer balbezit, maar echte kansen weten zij niet te creëren. Op het moment dat BSC Unisson in balbezit is wisselt het goede en slechte momenten met elkaar af. Een paar keer weet het echt gevaarlijk te worden en wist Reunie er ternauwernood nog een cornerbal van te maken, maar op enkele momenten werd er ook slordig balverlies geleden. De eerste kans is voor Willem Hoitzing, maar zijn inzet gaat langs de verkeerde kant van de paal. Toch weet BSC Unisson na een kwartier op voorsprong te komen als Huub Hassink met een mooie passes Pim Ratering bedient. Met een handige voetbeweging tikt Pim de bal langs de uitkomende doelman van vv Reunie (1-0). Arjan Wissink krijgt na een half uur de mogelijkheid om de marge te verdubbelen als Dave Voogtsgeerd een bal wegschiet die achter de laatste linie valt. Arjan is net iets eerder bij de bal dan de doelman van Reunie en tikt de bal langs de doelman, maar zijn inzet gaat langs de verkeerde kant van de paal. Tien minuten voor tijd weten de gasten uit Borculo uit het niets op gelijke hoogte te komen als de scheidsrechter op de rand van het strafschopgebied heel makkelijk een vrije bal geeft. De rechterspits krult de bal in de bovenhoek buiten bereik van Dave Voogtsgeerd (1-1).

In de tweede helft gaat BSC Unisson op zoek naar de voorsprong en speelt het meer op de helft van vv Reunie. De gasten moeten het hebben van counters en na een uur weten zij uit één van die counters op voorsprong te komen (1-2). Een extra domper is dat tien minuten later Reunie uit weer een counter trefzeker is, maar deze keer gaat hier buitenspel aan vooraf. De scheidsrechter negeert echter het vlag signaal van grensrechter Harald Aarnink en zodoende komt de 3-1 toch op het scorebord. BSC Unisson geeft echter niet op en twee minuten later is de achterstand nog één doelpunt als Rens Boerkamp een afgeslagen bal onberispelijk binnenschiet (2-3). Een kwartier voor tijd weet BSC Unisson de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. Pim Ratering komt via de rechterkant door en speelt de bal voor op Arjan Wissink, maar die wordt neergelegd bij de eerste paal. De bal kan door de defensie van Reunie niet weggewerkt worden en valt voor de voeten van Rens Boerkamp die zijn tweede van de middag binnenschiet (3-3). In de 89e minuut lijkt het feest compleet te zijn als Arjan Wissink op aangeven van Pim Ratering de 4-3 binnenwerkt. In de extra tijd krijgt BSC Unisson nog enkele cornerballen tegen, maar deze worden in eerste instantie nog weggewerkt. In de allerlaatste minuut wordt een afgeslagen cornerbal opnieuw ingebracht en deze gaat via een hoofd van BSC Unisson het doel in (4-4). BSC Unisson speelde niet groots, maar had vandaag de drie punten wel bij kunnen schrijven en moet nu vrede hebben met een punt. De gehele ploeg heeft een zure nasmaak overgehouden aan deze wedstrijd.

Aankomend weekend is de Military in Boekelo, maar het eerste elftal zal wel in actie moeten komen aankomende zondag. Sportclub Lochem wil absoluut niet meewerken om deze wedstrijd te verplaatsen, dus reist de ploeg van Michel Weiss en Frank Hegeman aankomende zondag richting Lochem af en zal er om 14:00 uur afgetrapt worden.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Aryana Assink